Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Bergsmā: "Kazahi man piesolīja lielu naudu par pilsonību"

Jānis Pārums

Bergsmā: "Kazahi man piesolīja lielu naudu par pilsonību"
Jorits Bergsmā
Foto:AP/Scanpix

Olimpiskais un pasaules čempions ātrslidošanā 10 000 metru distancē nīderlandietis Jorits Bergsmā atklājis, ka pirms pieciem gadiem viņam piedāvāts mainīt pilsonību un kļūt par Kazahstānas pārstāvi.

"2009.gadā Kazahstāna man piedāvāja lielu naudu, lai pārstāvu šo valsti. Tas bija glaimojoši, ka šāds piedāvājums tika izteikts, taču kazahu pasi man nepaspēja iedot. Turklāt es gribu pārstāvēt savu valsti," sacīja Bergsmā.

Komentējot savu startu 10 000 metru ātrslidošanas sacensībās Sočos, Bergsmā atzina: "Saprotu, ka cilvēki patiešām gribēja, lai uzvaru izcīnītu Svens Krāmers. Taču es slidoju, lai uzvarētu, lai izcīnītu zeltu. Nebiju šeit ieradies, lai vienkārši atdotu zeltu Svenam. Viņš ilgu laiku izrādīja man konkurenci, bet redzēju, ka pēdējos apļos viņam neizdosies noturēt uzņemto tempu."

Svens Krāmers atzina, ka viņam pēdējās dienās bijušas veselības problēmas, bet, lai pārspētu Bergsmā, nepieciešams būt ideālā formā. "Tie ir tikai fakti un noteikti nav attaisnošanās," sacīja Krāmers. "Nākas pielikt daudz pūļu, lai slidotu ar papildu piepūli. Man bija grūti slidot savā ritmā."

  +4 [+] [-]

, 2014-02-19 03:07, pirms 10 gadiem
nepaspēja iedot
un gribēju pāŗstāvēt NED
kaut kā labi saskan

  +2 [+] [-]

, 2014-02-19 07:15, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: nepaspēja iedot
un gribēju pāŗstāvēt NED
kaut kā labi saskan
Būtu paspējuši ,būtu bergsmabajevs

     [+] [-]

, 2014-02-19 07:37, pirms 10 gadiem
Dikti jau tāds salds puisītis izskatās.... Vai tik nav apmeklētājs kādam no tiem diviem slavenajiem Soču klubiem.....

     [+] [-]

, 2014-02-19 08:41, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: nepaspēja iedot
un gribēju pāŗstāvēt NED
kaut kā labi saskan
Tas ir jauns piedāvājums