Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

Sestdien Rīgā norisināsies "Lāčplēšu kross"

Sestdien, 11. oktobrī, Rīgā pirmo reizi notiks sportiski patriotiskais skrējiens par Latviju "Lāčplēšu kross” ar devīzi "Mēs esam stipri”, kurā piedalīsies vairāk nekā 500 dalībnieki, tostarp ģimenes ar maziem bērniem, skolēni, jaunieši un arī pieaugušie. Pasākums norisināsies Biķernieku kompleksajā sporta bāzē/Biķernieku trasē (S. Eizenšteina ielā 2), pasākumu svinīgi atklās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks plkst. 11:00.

"Lāčplēšu kross” būs atraktīvs, saliedējošs un patriotisks skrējiens par Latviju, kurā dalībniekiem būs ne tikai jāskrien
kross pa Biķernieku meža takām, bet arī ik pa laikam trasē jāpārvar vienkārši šķēršļi. Šis pasākums plānots kā Patriotisma mēneša – novembra ieskaņas pasākums, kura galvenais vadmotīvs saistīts ar Lāčplēša dienu. Tā vienmēr raisa patriotiskas izjūtas, ataino mūsu tautas varoņu diženumu, simbolizē drošsirdību un meistarīgi parāda tautas varoņspēku un to, kas īsti ir brīvības mīlestība.

Pirmo "Lāčplēšu krosu” svinīgi atklās un dalībniekus uzrunās Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.
Pēc tam tiks dots pirmais starts Kadetu skrējiena komandām, skolēniem no 12 līdz 14 gadu vecumam, un Jauniešu
skrējiena dalībniecēm (jaunieši vecumā no 15 līdz 17 gadiem) tiks dots plkst. 11:00. Pēc pusstundas trasē dosies arī
Jauniešu skrējiena puiši, bet plkst. 12:00 Jauniešu skrējiena komandas. Tie, kuri pieņēmuši izaicinājumu noskriet 2,5
km un pārvarēt šajā distancē esošos šķēršļus Tautas skrējienā, startēs 12:30 (sievietes) un 13:00 (vīrieši).

Populārākā "Lāčplēšu krosa” distance tomēr ir Pieaugušo skrējiens, kurš vairāk piemērots vairāk sportistiem un profesionālākiem cilvēkiem. Trases garums šeit paredzēts 5 km un uz starta līnijas plkst. 13:30 stāsies sievietes, 14:00 vīrieši, bet 15:00 - komandas.

Ģimeņu skrējienam nav kopējs starts, bet jebkurā laikā no plkst. 11:00 līdz 16:00 ikviens var nāk uz Biķerniekiem,
piereģistrēties un skriet šo distanci. "Lāčplēšu krosā” ar pirmo numuru plkst. 11:30 startēs Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar jauniešiem un biedrības "Par stipru Latviju” valdes locekli Juri Kokaini. Tautas skrējienā ar visiem kopā skries arī pazīstamais šķēpmetējs Ansis Brūns un Ģimeņu skrējienā kopā ar savām četrām dāmām piedalīsies arī Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs, pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

"Lāčplēšu kross” būs ne tikai sportisks pasākums, bet tajā dalībniekiem un apmeklētājiem būs iespēja piedalīties
dažādās patriotiska rakstura radošajās darbnīcās, vērot koncertu, iegādāties ar Latviju saistītas dažādas skaistuma
lietiņas un citās Lāčplēša tēla cienīgās aktivitātēs.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Gārbena