Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Foto: Olimpiskos baseinus un peldētājus pieskata arī glābēji

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe
18 olimpisko zelta medaļu ieguvēju Maiklu Felpsu baseinā vēro ne tikai treneri, asistenti un līdzjutēji, bet arī glābēji. Astoņus gadus pirms tiesību rīkot olimpiskās spēles iegūšanas Riodežaneiro tika pieņemts likums, ka baseinus, kuri ir vismaz sešus reiz sešus metrus lieli, jāpieskata glābējiem, un Starptautiskās peldēšanas federācijas sacensību noteikumi paredz pakļaušanos vietējiem likumiem.

"Jā, tas ir nepieciešams," sacīja Daniele Martelote, kura pārauga glābējus Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Kā iemeslus viņa nosauca krampjus, sirdstrieku un ietriekšanos ar galvu baseina sienā. "Ceram, ka viņiem nebūs nepieciešama mūsu palīdzība."

"Domāju un sapņoju par iespēju izglābt Felpsu," ar smaidu sacīja Andersons Fertess, viens no olimpiskā baseina glābējiem. "Iespēja ir viens pret miljonu, bet esam gatavi. Nedomāju, ka būsim viņiem nepieciešami, taču uzmanīgi vērosim un būsim gatavi."

Izmantotie resursi:
The New York Times - Breaking News, World News...

     [+] [-]

, 2016-08-04 21:28, pirms 8 gadiem
Felpsam korķa vesti! Intriga būs lielāka.

     [+] [-]

, 2016-08-05 13:10, pirms 8 gadiem
Pekinā gadījumā nebija situācija, kad eksotiskas valsts pārstāvis neslīka jo nemaz peldēt nemācēja?

     [+] [-]

, 2016-08-16 15:53, pirms 8 gadiem

Komentārs par 2. attēlu

Prātīgi. Ne velti statistika liecina, ka noslīkst parasti tie, kas peldēt prot.