Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Ķīnas volejbolistes pārsteidz ne seta nezaudējušo čempioni Brazīliju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ķīnas volejbolistes pārsteidz ne seta nezaudējušo čempioni Brazīliju
Brazīlietes pēc neveiksmes bija satriektas
Foto: Sipa USA/Scanpix

2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu pusfinālā neiekļuva Brazīlijas volejbolistes, kuras izšķirošajā setā piekāpās ķīnietēm. Starp četrām labākajām komandām iekļuva arī Nīderlande, Serbija un Amerikas Savienotās Valstis.

Pirms četriem gadiem Londonā brazīlietes pusfinālā un finālā kopā zaudēja tikai vienu setu, un līdzīgs temps bija uzņemts arī mājās - argentīnietes, japānietes, dienvidkorejietes un krievietes tika pieveiktas ar 3:0. Ceturtdaļfinālā pretī stājās Ķīna, kas bija zaudējusi trijos no pieciem dueļiem, un pirmajā setā mājinieces bija pārliecinošas, uzvarot ar 25:15.

Taču divās nākamajās galotnēs aukstasinīgākas bija Ķīnas volejbolistes, kuras izvirzījās vadībā. Sagādāt sensāciju ceturtajā setā neizdevās, bet noslēdzošajā nogrieznī uzvara ar 15:13 un panākums mačā ar 3-2. Tādējādi sieviešu volejbolā tiks kronēta jauna čempione.

Uz titulu joprojām pretendē 2012. gada sudraba medaļniece Amerikas Savienotās Valstis, kas ar 3-0 pārspēja iepriekšējo olimpisko spēļu bronzas ieguvēju Japānu. Amerikānietes ir vienīgās, kuras Riodežaneiro nav piedzīvojušas nevienu zaudējumu.

Pusfinālā viņām pretī stāsies Serbija, kas pirmajā setā ar 25:9 pazemoja Krieviju, mačā svinot uzvaru ar 3-0, lai gan nākamajos divos setos nekādas pastaigas nebija. Krievietes vienīgo zaudējumu bija piedzīvojušas pret brazīlietēm. Savukārt Ķīnas barjeru ceļā uz finālu centīsies pārvarēt Nīderlandes izlase, kas četros setos ar 3-1 pieveica Dienvidkoreju.

Šovakar ceturtdaļfināli vīriešu volejbola turnīrā. Programmu ievadīs Krievijas un Kanādas duelis, kam sekos Polijas un Amerikas Savienoto Valstu cīkstēšanās. Turpinājumā Itālija pret Irānu, bet punktu liks Dienvidamerikas derbijs - Brazīlija pret Argentīnu.

     [+] [-]

, 2016-08-17 13:51, pirms 8 gadiem
BRA tagad karma sāk atspēlēties par neaudzināto publiku
Vakar smagsvaros ar brazīļi svilpa gan pa tēmu (tiesnešus), gan ne pa tēmu (pretiniekus)

     [+] [-]

, 2016-08-17 15:14, pirms 8 gadiem
Tāda skatītāju uzvedība laikam bija tikai vēl Hitlera OS 1936. gadā! Plus vēl,Rio nav garantēta sportistu drošība!
Par spēli runājot ķīnietes piektā seta galotni nospēlēja aukstasinīgi un precīzi

  +1 [+] [-]

, 2016-08-17 16:21, pirms 8 gadiem
Ka skatītāji ar trokšņošanu cenšas traucēt savējo sāncenšiem, tas nu gan nav nekas unikāls, cik nav pieredzēts arī mūsmājās!