Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2257, Did:0, useCase: 3

30. maijā notiks pasākums "Rīgas Sporta nakts"

Agris Suveizda

30. maijā notiks pasākums "Rīgas Sporta nakts"
Publicitātes foto

Piektdien, 30. maijā no plkst. 17.00 līdz 2.00 naktī Rīgas centrā risināsies aktīvās atpūtas un sporta pasākums „Rīgas Sporta nakts”, kurā paredzētas aktivitātes gan bērniem un jauniešiem, gan pieaugušajiem un senioriem. Būs iespēja veikt sportiskus vingrinājumus, apmeklēt veselīga un aktīva dzīves veida popularizējošas tematiskās ielas, piedalīties Airēšanās kausa izcīņā, urbānajā pilsētas skrējienā „Rīgas Joziens”, kā arī kustīgā zibakcijā.

Sporta nakts aktivitātes risināsies Kronvalda parkā, laukumā pie Brīvības pieminekļa, Bastejkalnā un kanālmalā no Latvijas Nacionālās operas līdz pat K. Valdemāra ielai.

Kronvalda parkā būs aktivitātes bērniem un jauniešiem, dodot iespēju iesaistīties un veikt interesantus, sportiskus vingrinājumus un piedalīties spēku pārbaudē. Atrakcijas veidotas tā, lai būtu iespēja piedalīties gan maziem bērniem, gan pusaudžiem un jauniešiem. Savukārt Bastejkalnā kā ierasts izvietota dažādu sporta organizāciju Expo zona.

Pirmo reizi aktīvās atpūtas pasākumā būs vairākas tematiskās ielas. Būs iela „Dzīvo vesels”, kur savus pakalpojumus prezentēs fitnesa klubi, sporta uztura organizācijas, SPA pakalpojumu sniedzēji, būs iespēja konsultēties arī ar ārstiem, fizioterapeitiem un rehabilitācijas speciālistiem. Iedzīvotāji gaidīti arī „Rīga ceļo” ielā, kur ikviens interesents varēs iepazīties ar aktuālākajiem Tūrisma aģentūru un Tūrisma informācijas centru piedāvājumiem. Savukārt „Ēd veselīgi” ielā apmeklētāji varēs iegūt plašāku informāciju par veselīgu dzīvesveidu, sabalansētu uzturu un diētām, kā arī iepazīt dažādus produktus un mācīties pagatavot veselīgus augļu sulas kokteiļus.

Bez tam „Rīgas Sporta naktī” norisināsies „Latvijas Augstskolu kauss airēšanā”. Sacensības notiks Rīgas kanālā, posmā no K. Valdemāra ielas līdz Brīvības piemineklim. Kausa izcīņā tiks noskaidrotas ne tikai spēcīgākās augstskolas komandu, bet arī fiksēts īpašais kanāla airēšanas rekords.

Pasākumā būs arī neparasts urbānais pilsētas skrējiens „Rīgas Joziens”, un par tā dalībnieku var kļūt ikviens, kurš ir možs, jautrs un gatavs orientēšanās - karnevāla izklaidei, meklējot objektus gan pilsētas centrā, parkos un laukumos, gan pie dažādām ēkām. Ātrākie, precīzākie un atraktīvākie jozēji tiks pie jaukām balvām.

Sporta naktī paredzēta arī zibakcija, kuru rīko Biedrība „Par stipru Latviju” un deju studija „DanceBeat”. Tajā piedalīties aicināti skolēni un studenti no dažādām Latvijas izglītības iestādēm, kā arī ikviens interesents, lai izveidotu vienotu sporta aktivitāti – deju. Zibakcijas mērķis ir veselīga un aktīva dzīvesveida popularizēšana. Akcijas veidotāji cer vienkopus sapulcināt ap 400 dalībnieku, tādēļ ir nepieciešama arī ikviena aktīva dzīves veida piekritēja iesaistīšanās.

„Rīgas Sporta nakts” notiek jau ceturto gadu. Ar Rīgas domes atbalstu to rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar biedrību „Par stipru Latviju!”

Informāciju sagatavoja:
Indra Vilde,
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta
Sabiedrisko attiecību vadītāja