Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Saulīte un Baranovs uzzina eirokausu pretiniekus

Juris Miņins
Juris Miņins

Saulīte un Baranovs uzzina eirokausu pretiniekus
2016. gada Eiropas Čempionu kausa ieguvēji Londonas "Saracens"
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Šveices pilsētā Neišatelē notika Eiropas profesionālā klubu regbija (EPCR) organizācijas rīkoto Čempionu un Izaicinājuma kausu grupu turnīra izloze, kurā savus pretiniekus uzzināja arī Latvijas regbistu pārstāvētā Krasnojarskas "Enisey-STM".

Šodien labākie Eiropas regbija klubi, kuri ir kvalificējušies EPCR organizētajiem turnīriem uzzināja savus pretiniekus gan Čempionu kausa, gan arī Izaicinājuma kausa grupu turnīrā. Apskatot Čempionu kausa, kas ir Eiropas spēcīgāko regbija komandu turnīrs, salozētās grupas, jāsaka, ka, kā jau tik prestižā turnīrā gadās, pašlaik, "uz papīra", neizskatās, ka kādu grupu varētu saukt par vieglu.

Francijas čempioni Parīzes "Racing 92" ir ielozēti vienā grupā ar ambiciozo un spēcīgo Lesteras "Tigers", bet kompāniju viņiem pirmajā grupā sastādīs divas Pro 12 vienības - Munstera un Glāzgovas "Warriors". Otrajā grupā cīnīsies Konahta, kas ir šīs sezonas Pro 12 čempioni, Tulūza un Londonas "Wasps", kuras šajā sezonā iekļuva savu čempionātu izslēgšanas mačos, kā arī Itālijas komanda "Zebre", kura ieguva vietu turnīrā pateicoties tam, ka bija labākā Itālijas komanda Pro 12 čempionātā.

Ar to nosacītās "mierīgās" grupas ir beigušās, jo atlikušajās trijās ir ielozētas līdzvērtīgas un ļoti spēcīgas vienības. Trešo grupu veido divi Eiropas regbija grandi – Tulona un Londonas "Saracens", kuriem kompāniju sastāda Seilas "Sharks" un Lanelli "Scarlets", kas šajā sezonā, lai arī savos čempionātos izslēgšanas mačos neiekļuva, bija tūdaļ aiz "play-off" zonas.

Ceturtajā grupā ir ielozētas divas Francijas Top 14 čempionāta izslēgšanas maču komandas – Kastra un Monpeljē, no kurām otrā pagājušsezon triumfēja Izaicinājuma kausā. Tāpat grupu veido Leinstera, kas Pro 12 čempionātā šajā pavasarī spēlēja finālā un Northemptonas "Saints", kas bija pirmā komanda, kas Anglijas Premjerlīgā palika "aiz svītras" nosakot izslēgšanas maču dalībnieces.

Visbeidzot piektajā grupā spēlēs Klermona, kas bija labākā Francijas čempionāta regulārās sezonas komanda, Ekzeteras "Chiefs", kuri spēlēja Anglijas Premjerlīgas finālā, Bordo, kuri kā pirmie palika ārpus "play-off" zonas Francijā, taču iekļuva Čempionu kausā pateicoties tam, ka Monpeljē ieguva tiesības spēlēt šajā turnīrā kā Izaicinājuma kausa čempione un Pro 12 turnīra pusfināliste Ulstera.

Pievēršoties Izaicinājuma kausam, gribas izcelt Latvijas regbistu, Ulda Saulītes un Jurija Baranova komandas Krasnojarskas "Enisey-STM" grupu. "Smagajai mašīnai", kā sauc Krasnojarskas klubu līdzjutēji, būs jācīnās ar Velsas Ņūportas-Gventas "Dragons", Anglijas Vusteras "Warriors" un Brives komandu no Francijas. Interesanti, ka ar Brives komandu mūsu regbistu pārstāvētā komanda spēlēja jau aizvadītās sezonas Izaicinājuma kausā.

Čempionu kauss regbijā, 2016./2017. gada sezona

#1. grupa2. grupa3. grupa4. grupa5. grupa
1.Glāzgovas "Warriors"KonahtaTulonaKastraKlermona
2.Lesteras "Tigers"TulūzaSeilas "Sharks"LeinsteraBordo
3.MunsteraLondonas "Wasps"Londonas "Saracens"MonpeljēEkzeteras "Chiefs"
4.Parīzes "Racing 92"Parmas "Zebre"Lanelli "Scarlets"Northemptonas "Saints"Ulstera

Iziacinājuma kauss regbijā, 2016./2017. gada sezona

#1. grupa2. grupa3. grupa4. grupa5. grupa
1.BajonaGrenobleBriveBataEdinburga
2.Trevīzon"Benetton"LionaKrasnojarskas "Enisey-STM"BristoleLondonas "Harlequins"
3.GlosteraŅūkāslas "Falcons"Ņūportas "Gwent Dragons"Kārdifas "Blues"Parīzes "Stade Francais"
4.LarošelaSvansī "Ospreys"Vusteras "Warriors"PoTimišoaras "Saracens"

Izmantotie resursi:
EPCR Index : European Professional Club Rugby...