Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempioniem handbolā vāciešiem otrā uzvara ar 32:29

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eiropas čempioniem handbolā vāciešiem otrā uzvara ar 32:29
Fabians Vīde
Foto: AP/Scanpix

2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs pie otrās uzvaras tika Eiropas čempione handbolā Vācija, kas ar 32:29 pieveica poļus, kuri pērn notikušajā pasaules čempionātā ierindojās trešajā vietā.

Eiropas čempione Vācija guva pirmos vārtus mačā un turējās vadībā, bet dubultot handikapu izdevās tikai pēc vārtsarga Andreasa Volfa precīzā metiena no otra laukuma gala. Poļi bija nomainījuši savu vārtsargu pret septīto spēlētāju, tomēr pazaudēja bumbu, un atpakaļ aizsardzībā viņi varēja nesteigties - 4:6.

Turpinājumā vācieši ieguva arī trīs precīzu metienu pārsvaru, tomēr poļi guva piecus no nākamajiem septiņiem punktiem un panāca līdzsvaru uz tablo - 11:11. Taču arī pirmā puslaika noslēgumu labāk aizvadīja Vācijas valstsvienība, kas atjaunoja ievadā iegūto divu vārtu pārsvaru - pēc 30 minūtēm rezultāts bija 16:14.

Lielais pārtraukums vāciešus nenobremzēja, un otrā puslaika ievadā viņi panāca plus pieci. Taču atkal poļiem izdevās iedzīšana. Bartošs Jureckis pusātrajā uzbrukumā izlauzās cauri sāncenšu aizsardzībai un kritienā samazināja deficītu līdz minimumam. Nākamajā uzbrukumā viņš varēja panākt 22:22, tomēr uzdevumu augstumos kārtējo reizi bija vārtsargs Volfs.

Tas spārnoja pārējo komandu, Vācijas izlasei gūstot divus vārtus pēc kārtas un panākot 24:21. Mazāk nekā desmit minūtes līdz noslēgumam Eiropas čempionu pārsvars atkal pieauga līdz pieciem vārtiem. Vadību izdevās noturēt, svinot panākumu ar 32:29.

Pirmajā mačā vācieši ar identisku rezultātu pieveica Zviedriju, kas 2012. gada olimpiskajās spēlēs ieguva sudraba godalgu. Savukārt poļi atzina laukuma saimnieku brazīliešu pārākumu.

Tikmēr pagājušā gada pasaules čempionāta fināla atkārtojumā Francija ar 35:20 sakāva Kataras valstsvienību, lai gan pērn izdevās uzvarēt ar tikai trīs vārtu pārsvaru. Pirmajā puslaikā laukumā risinājās līdzīga cīņa, bet izšķirošais izrāviens notika otrajā nogrieznī, kad francūži guva četrus vārtus pēc kārtas, kam laika posmā no 41. līdz 46. minūtei sekoja pat sešu punktu izrāviens.

Vīriešu handbols, otrā spēļu diena

SpēleRezultāts
Katara - Francija20:35 (13:16)
Vācija - Polija32:29 (16:14)
Tunisija - Dānija
Brazīlija - Slovēnija
Ēģipte - Zviedrija
Argentīna - Horvātija