Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

Zināmi visi "Welsh Open" ceturtdaļfinālisti

Zināmi visi "Welsh Open" ceturtdaļfinālisti
Marks Selbijs

Ņūportā notiekošajā snūkera turnīrā "Welsh Open" noslēgusies 2. kārta un noskaidroti atlikušie ceturtdaļfinālu dalībnieki. Par tiem kļuva Ronijs O'Salivans, Marks Alens, Stīvens Magvairs, Stīvens Lī, Džads Tramps un Marks Selbijs.

Turnīra 2. kārta ļoti bēdīga izvērtās mājiniekiem. Viens no velsiešiem Marks Viljamss tikās ar iepriekšējā reitinga turnīra "German Masters" uzvarētāju Roniju O'Salivanu. Mačs iesākās ļoti augstvērtīgi – vispirms O'Salivanam 125 punktu breiks, pēc tam Viljamsam 133. Taču turpinājumā Viljamsam nepavisam neveicās ar savu iespēju realizāciju. Turpretim O'Salivans labi prata izmantot pretinieka kļūdas un uzvarēt trijos nākamajos freimos, kas nodrošināja viņam panākumu mačā ar 4:1.

Bet otrs Velsas pārstāvis Metjū Stīvenss ar 2:4 piekāpās "German Masters" finālistam Stīvenam Magvairam. Līdz ar to turnīrs turpināsies bez mājinieku līdzdalības.

Līdzīgi kā vakar Stīvam Deivisam turnīrs ar sagrāvi beidzās vēl vienam leģendāram snūkera spēlētājam Stīvenam Hendrijam. Viņš ar rezultātu 0:4 atzina Marka Alena pārākumu. Viens no izšķirošajiem pavērsiena punktiem bija 2. freims, kurā Alenam jau bija vajadzīgs snūkers un pretinieka kļūda, lai atspēlētos. Un ziemeļīram tas izdevās, un rezultāts tobrīd kļuva 2:0.

Ārkārtīgi ātrā tempā aizritēja mačs starp Stjuartu Bingemu un Džadu Trampu. Spēles 1. freimā 74 punktu sēriju iespēja Bingems. Nākamajā partijā viņam radās izdevība pārsvaru palielināt, taču viena kļūda – no atzīmes neiesista melnā bumba – viņa tiekšanos pretim uzvarai šajā freimā apturēja. Tramps naski uzmeistaroja 73 punktus lielu breiku un rezultātu līdzsvaroja.

3. freima sākumā Bingemam, atkal spēlējot melno bumbu, gadījās tehnisks brāķis izpildījumā, un pēcāk atkal pie galda saimniekoja Tramps, ar vēl vienu 73 punktu sēriju jau pārņemot vadību – 2:1.

Mača 4. freimā Tramps pie izdevības tika pēc vāja Bingema aizsardzības sitiena, un šī pretinieka kļūme tika sodīta ar 100 punktu sēriju. Bet pamatu uzvarai mačā Tramps ielika ar 49 punktu sēriju 5. freimā, vēlāk pievienoja vēl nedaudz punktu un aptuveni stundas laikā spēle bija galā – 4:1.

Tikmēr pie otra spēles galda spēkiem mērojās Mārtins Gulds un reitinga līderis Marks Selbijs. Brīdī, kad Tramps un Bingems jau spēlēja piekto partiju, Selbijs un Gulds nebija tikuši vēl galā ar pirmo. Pie rezultāta 35-34 Selbija labā spēlētāji iesaistījās ilgstošā pozicionālā divcīņā, dzenājot pa galdu četras pēdējās krāsainās bumbas. Pirmo kļūdu pieļāva Selbijs, dodot iespēju Guldam, taču pēdējais spēja trāpīt lūzā tikai vienu bumbu. Tūlīt pēc tam Selbijs nogādāja lūzās gan zilo, gan rozā bumbu un pēc teju stundu ilgas spēkošanās uzvarēja freimā ar 46-38.

Turpinājumā notikumi jau attīstījās nedaudz raitāk, taču spēles kvalitāte joprojām kliboja. Ar 48 un 23 punktus lieliem breikiem Selbijs panāca 2:0, bet vēlāk vienu freimu Guldam izdevās atspēlēt.

Pirmo ievērības cienīgo sēriju 61 punkta vērtībā Selbijs iespēja 4. freimā, bet vēl viena divas lūzā trāpītas bumbas būtu likušas Guldam palikt sēžam krēslā, nevis atgriezties pie spēles galda un mēģināt meklēt snūkerus. Taču Selbija nepārliecinošās spēles dēļ Gulds turpināja cīnīties pat tad, kad viņam bija nepieciešami pat trīs snūkeri. Viņa centieni gan nevainagojās panākumiem, un pie uzvaras freimā tika Selbijs.

Arī 5. freimā Selbijs palaida garām iespēju vienā piegājienā nodrošināt izšķirošu pārsvaru, taču arī šoreiz viņam paveicās un beigās uzvara neizpalika.

"2012 Welsh Open"

Ceturtdaļfināls

SpēleDatums un laiks
Ronijs O'Salivans – Džads Tramps17.02.2012. plkst. 15:30
Šons Mērfijs – Marks Alens17.02.2012. plkst. 15:30
Dings Junhui – Stīvens Lī17.02.2012. plkst. 21:00
Stīvens Magvairs – Marks Selbijs17.02.2012. plkst. 21:00


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-17 09:29, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Pagaidām visi favorīti ir tikuši tālāk
būs interesanti paskatīties
, 2012-02-17 09:54, pirms 12 gadiem
izskatās ka Ronijs būs ticis galā pats ar sevi (kas pa lielam arī ir viņa vienīgais vērā ņemamais pretinieks). Uz PČ būs patiešām formā.
, 2012-02-17 10:59, pirms 12 gadiem
Mukurs rakstīja: izskatās ka Ronijs būs ticis galā pats ar sevi (kas pa lielam arī ir viņa vienīgais vērā ņemamais pretinieks). Uz PČ būs patiešām formā.
Precizi
, 2012-02-17 11:32, pirms 12 gadiem
Mukurs rakstīja: izskatās ka Ronijs būs ticis galā pats ar sevi (kas pa lielam arī ir viņa vienīgais vērā ņemamais pretinieks). Uz PČ būs patiešām formā.
Cerams, ka šoreiz sanāks laimēt Trampu, a to pēdējā laikā viņš visu laiku viņam zaudē.
, 2012-02-17 19:03, pirms 12 gadiem
Par Roniju un Dingu
, 2012-02-17 19:03, pirms 12 gadiem
Luca Toni rakstīja: Cerams, ka šoreiz sanāks laimēt Trampu, a to pēdējā laikā viņš visu laiku viņam zaudē.
ceri un apceri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

17 gadus vecais Žižins otro reizi kļūst par Latvijas čempionu snūkerā

17 gadus vecais Artemijs Žižins turpinājis savu dominanci, kļūstot par divkārtējo Latvijas čempionu snūkerā. Jaunais sportists bija precīzākais cīņā starp 23 sportistiem.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.