Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Peka R.: "Brīvdienu nebūs..." 

Peka R.: "Brīvdienu nebūs..." 
Hokeju vispirms ir jāgrib spēlēt. Ja nav šīs gribas, vēlmes - uz laukuma nav ko darīt... Tā domā Dinamo galvenais treneris.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Saruna ar Rīgas Dinamo galveno treneri Peku Rautakalio notika nedēļas vidū - brīdī, kad komanda atpūtās, bet treneris kala savus jaunos plānus. Soms neizliekas par labāku, tāpat viņš neliekuļo un neslēpj, kas viņam uz mēles un galvā. Viņš nepatiks tiem, kas Latvijas hokeju redz kā mūsu lielo mantojumu, kas vienkārši tikai ir jāizmanto. Nav tik vienkārši...

- Kas notiek ar šo komandu, ko Jūs redzat kā treneris?
- Mums ir daudz labu spēļu un ikviens spēlētājs komandā saprot, kādu hokeju mēs gribam parādīt. Esam uzvarējuši, bet ir sanācis arī zaudēt. Es teiktu, ka tas ir iemaņu vai talanta trūkums, kad neesam pratuši gūt vārtus. Tagad paņemam pēdējo nedēļu pirms pārtraukuma – mēs vinnējām Jugru ar vieniem gūtiem vārtiem, ar solīdu spēli aizsardzībā. Tad mēs vinnējām maču Liepājā pret Magņitagorsku – bullīšos, tā bija laba spēle, ar labu pašatdevi. Tad bija zaudēts vakars pret Omsku, tomēr redzēju no spēlētājiem attieksmi. Un tad – cīņa pret Severstaļ, kuru nevaru izskaidrot. Šo zaudējumu es nesaprotu.

- Vai pirms mača jau nevarēja nojaust, ka šovakar zaudēsim?
- Es to nejutu, jo viss pirms spēles un spēles dienā bija kārtībā. Komforts. Ja mēs spēlēsim kā komanda, ja mēs cīnīsimies, būs cieša segšana, ja mēs izdarīsim uz laukuma visas pamata lietas, ko zinām, ko darījām iepriekšējās trīs spēlēs – tad viss būs kārtībā. Tā mēs kopā spriedām. Un tad sākās spēle un nekas no pārrunātā nebija uz laukuma pat redzams. Tas man nepalika skaidrs.

- Vai pavaicājāt to spēlētājiem – kas notika?
- Redz, te ir interesanta lieta ar jautājumu un atbildi. Ja treneris prasa no spēlētājiem atbildi uz konkrētu jautājumu, viņš vienmēr saņem to atbildi, ko pats gaida. Tā tas ir bijis cauri laikiem. Taču patiesībā tu spēlētāju galvā ar šo jautājumu iekšā netiec. Kas notika pret Severstaļ? Mana versija - puiši bija uz laukuma, taču mentāli viņi tur nebija. Viņi domāja, ko darīs pirmdien. Ko viņi darīs trīs iedotajās brīvdienās. Tā turpmāk nebūs, es to mainīšu.

- Kā?
- Es nedošu brīvdienas pēc spēlēm... Lielisks piemērs ir Severstaļ – viņi pie mums atbrauca, iekrājuši trīs vai četru zaudējumu sēriju. Tās visas bija izbraukuma spēles. Ko viņu vadība pateica hokejistiem pirms spēles ar Rīgas Dinamo? Ja jūs šo spēli zaudēsiet, sākot ar rītdienu jūs trenēsieties visu nedēļu – bez brīvdienām. Tas viņus motivēja, viņi nospēlēja solīdi, tas bija labs hokejs. Bet – mēs vienalga tajā vakarā viņus varējām vinnēt. Ar atrunu - ja mēs spēlētu to spēli, ko protam. Iedošu vēl vienu piemēru, lai izprastu, kāda ir spēlētāju psiholoģija, viņu domāšana. Mēs spēlējām pret Ņeftehimik izbraukumā – pēc otrās trešdaļas viņu ģenerālmenedžeris esot iegājis savas komandas ģērbtuvē un pateicis: jums būs dubultas prēmijas, ja vinnēsiet šo maču. Mēs atgriežamies uz ledus un, ko es redzu: pretinieku komandas kapteinis, kas atrodas piecus metrus no mūsu aizsarga - lec, krīt un ir gatavs bloķēt metienu. Tajā brīdī tu sev pavaicā – klau, kas notiek? Kad vēlāk saliec kopā notikumus laukumā un faktus – saproti. Protams, spēlētājus var motivēt dažādi un normāli būtu, ka profesionāli atlēti paši saprastu, kas ir viņu izaicinājums šajā spēlē. Kas ir jāizdara, lai spēlētu labāk. Bet arī tad, virsuzdevums paliek nemainīgs – izdari visu komandas interesēs, izdari visu, lai komanda uzvarētu. Ja viens no maiņas paņem ripu un vadās pa zonu, tā nav pareiza attieksme pret komandu, tā šī maiņa nedrīkst spēlēt. Ja mēs kaut mazliet samazinām ātrumu un pārturam ripu, mums ir problēmas katrā mačā, katru vakaru.

- Ja jau mums ir talantīgu vai meistarīgu spēlētāju deficīts, nomainām viņus pret labākiem...
- Teorētiski, šī komanda var piesaistīt neierobežotu skaitu ārzemju spēlētājus. Kur paliek labākie Latvijas hokejisti? Labākos mierīgi savāc krievu klubi, jo viņi maksā vairāk. Daži ir Amerikā. Kas notiek šeit uz vietas? Nav konkurences. Ideāli būtu, ja viens spēlētājs nevar, tad otrs ir vietā un saka – es to izdarīšu, es to protu, varu. Diemžēl, tādu iespēju nav. Es arī gribētu redzēt šajā klubā vairāk vietējo, nekā importa spēlētājus, bet jums ir jāsaprot – vai to jūs gribat un varat atļauties tieši tagad.

- Jo tieši tagad jums ir jāspēlē KHL...
- Jā, šī nav viegla līga – manā piezīmju grāmatiņā tā ir otra labākā pasaulē. Šogad paņemt labus ārzemju hokejistus arī nav vairs tik viegli kā iepriekš. Pirms trīs nedēļām mums padomā bija uzaicināt vienu kanādieti, kas neiekļuva NHL un nolēma braukt uz Eiropu. Normunds (ģenerālmenedžeris Sējējs -aut.) sazinājās, viss izskatījās cerīgi. Taču – atcerēsimies, kas notika ar Jaroslavļas komandu sezonas sākumā. Daudzi ārzemju spēlētāji baidās braukt uz šejieni un aizvadīt sezonu, kur ir tik daudz pārlidojumu – tā vietā viņi paņem, piemēram, Šveices piedāvājumu, kur izbraukumos komandas dodas ar autobusiem. Tā tas notika arī mūsu gadījumā. Hokejisti atstāj uz galda lielāku naudu, lai paliktu komfortablākos un drošākos apstākļos.

- Kā notiek komandā ārzemju spēlētāju meklēšana – jūs to darāt kopā ar menedžeri, vai tas ir savādāk?
- Ja mums ir kāds spēlētājs padomā, mēs apspriežam kopīgi  – Normundam ir kontakti un paziņas, man ir savs padomdevēju loks... Un tad pieņemam lēmumu.

- ...un paņēmāt Šindelu?
- Tobrīd mums bija kritiska situācija, vajadzēja papildinājumu un viņš bija vienīgais atbilstošais, kas tobrīd atradās tirgū pieejams. Mums nebija lielas izvēles tajā brīdī.

- Jūs allaž esat bijis slavens ar drosmi, uzticēties jaunajiem spēlētājiem. Kā lietas izskatās šajā ziņā? Nu, piemēram, vai dosiet vēl vienu iespēju Jurim Upītim?
- Jā, došu. Viņš ar mums tagad trenēsies, es gribu redzēt – ko viņš vēl spēj parādīt uz laukuma. Juris bija tik priecīgs, kad guva savus pirmos vārtus! Bet jauno piesaistē ir vairāki noteicoši faktori – pirmkārt, viņiem ir jāparāda vēlme spēlēt, azarts, entuziasms. Viņi kļūdīsies, bet tas nebūs tāpēc, ka viņi kaut ko neprot – nē, tā vienkārši notiek. Viņus šajā karjeras posmā var viegli koriģēt, iedot pareizo virzienu, bet – vispirms ir jābūt lielai gribai. Bez šīs īpašības nekas hokejā nenotiks. Piemēram, ofisā ir vienkārši – tu ej uz darbu un strādā. Hokeja biznesā ar to vien, ka esi ieradies darbā – nepietiek. Tev ir ļoti jāgrib tur būt. Ja tas nav, tad labāk izvēlēties citu profesiju.
- Ja mēs paskatāmies uz spēlētāju maiņām, tad mums ir izteikta viena pirmā maiņa un tad – pārējie...
- Ideja ir izveidot vismaz divas pirmās maiņas – tās būtu rezultatīvas un atbildētu arī par vairākuma izspēli. Tad mums ir divas citas maiņas, kam nav noteikti jāizšķir spēles rezultāts ar gūtajiem vārtiem – es rēķinos ar viņu darbu aizsardzībā. Protams, ja viņi var gūt vārtus un šīs situācijas izmanto – lieliski. Taču primārais – enerģija savā zonā un maksimāli ilgi noturēt ripu pretinieku vārtu pusē.

- Vai pēc pārtraukuma kaut kas tiks mainīts?
- Man ir laiks to pārdomāt. Jā, būs  izmaiņas, taču tieši šobrīd to nepateikšu. Jātrenējas...

- Kas notika pēdējā spēlē starp jums un komandas kapteini?
- Man tajā spēlē vajadzēja trīs stabilus aizsargu pārus. Kas kontrolē spēli abos laukuma galos – tas pirmais un galvenais. Atcerēsimies, ka Sandis netrenējās gandrīz mēnesi un viņš vairs nav jauneklis. Atgriešanās vajadzīgajā sportiskajā formā prasa daudz, daudz garāku laiku. Es ar to rēķinos...

- Vai aizsardzībā būs vēl kādas pārmaiņas, jo, piemēram, tas pats Andersons šobrīd ir pārgaidījies savu iespēju uzspēlēt?
- Vispirms spēlētājiem ir sevi jāparāda treniņos, ka viņi ir gatavi attiecīgajam līmenim. Andersonu aizsūtījām uz fārmklubu Liepājā, kur bija labas atsauksmes. Viņš labi slido, ir apķērīgs, kad viņam izstāstu tās mazās lietas, kas jāzina aizsargam. Bet... Te man jāizdara neliela atkāpe par Latvijas hokeju. Jums savulaik ir bijuši divi izcili hokeja treneri – Jurzinovs un Tihonovs – viņi savulaik ir mācījuši spēlētājiem spēlēt. Mācījuši spēlēt! Loģiski – bija panākumi, taču tie neatnāca uzreiz. Tad ilgu laiku nav bijis neviens, kas to darītu – kas mācītu hokeju. Neviens! Nesaku, ka nav bijuši treneri, saku – ka nav mācīta spēle. Vismaz tajā izpratnē, kā to saprot hokeja pasaulē. Šobrīd esmu nonācis situācijā, kad esmu spiests spēlētājus vairāk mācīt, nevis trenēt. Trenēt ir viens stāsts: es pasaku spēles laikā diviem uzbrucējiem, ka viņiem ir jāsavāc tur stūrī ripa, jāspēlē augstāk, lai pēc šiem manevriem nonāktu pie rezultatīva turpinājuma... Vienkāršs uzdevums. Tā ir trenēšana. Bet mums tagad ir jāmācās. Es saku – kad tu dabūsi ripu, tu nedrīksti doties uz to pusi, tev jāspēlē tajā virzienā, pretējā gadījumā otras komandas spēlētājs tevi izslēgs no spēles. Bez šīs skaidrošanas un iedziļināšanās elementārās standarta situācijās, mēs uz priekšu pagaidām netiekam. Vispār, tas nebūtu viņiem jāstāsta – tas viņiem jau ir jāzina, ja viņi ir nonākuši šajā līmenī, kur spēlē profesionālo hokeju un saņem par to naudu. Bet man ir jārēķinās ar šo realitāti. Trenēšana un mācīšana – tās ir divas dažādas lietas.

- Runājot par taktiku – ko vēlaties ar šo komandu parādīt uz laukuma?
- Vienkāršas lietas: aizsardzībā spiediens uz pretinieku jau viņa zonā un slazds viduszonā. Uzsākot uzbrukumu – vienmēr ātra pirmā piespēle un tālākā ripas kontrole ar precīzām piespēlēm. Likt spēlēt kā to dara somi – temps, temps, temps – nē, tas neies cauri. Ir jāatrod cits ceļš, kā pielāgot šo hokejistu spēles manieri konkrētai situācijai. Vērojot KHL spēles, man ir radusies sajūta, ka daudzās komandās uzbrucēji vienkārši ignorē tādu elementāru lietu kā spēli aizsardzībā. Tiesa, tajā pašā laikā viņiem pietiek meistarības un pacietības, sagaidīt savu izdevību un gūt vārtus.

- Vai mūsu komandā ir līderi?
- Es joprojām to gaidu... Tu nevari pateikt hokejistam – tev jābūt līderim. Hokejistam tas ir pašam jāgrib – tam jānotiek dabiski, nevis ar trenera norādi. Ja tev nav gribasspēks, tad  - var gaidīt, cik vēlies, nekas tur nesanāks. Komandā vēl ir daudz vietu, lai izpaustos līdera dotībām un dominancei. Tā nav tikai iedvesmojoša runāšana – līderim sevi jāparāda arī uz ledus. Jābūt mērķtiecīgam, jābloķē metieni, jāiesaistās spēka spēlē, jācīnās vārtu priekšā. Nevis pie vārtiem, bet – vārtu priekšā! Un tam ir jānotiek nevis vienā vai otrā maiņā, vai vienā un divās spēlēs – tādai attieksmei ir jābūt uz ledus katru vakaru.

- Mums pietrūkst šīs stabilitātes... Nu, ja neskaita noturību, pieļaujot vienas un tās pašas kļūdas.
- Hokejs ir kļūdu spēle. Galvenais, kas ir jāizdara – jāsamazina starpība starp mūsu labāko līmeni un sliktāko sniegumu. Jo mazāka būs šī sprauga starp abiem galiem, jo būs mazāk kļūdu un kvalitatīvāka spēle. Pagaidām šī starpība ir par lielu, no turienes arī nāk šis nestabilais sniegums.

- Jūs bieži preses konferencēs esat pieminējis tādu vārdu salikumu kā spēlētāju pacietība. Kā jums pašam ar pacietību? Vai pietiks šai sezonai?
- Man ir pieredze. Zinu, ka diennaktī ir 24 stundas – vairāk nav. Katru dienu ir jāvingrinās, jāatkārto uzdotais. Tas nekur nepazūd. Arī man šī pieredze ar šādiem spēlētājiem ir jauna. Mazliet vairāk viņus saprotu, taču - vēl nepietiekami. Nevaru panākt rītdienu vai atgriezties vakardienā - varu tikai pacietīgi strādāt šodien. Jo vairāk mums ir iespēja novērtēt vienam otru kaujas apstākļos, jo vieglāk ir vadīt komandu.

- Un gandarījums?
- Bijis daudz labu spēļu – bijušas tādas, kuras zaudējam, bet, ja redzu, ka puiši laukumā atdot visus spēkus, kas viņiem ir – tas mani kā treneri patiešām gandarī. Tad būs arī uzvaras un panākumi.

1 2 36 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2011-11-12 09:31, pirms 12 gadiem
pat sveedienaas briivu dienu nebuus?

 +24 [+] [-]

, 2011-11-12 09:35, pirms 12 gadiem
Sprukta reakcija --> ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: striker

 +10 [+] [-]

, 2011-11-12 10:59, pirms 12 gadiem
striker rakstīja: Peka aizmirsa,ka daļu no tagadējiem arī Znaroks savulak ir trenējis...
Ja salīdzina viņu abu treneru darbu,tad tas somam tas par labu nenāk.Grūti viņam ar mūsu mentalitātes saprašanu...Kas viņam līdz šim traucējis motivēt komandu? Un arī Latvijas himnas atskaņošanas laikā gumiju nežļambā! Viss sākas no "it kā" sīkumiem.
Viņš ir atnācis strādāt un pelnīt naudu, nevis izpatikt faniem, funkcionāriem utt. Varbūt himnas laikā viņš jau domā par spēli un neliekas ne zinis, kas tur skan. Katram ir sava pieeja. Un es ticu, ka mums būs rezultāts. Agrāk vai vēlāk, bet būs.
Un ja atklāti, nav jau nemaz tik bēdīgi. PO zonā esam. Kā bija pagājušajā sezonā? Atceramies. Knapi pēdējās spēlēs maz tikām PO
Slēpts komentārs: alvisbr

  +2 [+] [-]

, 2011-11-12 11:04, pirms 12 gadiem
"Ja viens no maiņas paņem ripu un vadās pa zonu, tā nav pareiza attieksme pret komandu, tā šī maiņa nedrīkst spēlēt. Ja mēs kaut mazliet samazinām ātrumu un pārturam ripu, mums ir problēmas katrā mačā, katru vakaru."
Nezinu vai Peka ir pamanijis, bet tipisks šāda "spēles stila" piemērs ir tāds Džeriņš, kurš tieši tā arī visu laiku spēlē! Dabū ripu, ielien stūrī un mudās (90% no viņa spēles laika) kamēr viņam to ripu atņem! Vai tas nozīmētu, ka Džeriņš arī pēc atveseļošanās vairs tomēr netiks sastāvā?

  +2 [+] [-]

, 2011-11-12 11:07, pirms 12 gadiem
ļoti ceram uz Pekas vārdiem, bet gaidām arī rezultātus.

  +8 [+] [-]

, 2011-11-12 11:40, pirms 12 gadiem
Sprukts atkal būs noguris... ';

  -1 [+] [-]

, 2011-11-12 11:41, pirms 12 gadiem
ja, sis Pekas runas ir loti iedvesmojosas un uz prieksu dzenosas... speletaji lasa un doma, laikam jau tiesam mes esam tadi idioti un nergas ka treneris saka.
sadas runas jau nu noteikti atnesis mums Gagarinu.

  +6 [+] [-]

, 2011-11-12 12:00, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: ja, sis Pekas runas ir loti iedvesmojosas un uz prieksu dzenosas... speletaji lasa un doma, laikam jau tiesam mes esam tadi idioti un nergas ka treneris saka.
sadas runas jau nu noteikti atnesis mums Gagarinu.
Idioti diez vai, bet par to mācīšanu ir diezgan precīzi - pēc Jurzinova aiziešanas pirms vairāk kā 20 gadiem, neviena tāda līmeņa trenera šeit uz pastāvīgu darbu klātienē nav bijis...

 +15 [+] [-]

, 2011-11-12 12:02, pirms 12 gadiem
precīzi pateikts - mūsējos ir nevis jātrennē, bet JĀMĀCA!!! Tieši tāpat ir basketbolā, to pašu , savulaik, teica Kemzura. Es nesaprotu, ko dara mūsu treneri ar jaunajiem sportistiem, taču viņu sapratne par basketbolu, vai šajā gadījumā- hokeju, ir ļooti zemā līmenī. Tieši spēles izpratnes un taktikas ziņā. Tas arī norāda (kārtējo reizi) ka problēma nav meistarkomandās, bet jauniešu līmenī! Tieši tur ir vajadzīgi ārvalstu speciālisti, lai iemāca bērniem/jauniešiem spēles taktiku, knifus, izpratni, lai pieaugušo līmenī būtu tikai jātrennē meistarība!

  +4 [+] [-]

, 2011-11-12 12:07, pirms 12 gadiem
Pilnīgi piekrītu Pekam,un ticu,ka viņš izdarīs visu maksimālo,lai būtu rezultāts!

  +9 [+] [-]

, 2011-11-12 12:34, pirms 12 gadiem
Piekrītu Calvin, gluži manas domas. lws91 arī super komentārs. Man pašam personīgi patīk Peka kā treneris, sauc lietas īstajos vārdos un gribam to vai nē, tas ir skats no malas uz mūsu hokeju. Ne jau par velti mēs esam hokejā tur kur esam un manuprāt šis treneris saprot un var mums nosaukt lietas, ka ir jāuzlabo. Tādēļ es ticu, ka ar šo treneri pie Dinamo stūres viss būs kārtībā.

  +4 [+] [-]

, 2011-11-12 12:46, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: precīzi pateikts - mūsējos ir nevis jātrennē, bet JĀMĀCA!!! Tieši tāpat ir basketbolā, to pašu , savulaik, teica Kemzura. Es nesaprotu, ko dara mūsu treneri ar jaunajiem sportistiem, taču viņu sapratne par basketbolu, vai šajā gadījumā- hokeju, ir ļooti zemā līmenī. Tieši spēles izpratnes un taktikas ziņā. Tas arī norāda (kārtējo reizi) ka problēma nav meistarkomandās, bet jauniešu līmenī! Tieši tur ir vajadzīgi ārvalstu speciālisti, lai iemāca bērniem/jauniešiem spēles taktiku, knifus, izpratni, lai pieaugušo līmenī būtu tikai jātrennē meistarība!
Diez ko tu 25-35 gadīgam vecim iemācīsi? It sevišķi hokejā, kur pamatus apgūst un ieliek 10- padsmit gadu vecumā.... tagad viņus "pa jaunam lekt" nepārmācīsi! Dīvaini, ka to Peka nav sapratis... ok tādam Podziņam, Upītim, Bukartam moš Peka vēl kaut ko var iemācīt, bet ne jau Cipulim vai Ankipānam vai kaut vai tam pašam Saškam, kas visu mūžu ir spēlējis cita "stila" hokeju....

  +2 [+] [-]

, 2011-11-12 12:59, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: precīzi pateikts - mūsējos ir nevis jātrennē, bet JĀMĀCA!!! Tieši tāpat ir basketbolā, to pašu , savulaik, teica Kemzura. Es nesaprotu, ko dara mūsu treneri ar jaunajiem sportistiem, taču viņu sapratne par basketbolu, vai šajā gadījumā- hokeju, ir ļooti zemā līmenī. Tieši spēles izpratnes un taktikas ziņā. Tas arī norāda (kārtējo reizi) ka problēma nav meistarkomandās, bet jauniešu līmenī! Tieši tur ir vajadzīgi ārvalstu speciālisti, lai iemāca bērniem/jauniešiem spēles taktiku, knifus, izpratni, lai pieaugušo līmenī būtu tikai jātrennē meistarība!
taisnība,taisnība un vēlreiz taisnība

  -4 [+] [-]

, 2011-11-12 13:03, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Idioti diez vai, bet par to mācīšanu ir diezgan precīzi - pēc Jurzinova aiziešanas pirms vairāk kā 20 gadiem, neviena tāda līmeņa trenera šeit uz pastāvīgu darbu klātienē nav bijis...
Puče var stāstīt ko grib,bet Šuplers ne par santīmu nebija švakāks kā Pekka.

  +3 [+] [-]

, 2011-11-12 13:14, pirms 12 gadiem
Interesanta intervija, Pekka turpina iesākto. Lai veicas!

Vispār jau izlasot virsrakstu domāju - cerams, ka Pučes nevis Matuļa garadarbs

  +2 [+] [-]

, 2011-11-12 13:33, pirms 12 gadiem
Iws91 rakstīja: Viņš ir atnācis strādāt un pelnīt naudu, nevis izpatikt faniem, funkcionāriem utt. Varbūt himnas laikā viņš jau domā par spēli un neliekas ne zinis, kas tur skan. Katram ir sava pieeja. Un es ticu, ka mums būs rezultāts. Agrāk vai vēlāk, bet būs.
Un ja atklāti, nav jau nemaz tik bēdīgi. PO zonā esam. Kā bija pagājušajā sezonā? Atceramies. Knapi pēdējās spēlēs maz tikām PO
Gan jau,ka domā par spēli,par ko tad citu. Cilvēku sabiedribā pastāv cieņas kodeksi:nesit guļošo,himnas laikā noņem cepuri,ja futbolists gūst traumu,tad pretinieks izsit bumbu autā utt.
It kā nekas jau nenotiek,ja tos neievēro..

  +3 [+] [-]

, 2011-11-12 13:34, pirms 12 gadiem
Tieši manas domas,ka Sprukta maiņai vajag vēl vienu līdzvērtīgu maiņu,lai ja neiet vienai,tad otra var palīdzēt! 3. un 4.tajā var spēlēt visi mūsu "kapātāji" lai tik nelaiž iekšā...,ja gūs vārtus tas tikai būs kā bonuss.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-12 15:12, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Diez ko tu 25-35 gadīgam vecim iemācīsi? It sevišķi hokejā, kur pamatus apgūst un ieliek 10- padsmit gadu vecumā.... tagad viņus "pa jaunam lekt" nepārmācīsi! Dīvaini, ka to Peka nav sapratis... ok tādam Podziņam, Upītim, Bukartam moš Peka vēl kaut ko var iemācīt, bet ne jau Cipulim vai Ankipānam vai kaut vai tam pašam Saškam, kas visu mūžu ir spēlējis cita "stila" hokeju....
Izskatās,ka Pekka nav sapratis, ka hokejs nav spēka vīru sacensības, kurās savā starpā spēkojas muskuļu kalni. Bet gan pietiekoši intelektuāls sporta veids, kurā ne pēdējā vietā ir liekama spēles stratēģiskā puse, kas pilnībā ir treneru kompetencē.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-12 16:06, pirms 12 gadiem
Vispār jau Latvijas hokejs ar to arī bija stiprāks par to pašu Baltkrieviju, Ukrainu, Kazahstānu, ka mums hokeja skola tika pārmantota no paaudzes uz paaudzi. Lietuvieši un igauņi, tāpat tādas bagātas valstis kā Lielbritānija, Francija un Itālija nekur tālāk nav tikušas...Pie mūsu švakajiem cilvēku, līdz ar to arī tirgus un finanšu resursiem, hokejā mēs esam krietni virs vidējā, tieši pateicoties savai hokeja skolai. Tie paši somi pirmo reizi medaļas ieraudzīja tikai 1988. gadā, pirms tam augstāk par 4. vietu nekur netika. Tikai viņi agrāk nonāca par krieviem (arī mums) NHL, no kurienes pēc tam mājās atgriezās spēlētāji (tas pats Rautakalio) un nodeva savējiem aizokeāna pieredzi, kamēr mēs turpinājām to pašu "Jurzinova spēli".

  +1 [+] [-]

, 2011-11-12 20:15, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Izskatās,ka Pekka nav sapratis, ka hokejs nav spēka vīru sacensības, kurās savā starpā spēkojas muskuļu kalni. Bet gan pietiekoši intelektuāls sporta veids, kurā ne pēdējā vietā ir liekama spēles stratēģiskā puse, kas pilnībā ir treneru kompetencē.
Gan jau, ka tagad Peka visu ir sapratis vienkārši viņš nekad nav spēlējis (un acīmredzot arī sapratis) šāda "stila" hokeju kādu māk spēlēt lielākais vairums mūsu čaļu.... un otrādi, izksatās, ka liela daļa mūsu čaļu nesaprot (var būt arī negrib saprast) ko tas Peka no viņiem īsti te grib līdz ar to arī tagad ir tā kā ir - komanda un treneris runā (un domā) un darbojas uz laukuma dažādās "dimensijās"!

     [+] [-]

, 2011-11-12 20:45, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Gan jau, ka tagad Peka visu ir sapratis vienkārši viņš nekad nav spēlējis (un acīmredzot arī sapratis) šāda "stila" hokeju kādu māk spēlēt lielākais vairums mūsu čaļu.... un otrādi, izksatās, ka liela daļa mūsu čaļu nesaprot (var būt arī negrib saprast) ko tas Peka no viņiem īsti te grib līdz ar to arī tagad ir tā kā ir - komanda un treneris runā (un domā) un darbojas uz laukuma dažādās "dimensijās"!
Tieši tā.
Ja jau Pekka nepārtraukti stasta, ka mūsu vietejie hokejisti ir ar tik zemu meistarību, tad viņam vajadzētu saprast,ka tas stils (uzbrūkošais NHL hokejs) priekš šiem spēlētājiem neder, jo spēlējot ātru spēka hokeju spēlētājiem kuri problēmas ar vārtu gūšanu ir pat spēlējot no aizsardzības, tad spēlējot ātru spēka hokeju šīs problēmas dubultojas.
Dažu brīdi šķiet,ka RD hokejistiem nevajag nekādu Pekkas piesolīto cirvi, jo viņiem katrā treniņā vai spēlē turpat tuvumā ir jau viens cirvis.

  -3 [+] [-]

, 2011-11-12 20:59, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tieši tā.
Ja jau Pekka nepārtraukti stasta, ka mūsu vietejie hokejisti ir ar tik zemu meistarību, tad viņam vajadzētu saprast,ka tas stils (uzbrūkošais NHL hokejs) priekš šiem spēlētājiem neder, jo spēlējot ātru spēka hokeju spēlētājiem kuri problēmas ar vārtu gūšanu ir pat spēlējot no aizsardzības, tad spēlējot ātru spēka hokeju šīs problēmas dubultojas.
Dažu brīdi šķiet,ka RD hokejistiem nevajag nekādu Pekkas piesolīto cirvi, jo viņiem katrā treniņā vai spēlē turpat tuvumā ir jau viens cirvis.
Un tas cirvis būtu tu?

  +1 [+] [-]

, 2011-11-12 21:38, pirms 12 gadiem
Peka liekas tāds aprobežots un nesaprot,ka KHL nav somu līga....

  +1 [+] [-]

, 2011-11-12 22:42, pirms 12 gadiem
als rakstīja: "Ja viens no maiņas paņem ripu un vadās pa zonu, tā nav pareiza attieksme pret komandu, tā šī maiņa nedrīkst spēlēt. Ja mēs kaut mazliet samazinām ātrumu un pārturam ripu, mums ir problēmas katrā mačā, katru vakaru."
Nezinu vai Peka ir pamanijis, bet tipisks šāda "spēles stila" piemērs ir tāds Džeriņš, kurš tieši tā arī visu laiku spēlē! Dabū ripu, ielien stūrī un mudās (90% no viņa spēles laika) kamēr viņam to ripu atņem! Vai tas nozīmētu, ka Džeriņš arī pēc atveseļošanās vairs tomēr netiks sastāvā?
katrai maiņai savs darbs darāms.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-13 11:33, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Izskatās,ka Pekka nav sapratis, ka hokejs nav spēka vīru sacensības, kurās savā starpā spēkojas muskuļu kalni. Bet gan pietiekoši intelektuāls sporta veids, kurā ne pēdējā vietā ir liekama spēles stratēģiskā puse, kas pilnībā ir treneru kompetencē.
Tieši otrādi, Peka vienmēr (!) ir teicis, ka hokejs jāspēlē ar galvu.

Izcila intervija, RD spēlētājiem tā noteikti jāizlasa.
Es domāju, ka RD progress ir acīmredzams, pat pie tā, ka nav optimālie maiņu virknējumi. Brīžos, kad pretinieks tiek noķerts slazdā vai ar ātrām un precīzām piespēlēm tiek veidots uzbrukums, vienkārši ir bauda skatīties neatkarīgi no spēles rezultāta.

     [+] [-]

, 2011-11-13 11:35, pirms 12 gadiem
annele22 rakstīja: katrai maiņai savs darbs darāms.
Protams katrai maiņai ir savi uzdevumi uz laukuma, bet tikai ar vienu metošu maiņu spēles nevar vinnēt un to arī pats Peka uzsver!

  -1 [+] [-]

, 2011-11-13 11:39, pirms 12 gadiem
LEdgars rakstīja: Tieši otrādi, Peka vienmēr (!) ir teicis, ka hokejs jāspēlē ar galvu.

Izcila intervija, RD spēlētājiem tā noteikti jāizlasa.
Es domāju, ka RD progress ir acīmredzams, pat pie tā, ka nav optimālie maiņu virknējumi. Brīžos, kad pretinieks tiek noķerts slazdā vai ar ātrām un precīzām piespēlēm tiek veidots uzbrukums, vienkārši ir bauda skatīties neatkarīgi no spēles rezultāta.
Nenoliedzami,ka hokejs ir tā spēle, kurā ir daudz jādomā līdz kas notiek laukumā, bet ar piebildi,ka katram spēlētājam ir fiziski dotumi, kas trenerim jāprot izmantot.
Pagaidām izskatās,ka Šuplers krietni labāk pārzināja savu spēlētāju fiziku, jo katra spēlētāja lomas laukumā bija daudz saprotamākas.

     [+] [-]

, 2011-11-13 12:52, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tomēr ir sajūta, ka Pekai ir palicis ne vairāk kā mēnesis pie Dinamo stūres.
tu esi idiots vai par taadu meegjini buut?

  +2 [+] [-]

, 2011-11-13 12:55, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Dažu brīdi šķiet,ka RD hokejistiem nevajag nekādu Pekkas piesolīto cirvi, jo viņiem katrā treniņā vai spēlē turpat tuvumā ir jau viens cirvis.
Nu jau gan "uzgruziji"! Par cirvi jau nu toč Peku neceļās roka nosaukt! Cilvēks ir iekšā hokejā apmēram tik pat ilgi cik Tu pa šo pasauli vazājies! Ja nu kāds arī ir cirvis vārda tiešākajā nozīmē, tad tas ir neviens cits kā lielais Jurka, kas izdomāja taisīt pārmaiņas, bet neizdomāja līdz galam kādas pārmaiņas īsti tad vajag taisīt (jo sajēgas no hokeja lietām, komandas pārbuves viņam ir tik cik man melns aiz naga).... nedod Die's šādu vadītāju nejēgu pie komandas "tūres"..... bet RD gadijumā tieši tā arī ir! Ko vien viņa ik pa laikam izskanošās "pērles" presē ir vērtas, kuras parāda, ka viņam ir maza sajēga no hokeja kluba vadības!

     [+] [-]

, 2011-11-13 14:03, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Nu jau gan "uzgruziji"! Par cirvi jau nu toč Peku neceļās roka nosaukt! Cilvēks ir iekšā hokejā apmēram tik pat ilgi cik Tu pa šo pasauli vazājies! Ja nu kāds arī ir cirvis vārda tiešākajā nozīmē, tad tas ir neviens cits kā lielais Jurka, kas izdomāja taisīt pārmaiņas, bet neizdomāja līdz galam kādas pārmaiņas īsti tad vajag taisīt (jo sajēgas no hokeja lietām, komandas pārbuves viņam ir tik cik man melns aiz naga).... nedod Die's šādu vadītāju nejēgu pie komandas "tūres"..... bet RD gadijumā tieši tā arī ir! Ko vien viņa ik pa laikam izskanošās "pērles" presē ir vērtas, kuras parāda, ka viņam ir maza sajēga no hokeja kluba vadības!
Šoreiz šis vārds cirvis netika piesaukts,ka pašā sliktākā nozīmē, bet gan kā darba rīks,kas cērt tur kur varbūt nemaz nebūtu jācērt.
Tas ka St.Juris ir cirvis vissliktākā nozīmē, nevienam nav noslēpums, bet tas ka mēs tā domājam neko nenozīmē,jo RD ,,zelta akcijas'' pieder tieši viņam.

     [+] [-]

, 2011-11-13 15:08, pirms 12 gadiem
Par Andersonu kkas te nelīmējas kopā.Reps un Znaroks savās intervijās viņu slavē kā neaizstājamu aizsardzības hokejistu ( незаменяемии защитник, почему его невыпускают играть?),Beresņevs izlases sastāvā Norvēģijā viņu lika 1.maiņā,arī pats Peka uzslavē.Turklāt Andersons ir viens no retajiem savas paaudzes puišiem,kas no 10 gadu vecuma apguvis zviedru hokeja gudrības,bet no 19 g.čehu skolu.Joprojām neskaidra ir Andersona marinēšana,turklāt Peka rudenī solīja rotēt pilnīgi visus aizsargus.
1 2 36 komentāri