Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Video: Kur skolēnam sportot Rīgā? Rīgas hokeja skola

Kristaps Driķis
Ir sācies jaunais mācību gads, kad papildus citiem skolas jautājumiem vecākiem jārisina arī jautājums, kur pēc skolas nodarbināt savas atvases. Šoreiz devāmies uz Rīgas hokeja skolu, lai noskaidrotu, kādas iespējas bērniem ir kļūt par nākamajiem Irbēm un Ozoliņiem.
Vērtējums: +10

  -4 [+] [-]

, 2012-09-12 10:51, pirms 12 gadiem
backtokitchen...

Sporta karalis ir orientēšanās sports. 4ever

     [+] [-]

, 2012-09-12 10:53, pirms 12 gadiem
Sižetā, bērni slido briesmīgi, un nav, kas pamāca!

Ja tā ir specializētā skola, tad bērniem pa 4 stundām dienā būtu uz ledus jādzīvojas. Jāslido, jāslido un vēlreiz jāslido!

     [+] [-]

, 2012-09-12 15:02, pirms 12 gadiem
PuLVeris rakstīja: Sižetā, bērni slido briesmīgi, un nav, kas pamāca!

Ja tā ir specializētā skola, tad bērniem pa 4 stundām dienā būtu uz ledus jādzīvojas. Jāslido, jāslido un vēlreiz jāslido!
Tam skaitlim ir arī kāds pamatojums, vai arī pirmais, kas ienāca prātā?

  +2 [+] [-]

, 2012-09-12 16:17, pirms 12 gadiem
Prieks, ka Latvijā ir tādu skolu.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-12 21:19, pirms 12 gadiem
M9 rakstīja: Tam skaitlim ir arī kāds pamatojums, vai arī pirmais, kas ienāca prātā?
Profesionālā režīmā trenējas 2-3 reizes dienā, pa 1-2 stundai, tad parēķini! Nav jau no vietas tās 4 stundas jādragā. Bērniem smagatlētikas lielās slodzes grūst virsū īsti nevajag, kamēr ķermenis aug un veidojas, bet tehnisku slidojumu var un jāmāca no pirmās nodarbības! Paskaties uz daiļslidotājiem, kuri dienā uz laukuma pavada n-tās stundas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-12 22:34, pirms 12 gadiem
PuLVeris rakstīja: Profesionālā režīmā trenējas 2-3 reizes dienā, pa 1-2 stundai, tad parēķini! Nav jau no vietas tās 4 stundas jādragā. Bērniem smagatlētikas lielās slodzes grūst virsū īsti nevajag, kamēr ķermenis aug un veidojas, bet tehnisku slidojumu var un jāmāca no pirmās nodarbības! Paskaties uz daiļslidotājiem, kuri dienā uz laukuma pavada n-tās stundas!
Pilnīgi aplams komentārs. Ja bērns trenētos dienā 2, 3 reizes viņam tas sports jau pēc 4, 5 gadiem būs pie vienas vietas, pie tam bieži vien paši vecāki ir vainīgi pie tā, ka bērnam sports piegriežas, jo spiež 2, 3 dienā, jo domā, ka pelnīs miljonus un būs superstars. 2, 3 reizes dienā var sākt trenēties 13, 14 gadu vecumā, kas ķermenis sāk tā nopietnāk attīstīties un ar jāzin kā pareizi veikt vingrinējumus, piemēram, trenežieru zālē, labs piemērs ir Kerčs, Paņķiks un visa tā gada gājuma hokejsti, kuriem muguras sačakerētas no nepareiza stieņa cilāšanas.
Bērns līdz 7 gadu vecumam jālaiž visādos sportos un tad jau var manīt, kas labāk pašam patīk un padodas, visi nevar būt hokejsti, basketbolisti utt.

     [+] [-]

, 2012-09-12 23:41, pirms 12 gadiem
irbiite rakstīja: Beidz, protams, ka tam skaitlim nav pamatojuma, tas čalis ar niku PuLVeris no sporta saprot tikpat cik cūka no raķešzinātnes!
Tāpēc jau komandu sporta veidos Latvijā ir tik zems līmenis, jo gribam ar minimālu piepūli [dzerstoties un klaiņojot] sasniegt pasaules klases rezultātus! Tā tas dzīvē nenotiek! Ja gribi atrasties pirmajās vietās, tad tam ir jāziedo viss savs laiks.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-13 00:08, pirms 12 gadiem
Marquis rakstīja: Pilnīgi aplams komentārs. Ja bērns trenētos dienā 2, 3 reizes viņam tas sports jau pēc 4, 5 gadiem būs pie vienas vietas, pie tam bieži vien paši vecāki ir vainīgi pie tā, ka bērnam sports piegriežas, jo spiež 2, 3 dienā, jo domā, ka pelnīs miljonus un būs superstars. 2, 3 reizes dienā var sākt trenēties 13, 14 gadu vecumā, kas ķermenis sāk tā nopietnāk attīstīties un ar jāzin kā pareizi veikt vingrinējumus, piemēram, trenežieru zālē, labs piemērs ir Kerčs, Paņķiks un visa tā gada gājuma hokejsti, kuriem muguras sačakerētas no nepareiza stieņa cilāšanas.
Bērns līdz 7 gadu vecumam jālaiž visādos sportos un tad jau var manīt, kas labāk pašam patīk un padodas, visi nevar būt hokejsti, basketbolisti utt.
Aplams ar ko?! Ar to, ka sīki un smalki neaprakstīju treniņmetodikas konkrētajos vecuma posmos, bet norādīju vispārīgo stundu apmēru, kas būtu jāpavada treniņos!
Protams, ne jau es būšu tas, kurš norādīs kam un cik daudz ir jātrenējas, bet, ja jaunietis grib sasniegt pasaules klases līmeni, tad pirmkārt viņam būtu jāpaskaidro, kas būs jāziedo sava mērķa sasniegšanai un cik daudz, bet galvenais, kā būtu jātrenējas, kādā režīmā.
Tātad, ja padsmitgadīgs bērns pats ir izvēlējies saistīt savu dzīvi ar profesionālo sportu, tad jādarbojas [vēl jo vairāk, ja izvēlēta specializētā skola] profesionālā režīmā, ja nē, lai apmeklē amatieru nodarbības savam priekam!
Tākā hokejs ir tāds sporta veids, kur cilvēkam ne tikai truli ir jāapgūst spēle ar nūju, kā arī jāattīsta fiziskie dotumi [muskuļu masa+fiziskā izturība], bet ļoti liela nozīme ir slidošanai [tehnikai, ātrumam, līdzsvaram], kuras izkopšanai ir nepieciešams ļoti ilgs laiks, plus pie visa ir vēl daudz citu spēles un tehnisko elementu kurus jāspēj apgūt vai jāpilnveido, pie kam tas viss ir jādara intensīvi, tempā, tādēļ nevaru iedomātie, kā bērns->jaunietis->vīrietis trenējoties tikai 1 stundu dienā 3-4 dienas nedēļā spēs to visu apgūt un izdarīt! Vienkārši nepietiks laika! Un tam visam rezultāts, nepilnvērtīgi, nekvalitatīvi sagatavoti hokejisti!
Piemēram, Meija, labi slido, bet metiena nav! Indrašis, daudz maz labi slido, laba roku darbība, bet nav masas, nav spēka spēles! Tā varētu turpināt un turpināt, un tie ir labākie jauno spēlētāju kadri! Tad kas notiek ar sliktākiem, ko tie vēl nevar un neprot?!