Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

"Tour of Flanders" skaista uzvara Kančelaram

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Tour of Flanders" skaista uzvara Kančelaram
Fabians Kančelara
Foto: AP/ Scanpix

Šveices riteņbraucējs, pašreizējais pasaules čempions individuālajā braucienā Fabians Kančelara svētdien izcīnīja skaistu un pārliecinošu uzvaru prestižajā Beļģijas "Tour of Flanders" viendienas klasikā, savu tuvāko sekotāju Tomu Bonenu finišā apsteidzot par vairāk nekā minūti.

"Tour of Flanders" nepārprotami ir visnozīmīgākais velobrauciens Beļģijā un līdzās Francijā notiekošajam "Parīze-Rubē" tie uzskatīts arī par visnozīmīgāko viendienas velobraucienu visā pasaulē. Kā ierasts, "Tour of Flanders", kas ir UCI ProTour sezonas kalendāra sastāvdaļa, norisinās aprīļa pašā sākumā, nedēļu pirms "Parīze-Rubē". Svētdien 2010. gada velobraucienā uz starta izgāja 198 riteņbraucēji. Distances garums - 259 kilometri.

Spoži spīdot pavasara saulei, finiša līniju lepnā vientulībā sasniedza šveicietis Fabians Kančelara. Šveices čempions, kurš 2006. gadā uzvarēja "Parīze-Rubē" un 2008. gadā bija labākais "Milāna-Sanremo" klasikā, savam uzvaru kontam nu pievienojis arī triumfu prestižajā Flandrijas velobraucienā. Kančelaras pārsvars bija tik pārliecinošs, ka šveicietis pēdējā kilometrā varēja atļauties samazināt ātrumu, televīzijas kamerām parādīt kabatā paslēpto veiksmes talismanu, saņemt apsveikumus no komandas vadītāja un no līdzjutēju puļa paķert Šveices karogu. Finišā Kančelara savu tuvāko sekotāju, mājinieku Tomu Bonenu, kurš savulaik jau divas reizes triumfējis "Tour of Flanders", apsteidza par vienu minūti un 13 sekundēm.

Kančelara un Bonens vairāk nekā 40 kilometrus pirms finiša divatā devās izšķirošajā atrāvienā un, pateicoties labvēlīgajam pavējam, pār 12 vīru sekotāju grupiņu, kurā atradās tādi spēcīgi riteņbraucēji kā Deivids Millars, Filips Žilbērs, Džordžs Hinkapijs, ātri vien ieguva 30 sekunžu pārsvaru. Pēc desmit kilometriem šīs pārsvars bija pieaudzis vēl par teju pusminūti, un bija jūtams, ka līderu duetu sekotājiem vairs neizdosies noķert.

15 kilometrus pirms finiša slavenajā "Muur in Geraardsbergen" kāpumā spēka pilnais Kančelara bruģētajā ceļā eleganti atstāja mājinieku cerību Bonenu sev aiz muguras un pavisam īsā laika periodā ieguva nepilnu divdesmit sekunžu pārsvaru. Turpinājumā beļģis ar sakostiem zobiem centās notvert priekšā braucošo Kančelaru, taču ko nu pasaules čempionam padarīsi - šveicietis šobrīd individuālajā braucienā ir pārliecinoši spēcīgākais pasaulē. Kančelara pakāpeniski palielināja pārsvaru pār Bonenu un neatstāja viņam it nekādu cerību.

Cīņā par trešo vietu finiša sprintā beļģis Žilbērs bez variantiem apsteidza Nīderlandes pārstāvi Bjornu Lukemanu. Kančelaram Žilbērs zaudēja divas minūtes un desmit sekundes. Tikmēr pēc nepilnas minūtes finiša līnju sasniedza pirmā lielā grupa, kurā atradās 28 riteņbraucēji, un tās pašā priekšgalā finišēja amerikāņu sprinteris Tailers Farārs, izcīnot piekto vietu. Kopumā finišu sasniedza 95 no 198 startējušajiem sportistiem.

"Tour of Flanders" (UPT)

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Fabian CancellaraŠveiceSaxo Bank6:25:32
2.Tom BoonenBeļģijaQuick Step+ 0:01:13
3.Philippe GilbertBeļģijaOmega Pharma-Lotto+ 0:02:10
4.Bjorn LeukemansNīderlandeVacansoleil+ 0:02:13
5.Tyler FarrarASVGarmin-Transitions+ 0:03:00
6.George HincapieASVBMC
7.Roger HammondLielbritānijaCervelo
8.Maxim IglinskiyKazahstānaAstana
9.Danilo HondoVācijaLampre-Farnese Vini
10.William BonneFrancijaBbox Bouygues Telecom

Pēdējo 10 gadu uzvarētāji

GadsUzvarētājsValsts
2001.Gianluca BortolamiItālija
2002.Andrea TafiItālija
2003.Peter van PetegemBeļģija
2004.Steffen WesemannVācija
2005.Tom BoonenBeļģija
2006.Tom BoonenBeļģija
2007.Alessandro BallanItālija
2008.Stijn DevolderBeļģija
2009.Stijn DevolderBeļģija
2010.Fabian CancellaraŠveice

Izmantotie resursi:
cyclingnews.com

     [+] [-]

, 2010-04-04 22:04, pirms 14 gadiem
laba gonka bija, neierasts scenārijs.

     [+] [-]

, 2010-04-05 09:33, pirms 14 gadiem
Bija interesants brauciens. Fabians protams ir monstrs! Bet to mēs redzējām paši. Labāk uzrakstiet, kāpēc Gatis pēdējā brīdī neizgāja uz starta? Dopings? Slimība? Ja tā turpināsies, tad šī Gatim būs pēdēja sezona kādā no Pro-Tour komandām.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-05 12:09, pirms 14 gadiem
Ja ta turpinasies,tas varetu but tavs pedejais komentars kada no sporta portaliem... Gatim ir trauma un vins jau 2nedelas nav braucis ar riteni un vel tikpat nebrauks.Nebur dramu vecit ar visadiem te dopingiem!

     [+] [-]

, 2010-04-05 21:06, pirms 14 gadiem
Pirmkārt, vēlos uzsvērt, ka es Gatim viennozīmīgi novēlu veiksmi un stipru veselību. Kā arī sagaidu no viņa labus rezultātus. Šī mana replika bija adresēta raksta autoram, jo viņš nav pacenties uzzināt kas notiek ar Gati. Gatis bija pieteikts braucienam, bet nobraukt šādu gonku, kā Flandrijas tūre jau ir vērā ņemams fakts. Diemžēl pēdējā brīdī viņš uz starta neizgāja tāpat, kā Lorenco Bernuči, kurā mājā, kā zināms, itāļu policija iepriekšējā dienā veica kratīšanu. Tika atrasti arī aizliegtie preparāti. Nav patīkami, ka Gatis tika pieminēts vienā rakstā kopā ar Bernuči. It īpaši, ja neviens nevar izskaidrot iemeslu kāpēc Gatis nestartēja. Tas arī viss. Kas attiecās uz Gata nākotni, ja šogad rezultāti izpaliks, baidos viņš var atkārtot Tanel Kangert likteni. Igaunis arī divus gadus pavadīja AG2R komandā. Rezultātu nebija. Šogad viņš brauc amatieros – Elite divizionā. Cerams, ka tā nenotiks. Veiksmi Gatim.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-05 22:56, pirms 14 gadiem
Neuztraucies,tadu motoru ka Gača,kada komanda noteikti gribes izmantot ari nakamgad Kautvai par tirako gregari.Bet visa sezona vel prieksa.Lai veicas!