Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Trīs gadu laikā sola dubultot Rīgas futbola laukumu skaitu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Trīs gadu laikā sola dubultot Rīgas futbola laukumu skaitu
Futbola sanāksme Rīgā
Foto: riga.lv

Rīgas 84. vidusskolas aktu zālē Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretāru Jāni Mežecki trešdien uzklausīja izglītības iestāžu direktoru viedokļus par Rīgas domes Īpašuma departamenta un Latvijas Futbola federācijas paveikto un plānoto futbola infrastruktūras izveidošanā, informē mūsu galvaspilsētas preses dienests.

„Jau vairākus gadus Rīgas dome atbalsta un veicina jaunatnes sporta attīstību. Domājot par veselīga un aktīva dzīvesveida uzturēšanu jauniešu vidū, pašvaldība ir ieinteresēta izveidot pēc iespējas vairāk kvalitatīvu aktīvās atpūtas vietu, šādi sakārtojot arī pilsētvidi visā Rīgā,” pārliecināts ir Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. „Ikviens darbs, kas tiek darīts, nav bez ikdienas problēmām, tāpēc tās šodien tika savstarpēji pārrunātas, lai sekmīgāk izveidotu jaunos futbola laukumus un novērstu ikdienišķas problēmas jaunu futbola laukumu izveidošanā, kas tiek radīti ikviena rīdzinieka labā. ”

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis pateicās visiem klātesošajiem, kas ar savu darbu popularizē gan futbolu, gan arī veicina veselīgu un sportisku dzīvesveidu mūsu jauniešiem. Ģenerālsekretārs norādīja: „Futbola infrastruktūras izveide Rīgā nebūtu iespējama bez UEFA, FIFA un Rīgas pašvaldības finansiālā un administratīvā atbalsta, tāpēc arī turpmākajos gados Latvijas Futbola federācija paļaujas uz pašvaldību kā uz lielisku sadarbības partneri futbola popularizēšanā Latvijā.”

Šogad sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju pie Rīgas 31. vidusskolas plānots izveidot jaunu sporta kompleksu ar 40x60 metrus lielu futbola laukumu. Savukārt pie bērnu un jauniešu centra „Laimīte” tiks veikta esošā futbola laukuma seguma nomaiņa. Jau ir uzsākta iepirkuma procedūra un darbus varētu pabeigt līdz šī gada beigām.

Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs: „Rīgas domes Īpašuma departaments jau vairākus gadus pieturas pie koncepcijas, ka katrā pilsētas rajonā ir jāierīko jauns futbola laukums, lai veicinātu ne tikai šīs izglītības iestādes audzēkņu, bet arī apkārtējo iedzīvotāju iespēju nodarboties ar sportiskām un veselīgām aktivitātēm. Tāpēc turpmākajos trīs gados ir iecerēts izveidot standarta futbola laukumus pie Juglas vidusskolas un Rīgas 84. vidusskolas. Savukārt Pļavniekos šobrīd tiek apzināta izglītības iestāde, kurai ir piemērots nekustamais īpašums šāda laukuma izveidē. Sporta kompleksus, kurā būs 40x60 metrus liels futbola laukums, gan sporta trenažieri, gan ģērbtuves un citiem sporta veidiem paredzēti sporta laukumi, ir iecerēts ierīkot pie Rīgas Klasiskās ģimnāzijas, Rīgas Zolitūdes un Rīgas 95. Vidusskolas. Tādējādi tuvākajos gados Rīgas pilsētā līdzšinējo 8 sporta laukuma vietā tiks izveidoti 16 jauni futbola laukumi - Daugavgrīvā, Vecmīlgrāvi, Sarkandaugavā, Skanstē, Juglā, Purvciemā, Ķengaragā, Ziepniekkalnā, Iļģuciemā, Imantā, Zolitūdē, Āgenskalnā un pilsētas centrā.”

Sanāksmē piedalījās un savu viedokli par futbola infrastruktūru pauda arī Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis, pilsētas izglītības iestāžu direktori, Stadionu un infrastruktūras komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks, kā arī Nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Starkovs.

Piecu gadu laikā Rīgas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas futbola federāciju pilsētā ierīkoja 39 „mini pitch” futbola laukumus pie vairākām pilsētas izglītības iestādēm. 2011. gadā standarta futbola laukumi ar mākslīgo segumu tika izveidoti pie Rīgas 49. vidusskolas, sporta skolas „Arkādija”, Rīgas Ostvalda vidusskolas, Rīgas Hanzas vidusskolas un ar dabīgo zāles segumu pie Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas. Sporta kompleksi, kuros ir gan ģērbtuves, gan trenažieri, gan citiem sporta veidiem paredzēti sporta laukumi tika izveidoti 2012.gadā pie Rīgas 72. vidusskolas, Rīgas Iļģuciema vidusskolas un bērnu jauniešu centra „Daugmale”.

Informāciju sagatavoja Rīgas domes Īpašuma departamenta Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Baiba Gailīte.

Izmantotie resursi:
www.riga.lv

     [+] [-]

, 2014-03-13 14:45, pirms 10 gadiem
1. neviens futbolu Latvijā neskatās.
2. ja jau neviens neskatās - TAS NAV BIZNESS, TĀ NAV NAUDAS LIETA, TIE IR ZAUDĒJUMI VALSTIJ.
3. Jāsecina, ka Ameriks rokrokā ar savu pro-Kremlisko ačkariku ir izdomājuši shēmu, kā iegrābt Rīgas naudu savā kabatā.

P.S. saderam, ka viņi tos laukumus dubultos garumā, nevis skaitā un tad nāksies nestandarta garos laukumus samazināt par atsevišķu samaksu un tad tik sāksies.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-13 14:48, pirms 10 gadiem
Starkovs ierosinās laukumus bez vārtiem un Ameriks ierīkos amerikāņu futbola laukumus!

Cita iespēja laukumus dubultot ir ieguldīt piešķirto naudiņu, lai piedzirdītu pieņemšanas-nodošanas komisiju.
Slēpts komentārs: C.Ronaldo#7

  +1 [+] [-]

, 2014-03-13 14:55, pirms 10 gadiem
Kloneet taisaas?

  +4 [+] [-]

, 2014-03-13 14:57, pirms 10 gadiem
Dubultot? Skan grandiozi, bet reāli tas nozīmē tikai atgriezties pirmskrīzes līmenī. Katrā Rīgas nostūrī ir pa kādam pamestam un aizaugušam futbola laukumam.

  +3 [+] [-]

, 2014-03-13 14:58, pirms 10 gadiem
a ko dariit ar Jurnieka stadionu (vecmilgravii) divus - triis gadus staav tuksh, nevienam nevajag....
Sheibelja stadions, (bijushais audas; 9.maija stadions)
laikam ir aizmirsushi par dabiigaa zaliena stadioniem, varu deret neviens pat nav bijis apskatities, kas tur notiek....

  +3 [+] [-]

, 2014-03-13 14:58, pirms 10 gadiem
varēja arī Vecāķu pludmalē ierīkot vairākus futbola vārtus un ierakt volejbola tīkliem stabus. jaunieši tad varbūt pievērstos sportam, nevis pa pakšiem pīpotu spaisu.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-13 15:00, pirms 10 gadiem
Reaktors2 rakstīja: 1. neviens futbolu Latvijā neskatās.
2. ja jau neviens neskatās - TAS NAV BIZNESS, TĀ NAV NAUDAS LIETA, TIE IR ZAUDĒJUMI VALSTIJ.
3. Jāsecina, ka Ameriks rokrokā ar savu pro-Kremlisko ačkariku ir izdomājuši shēmu, kā iegrābt Rīgas naudu savā kabatā.

P.S. saderam, ka viņi tos laukumus dubultos garumā, nevis skaitā un tad nāksies nestandarta garos laukumus samazināt par atsevišķu samaksu un tad tik sāksies.
Ja tu neskaties futbolu, tad nerunā par visu Latviju.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-13 15:01, pirms 10 gadiem
Hezers rakstīja: a ko dariit ar Jurnieka stadionu (vecmilgravii) divus - triis gadus staav tuksh, nevienam nevajag....
Sheibelja stadions, (bijushais audas; 9.maija stadions)
laikam ir aizmirsushi par dabiigaa zaliena stadioniem, varu deret neviens pat nav bijis apskatities, kas tur notiek....
nevienam nevajag, bet pamēģini uz tiem laukumiem uzspēlēt - uzreiz būs klāt pašvaldībnieki un sastādīs protokolu par huligānismu un sabiedriskā miera traucēšanu!

     [+] [-]

, 2014-03-13 15:05, pirms 10 gadiem
Emilio rakstīja: nevienam nevajag, bet pamēģini uz tiem laukumiem uzspēlēt - uzreiz būs klāt pašvaldībnieki un sastādīs protokolu par huligānismu un sabiedriskā miera traucēšanu!
uz jurnieku droshi vari naakt, tur cilveku apkart gandriiz nav... bet sheibelja stadionu, gan apsaimnieko

  +1 [+] [-]

, 2014-03-13 15:05, pirms 10 gadiem
C.Ronaldo#7 rakstīja: Izslēdz radio, un beidz domāt sazvērestības teorijas, opīt!
kaut kā praksē tikai tādi vientieši kā tu ir iemesls, kāpēc šādas sazvērestības teorijas "prokaķit".
Pie tam jābūt aklam, lai nesaprastu, ka šie POLITIĶI tikai grib balsis un tad komisiju savā privātajā kontā no izvēlētiem uzņēmējiem, kas būvēs tos laukumus par valsts naudu, itkā pēc "godīga" publiskā iepirkuma.

Ja tu šādas pavisam reālas shēmas neesi redzējis praksē, tu maz ko esi redzējis.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-13 15:06, pirms 10 gadiem
LAIKS rakstīja: Dubultot? Skan grandiozi, bet reāli tas nozīmē tikai atgriezties pirmskrīzes līmenī. Katrā Rīgas nostūrī ir pa kādam pamestam un aizaugušam futbola laukumam.
Es pat tagad varu nosaukt vismaz 3-4 laukumus manā rajonā, kas vienkārši ir degradējušies un neviens tos neizmanto. Pat tur kur ir vārti

     [+] [-]

, 2014-03-13 15:08, pirms 10 gadiem
bkventins rakstīja: Ja tu neskaties futbolu, tad nerunā par visu Latviju.
Jā, piemēram Liepājā vai Ventspilī cilvēkiem nav citas izklaides, tāpēc skatās futbolu. Rīgā alternatīvi var skatīties arī, piemēram, hokeju. Rezultātā kāda jēga tos laukumus būvēt Rīgā??? Tas tribīnes nepiepildīs un TV nevienu neieinteresēs. Lai būvē Liepājā un Ventspilī, būs jums futbola superkomandas.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-13 15:30, pirms 10 gadiem
Un atkal tās pašas vecās sejas... Nu nekas jau nemainīsies!
Jālaiž jaunie darboties!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-03-13 16:40, pirms 10 gadiem
Protams, ļoti apsveicami šādi darbi, bet, kādi jaunumi izlašu sakarā ar stadionu? Nacionālo izlašu komitejas priekšsēdētājam jau vajadzētu būt kādam info.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-13 22:35, pirms 10 gadiem
Reaktors2 rakstīja: Jā, piemēram Liepājā vai Ventspilī cilvēkiem nav citas izklaides, tāpēc skatās futbolu. Rīgā alternatīvi var skatīties arī, piemēram, hokeju. Rezultātā kāda jēga tos laukumus būvēt Rīgā??? Tas tribīnes nepiepildīs un TV nevienu neieinteresēs. Lai būvē Liepājā un Ventspilī, būs jums futbola superkomandas.
Ventspilī laukumu ir pietiekoši,sanāk gan kur FKV spēlēt gan jaunatnei trenētiesun amatieriem uzspēlēt,cita lieta ir slēgtais laukums,cik zinu Liepājā ar ar šo lietu nav lielu problēmu.Ja šie iecerētie laukumi ir paredzēti publiskai izmantošanai,tad lai arī "prakaķit",ne jau nu dēļ šo naudu Latvija paliks ievērojami nabadzīgāka,varbūt tomēr kādu puiku izraus no ielas gaitām...

     [+] [-]

, 2014-03-14 14:47, pirms 10 gadiem
Interesētu, lai jau esošās sporta būves kaut kādā nozīmīgā veidā vairāk kalpotu futbolam - piem. Jūrnieks, arī Arkādijas stadions.

Kārtējais "Mini pitch", kur pēc neilga laika ir smirdoša, netīra, putekļaina gumija seguma vietā, man nešķiet patiess progress.