Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Francija un Dānija cīnīsies par zeltu vīriešu handbolā

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Francija un Dānija cīnīsies par zeltu vīriešu handbolā
Mikels Hansens
Foto: Scanpix

Vīriešu handbola finālā tiksies Francijas un Dānijas izlases, kuras pusfinālos pārspēja Vāciju un Poliju attiecīgi. Par dramatisku izvērtās otrais pusfināls, kur dāņiem un poļiem nepietika 60 minūtes, lai noskaidrotu uzvarētāju.

Pirms abiem pusfināliem bukmeikeru un speciālistu redzējumā jau tika iezīmēts potenciālais Dānijas un Francijas fināls. Pašreizējiem Olimpiskajiem čempioniem francūžiem bija jātiek galā ar Vācijas valstsvienību, kamēr dāņiem bija jāsalauž poļu pretestība, kuri ceturtdaļfinālā visnotaļ negaidīt izsita Horvātijas handbolistus.

Dānijas izlase pārliecinoši sāka pusfināla cīņu pret Poliju, pirmajās minūtēs iegūstot 3-4 vārtu pārsvaru. Taču muļķīgas dāņu kļūdas un veiksmīgā spēle aizsardzība ļāva poļiem izlīdzināt spēles gaitu. Pirmajā puslaikā turpinājās līdzīga cīņa, tomēr ap 22. minūti Dānijai izdevās veikt izrāvienu un atkal iegūt četru vārtu pārsvaru. Polija puslaika beigās sāka iekrist uz pretuzbrukumiem, ļaujot savam vārtsargam Piotram Vižomirskim rādīt klasi vārtu rāmī. Uz pārtraukumu abas komandas devās pie minimāla Dānijas valstsvienības pārsvara - 16:15.

Pēc pārtraukuma Polija, pateicoties aizsardzībai un lieliskai vārtsarga Vižomirska spēlei, pirmo reizi spēles laikā izvirzījās vadībā. Dānijai līdera lomu uzņēmās Mikels Hansens, kurš bija atradis veidu, kā pārspēt poļu "sienu" Vižomirski. Lielāko puslaika daļu uz tablo turējās neizšķirta rezultāts. Minūti pirms pamatlaika beigām rezultāts vēl bija 24:24. Šajā brīdī Dānijai izdevās nopelnīt septiņu metru soda metienu, kuru realizēja komandas līderis Hansens (kopumā desmit vārti mačā). Dažas sekundes līdz spēles beigām Polijai izdevās gūt diezgan strīdīgus vārtus, tādā veidā pagarinājot spēli līdz papildlaikam. Spēles papildus nogrieznī Dānijai ātri izdevās iegūt triju vārtu pārsvaru, kas neļāva poļiem aizķerties un saglabāt intrigu līdz pat pēdējām papildlaika sekundēm.

Citā spēlē Francija saspringtā cīņā tika galā ar vāciešiem (29:28), tādā veidā nodrošinot sev trešo Olimpisko finālu pēc kārtas. Interesanti, ka pretiniekos Francijas handbolistiem atkal būs ziemeļnieki - pēc Islandes un Zviedrijas kārta ir pienākusi Dānijai, kurai šis būs pirmais fināls.

Handbols vīriešiem, pusfināli

SpēleRezultāts
Vācija - Francija28:29 (13:16)
Dānija - Polija29:28 OT (16:15) (9:10)

Handbols vīriešiem, spēle par 3. vietu

Vācija - Polija, 21.08 (16:30)

Handbols vīriešiem, fināls

Francija - Dānija, 21.08 (20:00)

Pēdējo OS laureāti handbolā, vīriešiem

OSZeltsSudrabsBronza
2012FrancijaZviedrijaHorvātija
2008FrancijaIslandeSpānija
2004HorvātijaVācijaKrievija

     [+] [-]

, 2016-08-20 11:08, pirms 8 gadiem
Hansens ir vikings makanais!!!

     [+] [-]

, 2016-08-20 11:09, pirms 8 gadiem
Abi 1/2 vienādiem rezultātiem!!!

     [+] [-]

, 2016-08-20 12:55, pirms 8 gadiem
Interesanti, ka gan víriešu, gan sieviešu pusfināli beidzās ar 1 vārtu starpību Lūk, tā ir intriga, kuras ļoti pietrūka basketbolā

     [+] [-]

, 2016-08-21 00:41, pirms 8 gadiem
Dāņiem franči beidzot jāgāž no troņa!