Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Arī Hendrijs pārvar 1. kārtu Ņūportā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Arī Hendrijs pārvar 1. kārtu Ņūportā
Stīvens Hendrijs

Snūkera turnīrā "Welsh Open" noslēgusies otrā spēļu diena, kurā arī neiztika bez pārsteigumiem. Šoreiz no izsētajiem spēlētājiem zaudējumu piedzīvoja Nīls Robertsons, ar 1:4 atzīstot Stīvena Hendrija pārākumu.

Hendrijs jau spēles 1. freimā tika vadībā, tomēr Robertsons ar neatlaidīgu spēli aizsardzībā un labiem snūkeriem spēja pietuvoties. Lai ierakstītu freimu savā rēķinā, austrālietim tomēr nedaudz pietrūka, un pēc tam, kad Hendrijs bija nogādājis lūzā pēdējo zilo bumbu, viņam nācās atzīt sakāvi.

Pārliecinošs revanšs Robertsonam izdevās nākamajā partijā – 135 punktu klīrenss, kas kļuva par 200. century viņa profesionālajā karjerā. Savukārt 3. freimā cīņa atkal izvērtās krietni sīvāka. Kļūdas un vienkārši neveiksmīgas epizodes gadījās abiem spēlētājiem, iespējas uzvarēt palaida garām te viens, te otrs. Galarezultātā uzvarētāju nācās noteikt pārspēlē ar melno bumbu. Ar lielisku dupletu bumbu lūzā trāpīja Hendrijs un panāca 2:1 savā labā.

Pēcāk pirmais un trīskārtējais "Welsh Open" čempions ar 67 punktu breiku ieguva jau divu freimu pārsvaru. Bet 5. freimā, izmantojot vienu neveiksmīgu pretinieka aizsardzības sitienu, Hendrijs ar precīzu uzbrukumu no tālas distances uzsāka uzvaras sēriju, kas noslēdzās ar 86 punktu guvumu – 4:1.

Hendrija nākamais pretinieks tiks noskaidrots trešdien mačā starp Marku Alenu un Kenu Dohertiju.

Dramatisku uzvaru izcīnīja pasaules reitinga līderis Marks Selbijs. Viņam pretiniekos bija ranga 82. vietas īpašnieks Sems Bērds, kurš līdz pamatturnīram bija ticis, pārvarot visas četras kvalifikācijas kārtas. Jāatzīst, ka Selbijs spēlēja ļoti vāji, spēles gaitā tā arī nespējot sasniegt kaut vienu 50 punktus vērtu breiku. Un 23 gadus Bērds gandrīz lika viņam par to samaksāt. Bērdam padevās gan vairākas labas sērijas (59, 64, 85), tāpat viņš ļoti labi spēlēja aizsardzībā.

Izšķirošais pavērsiena punkts bija 6. freims. Pēc ilgstošas un neatlaidīgas cīņas Bērds bija pavisam tuvu uzvarai. Bija tikai nepieciešams nogādāt lūzā divas bumbas – zilo un rozā. Taču... neizdevās trāpīt jau pirmo no tām, un pēc brīža Selbijs nodrošināja izšķirošo pārsvaru un izlīdzināja kopējo rezultātu – 3:3.

Pēc piedzīvotās neveiksmes Bērda spēle nākamajā freimā bija pilnīgi sagrauta, un, lai arī Selbijs nebija neko uzlabojis savā sniegumā, tomēr tieši viņš punktu pa punktam virzījās tuvāk uzvarai mačā. Nervus kutinošu notikumu gan netrūka, un izdevības pēc Selbija kļūdām bija arī Bērdam, ieskaitot iespēju panākt pārspēli ar melno bumbu. Taču nekas no iecerētā neizdevās, un vietu 2. kārtā nodrošināja Selbijs.

Citās 1. kārtas spēlēs uzvaras izcīnīja Marks Viljamss, Stīvens Lī, Stjuarts Bigems un Mārtins Gulds.

  +3 [+] [-]

, 2012-02-15 01:52, pirms 12 gadiem
Pelnīti!

 +13 [+] [-]

, 2012-02-15 06:51, pirms 12 gadiem
Hendrijs 100% pelniiti! Uz melnaas paarspeeli 3 freimaa, kas par dupletinju! Selbis ljoti mocijaas, psihologjiski gruuti bija savaakties, lai gan tomeer vareeja pamaniit lielo atskjiriibu speeles zinjaa starp ranga 1 un 82 vietu!

     [+] [-]

, 2012-02-15 09:26, pirms 12 gadiem
Briest ļoti labs turnīrs un fināli. Salīdzinot ar pirmajiem šīs sezonas turnīriem, pagaidām tiek tālāk visi vecie kadri un tas no tiesas priecē. Un lieki piebilst par tik lielisku iespēju skatīt Steve Davis un Henrija cīņu nākošajās kārtās.

P.S. kādu laiku biju atgājis no snooker skatīšanās, bet ja šādā garā turpināsies, tad ir jāatgriežas pie TV ekrāna

     [+] [-]

, 2012-02-15 11:35, pirms 12 gadiem
davix rakstīja: Briest ļoti labs turnīrs un fināli. Salīdzinot ar pirmajiem šīs sezonas turnīriem, pagaidām tiek tālāk visi vecie kadri un tas no tiesas priecē. Un lieki piebilst par tik lielisku iespēju skatīt Steve Davis un Henrija cīņu nākošajās kārtās.

P.S. kādu laiku biju atgājis no snooker skatīšanās, bet ja šādā garā turpināsies, tad ir jāatgriežas pie TV ekrāna
Japiekrit , snukers ar vecmeistaru piedalisanos ir ipass baudijums

     [+] [-]

, 2012-02-15 11:41, pirms 12 gadiem
Hendza,deiviss un bingha,s visi uzvar - sveetki manaa maajsaimnieciibaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-16 00:23, pirms 12 gadiem
binghamiswanker rakstīja: Hendza,deiviss un bingha,s visi uzvar - sveetki manaa maajsaimnieciibaa
nesapņo

     [+] [-]

, 2012-02-16 00:24, pirms 12 gadiem
SteveDavis rakstīja: Japiekrit , snukers ar vecmeistaru piedalisanos ir ipass baudijums
ne jau vairs Higinsa izpildījumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-16 00:27, pirms 12 gadiem
kur nu pelnīti

     [+] [-]

, 2012-02-16 00:46, pirms 12 gadiem
araji rakstīja: nesapņo
Vini visi tak uzvareeja, nav jau ko sapņot