Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

Čempions Higinss sāk veiksmīgi, Deiviss pārsteidz ar uzvaru pār Kārteru

Čempions Higinss sāk veiksmīgi, Deiviss pārsteidz ar uzvaru pār Kārteru
Stīvs Deiviss

Ņūportā (Velsa) startējis snūkera reitinga turnīrs "Welsh Open". Ar panākumu sacensības uzsācis pērnā gada uzvarētājs Džons Higinss, bet lielāko pārsteigumu sagādāja 54 gadus vecais veterāns Stīvs Deiviss, kurš 1. kārtā ar 4:3 pieveica Alisteru Kārteru.

Deivisa un Kārtera mačā pēc trim nospēlētiem freimiem ar 2:1 vadībā atradās pēdējais, bet pēc tam Deiviss atzīmējās ar iespaidīgu 121 punkta klīrensu un rezultātu izlīdzināja. Ar 83 punktu breiku Kārters atkal tika vadībā, bet nākamajā partijā viņa virzība tuvāk uzvarai apstājās pie 34 punktu atzīmes. Deiviss izmantoja iespēju un ar 63 punktus lielu sēriju panāca 3:3. Mača izšķirošā freima sākums sanāca nedaudz saraustīts, ar abpusējām neveiksmēm uzbrukumā. Bet liktenīgo kļūdu pieļāva Kārters, un Deiviss ar 117 punktu klīrensu pielika punktu Kārtera dalībai šajā turnīrā.

Deivisa pretinieks 2. kārtā būs Šons Mērfijs, kurš ar rezultātu 4:2 apspēlēja Marku Džoisu. Spēles sākums Mērfijam gan neizdevās, un viņš nonāca iedzinējos ar 0:2. Sākot ar 3. freimu, pasaules eksčempionam sniegumu izdevās uzlabot, un viņš arvien biežāk sāka izmantot radušās izdevības. Mērfijs vispirms savā rēķinā ierakstīja 65 punktu sēriju, tad nākamajos divos freimos pa 71 punktam, bet uzvaru mačā nodrošināja ar 89 vienā piegājienā gūtiem punktiem.

Sekmīgi "Welsh Open" turnīru iesācis arī pašreizējais čempions Džons Higinss – 1. kārtā pārspēts Liangs Venbo. Ar 58 un 78 punktu sērijām skots nodrošināja uzvaras spēles pirmajos divos freimos, bet, tuvojoties panākumam trešajā freimā pēc kārtas, ar vienu nesekmīgu uzbrukumu "uzdāvināja" iespēju pretiniekam. Liangs izdevību neizšķērdēja, ar 68 punktu klīrensu samazinot rezultāta starpību.

Lai arī cīņas turpinājumā Higinss dažbrīd nospēlēja ne sevišķi pārliecinoši, tomēr Liangs nespēja parādīt konkurētspējīgu sniegumu. Spēles beigu rezultāts – 4:1 Higinsa labā.

Higinsam nākamajā kārtā būs jāspēlē pret Dingu Junhui, kurš šodien ar 4:0 sakāva Marku Deivisu. Ar identisku rezultātu Džads Tramps bija pārāks par Fergalu O'Braienu, bet citā 1. kārtas duelī nelielu pārsteigumu sagādāja Toms Fords, ar 4:2 uzveicot Greiemu Dotu.


, 2012-02-13 23:45, pirms 12 gadiem
skaisti
, 2012-02-14 23:25, pirms 12 gadiem
Deiviss!!!! Kolosāli,fantastiski,lieliski!!! Vairs jau necerēju jebkad vairs kādu nopietnu viņu uzvaru ieraudzīt.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

17 gadus vecais Žižins otro reizi kļūst par Latvijas čempionu snūkerā

17 gadus vecais Artemijs Žižins turpinājis savu dominanci, kļūstot par divkārtējo Latvijas čempionu snūkerā. Jaunais sportists bija precīzākais cīņā starp 23 sportistiem.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.