Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Autors: Lauris Bērziņš

Mērfijs un Dings iekļūst "Welsh Open" ceturtdaļfinālā

Mērfijs un Dings iekļūst "Welsh Open" ceturtdaļfinālā
Šons Mērfijs

Snūkera turnīrā "Welsh Open" noslēgusies sacensību 1. kārta, kā arī izspēlētas pirmās 2. kārtas spēles. Savos pirmajos mačos uzvaras izcīnīja Ronijs O'Salivans, Marks Alens, Metjū Stīvenss un Stīvens Magvairs. Bet ceturtdaļfinālā vietas jau nodrošinājuši Šons Mērfijs un Dings Junhui.

Veiksmīgi 1. kārtas barjeru pārvarēja iepriekšējā reitinga turnīra "German Masters" uzvarētājs Ronijs O'Salivans. Viņam itin pārliecinoši izdevās pārspēt Marko Fu – 4:1. Uzvarētajos freimos O'Salivans atzīmējās ar 52, 88, 68 un 102 punktu sērijām.

Sausā savu pretinieku atstāja Marks Alens – 4:0 pret Kenu Dohertiju. Vēl pirmdien Alens bija apmeklējis ārstu iekaisuša pirksta dēļ, taču, kā redzams, tas nebija būtiski ietekmējis Ziemeļīrijas pirmā numura sniegumu.

Arī divos atlikušajos dueļos pie uzvarām tika favorīti, proti, Stīvens Magvairs un Metjū Stīvenss.

Trešdienas vakarā ar lielu interesi noteikti tika gaidīts viens no pirmajiem 2. kārtas dueļiem – Šons Mērfijs pret Stīvu Deivisu. Iepriekšējā kārtā seškārtējais pasaules čempions Deiviss bija nospēlējis vienu no saviem labākajiem mačiem pāris pēdējo gadu laikā, septiņus freimus ilgā cīņā pārspējot Alisteru Kārteru un iesitot arī divus century.

Pret Mērfiju Deivisa veiksmes stāstam pienāca beigas. Spēles 1. freimā Deiviss pāris reižu kļūdījās uzbrukumos no tālienes, turpinājumā gan tika pie potenciāli laba breika iespējas, taču to neizmantoja un beigās bija spiests piekāpties. Nākamā partija iesākās ar labu taktisku spēli. Šajā cīniņā pirmo nopietno kļūdu pieļāva Deiviss, un Mērfijs ķērās pie sava breika konstruēšanas. Vienā piegājienā viņam izdevās iekrāt 59 punktus, ar ko gan vēl nebija pietiekami uzvarai. Tomēr Deiviss pēc trim precīziem sitieniem nespēja nogādāt lūzā melno bumbu, un mirkli vēlāk Mērfijs nostiprināja pārsvaru – 2:0.

Ar 58 punktu sēriju Mērfijs uzsāka 3. freimu, tomēr turpinājumā izdevības atstāja arī pretiniekam. Taču Deivisa nedienas uzbrukumā nebija beigušās, un nekādas nopietnas sērijas nesanāca. Vēlāk viņš centās sagraut sāncenša pretestību ar pāris labu snūkeru palīdzību, taču piedabūt Mērfiju kļūdīties tā arī neizdevās – 3:0.

Mača 4. freimā Deiviss, nogādājot lūzās krāsainās bumbas, varēja tikt pie sava pirmā panākuma. Ar pirmajām piecām viņš tika galā sekmīgi, taču melnā no ne visai parocīgas pozīcijas lūzā nekrita. Un tas arī viss... 4:0 Mērfija labā.

Otrajā vakara duelī tikās "Welsh Open" līdzšinējais čempions Džons Higinss un Dings Junhui. Spēli labāk iesāka pēdējais, ar 65 un 76 punktu breikiem panākot 2:0 savā labā. Ar divām nelielām sērijām Higinss 3. freimā izvirzījās vadībā ar 62-0, taču pamanījās netrāpīt lūzā freimbumbu. Tomēr vēlāk ar iesistu pēdējo sarkano bumbu viņš piespieda Dingu kapitulēt freimā – 2:1. Pēcāk skots spēja izcīnīt vēl vienu panākumu un rezultātu līdzsvarot. Bet vairāki nelieli breiki un labs snūkers viņam nodrošināja uzvaru jau trešajā partijā pēc kārtas.

Dings apņēmīgi uzsāka 6. freimu, taču pēc 61 punkta atzīmes sasniegšanas nespēja trāpīt lūzā melno bumbu no tās atzīmes. Lieliska klīrensa iespēja radās Higinsam, un šķita, ka viņam tas arī varētu izdoties, bet... Divu precīzu sitienu atstatumā no uzvaras mačā Higinsa breiks pārtrūka, un pēc mirkļa Dings ar rozā bumbu panāca 3:3.

Spēles pēdējā un izšķirošajā freimā iniciatīva jau bija Dinga pusē, un viņš to apliecināja ar lielisku 86 punktu breiku, kas garantēja viņam "Welsh Open" ceturtdaļfinālu.


, 2012-02-17 20:34, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: pimais aicinātais
kas tas par joku
vai tad SC nedzēš šos?
, 2012-02-17 20:34, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: par Dingu un Roniju
pēc kā tāda izvēle?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-17 22:43, pirms 12 gadiem
Par Roniju
, 2012-02-17 23:06, pirms 12 gadiem
buggermanis rakstīja: es atturos prognozēt
kādēļ?
, 2012-02-17 23:13, pirms 12 gadiem
prieks par viņiem.
, 2012-02-17 23:17, pirms 12 gadiem
es domāju, ka varētu merfijs tikt liidz finaalam!
, 2012-02-17 23:28, pirms 12 gadiem
KENDYL rakstīja: Par Roniju
neieriji?
, 2012-02-17 23:42, pirms 12 gadiem
kas jums te notiek?
, 2012-02-17 23:43, pirms 12 gadiem
malacis.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

17 gadus vecais Žižins otro reizi kļūst par Latvijas čempionu snūkerā

17 gadus vecais Artemijs Žižins turpinājis savu dominanci, kļūstot par divkārtējo Latvijas čempionu snūkerā. Jaunais sportists bija precīzākais cīņā starp 23 sportistiem.
Artemijs Žižins. Foto: World Snooker Federation

Latvijas snūkerists Žižins zaudē Eiropas meistarsacīkšu astotdaļfinālā

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins piektdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.
Foto: European Billiards and Snooker Association

Žižins Eiropas snūkera čempionātā sasniedz astotdaļfinālu

LETA. Latvijas sportists Artemijs Žižins ceturtdien Bosnijā un Hercegovinā Eiropas snūkera čempionātā sasniedza astotdaļfinālu.