Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Klermona un “Saracens” Čempionu kausu sāks vienā grupā

Juris Miņins
Juris Miņins

Klermona un “Saracens” Čempionu kausu sāks vienā grupā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien, Šveices pilsētā Neišatalē notika Eiropas profesionālā klubu regbija rīkoto sacensību grupu turnīru izloze, pēc kuras noskaidrojās arī tie pieci kvarteti, kādos tiks izspēlēta Čempionu kausa pirmā kārta.

Pēc Čempionu kausa grupu turnīra kvartetu izlozes kļuva skaidrs, ka vadošajām komandām nebūs laika, kad ieskrieties, jo jau pirmajā turnīra posmā tās gaida smagas cīņas pret titulētiem pretiniekiem. Tā, piemēram, pirmajā grupā ir ielozētas šīs sezonas Francijas un Anglijas čempionātu regulāro turnīru uzvarētājas – Larošela un Koventrī “Wasps”, kurām kompāniju sastādīs Ulstera no Pro12 un Londonas “Harlequin” vienība.

Savukārt otrā grupa jau pašlaik ir nodēvēta par grandu tikšanās vietu, jo līdz ar Francijas čempioniem Klermonu, grupā ir ielozēta iepriekšējās sezonas Čempionu kausa ieguvēja Londonas “Saracens”. Turklāt, vēl īpašāks ir tas faktors, ka abas šīs vienības cīnījās šīssezonas finālmačā. Uz šī fona “Ospreys” un Northemptonas “Saints” izredzes uz izkļūšanu no grupas šobrīd izskatās gan diezgan nelielas, taču arī šīs ir ļoti spēcīgas komandas, jo, piemēram, “svētie” vēl pavisam nesen, pārspēlēs par vietu Čempionu kausā, pieveica Izaicinājuma kausa čempionus Parīzes “Stade Francais”.

Trešajā grupā ir ielozēti Premjerlīgas čempioni Ekzeteras “Chiefs”, kuriem pirmajā turnīra posmā pretiniekos būs Pro12 pusfinālisti Leinstera, Top14 iepriekšējās sezonas 3. spēcīgākā komanda Monpeljē, kā arī Glāzgovas “Warriors”. Šo grupu varētu saukt par spēkos pašu līdzvērtīgāko, jo kopā ir salozētas, lai arī, varbūt, ne pašas “skaļākās” komandas, taču savu nacionālo čempionātu stabilas vērtības, kuras pēdējās sezonās rāda kvalitatīvu regbiju.

Ceturto grupu veido savu nacionālo čempionātu leģendas – Īru Manstera, kas šajā sezonā triumfēja Pro12 regulārajā sezonā, Parīzes “Racing 92”, kuri pagājušajā sezonā bija Francijas čempioni, bet šogad apstājās pusfinālā, piekāpjoties nākošajiem čempioniem, Klermonai, Lesteras “Tigers”, kuri ir titulētākā Anglijas Premjerlīgas komanda, bet pagājušsezon ar 20:21 pusfinālā piekāpās “Wasps”, kā arī Kastra, kas pēdējās divās sezonās ir stabila izslēgšanas maču komanda Francijā.

Visbeidzot, piekto kvartetu veidos Pro12 čempionvienība “Scarlets”, naudīgā Tulona, kurai jau otro gadu pēc kārtas Francijā ir jāsamierinās ar zaudējumu finālmačā, Bāta, kas Anglijā ir otrā titulētākā Premjerlīgas komanda un acīmredzamā pastarīte “Benetton” no Trevīzo pilsētas.

Čempionu kausa grupu turnīrs norisināsies pēc divu apļu sistēmas un ilgs no 13. oktobra līdz 21. janvārim. Izslēgšanas mači sāksies 29. martā, bet fināls, kas šajā reizē notiks Spānijā, Bilbao “San Mames” arēnā, ir ieplānots 12. maijā.

Čempionu kauss regbijā, 2017./2018. sezona

#1. grupa2. grupa3. grupa4. grupa5. grupa
1.WaspsKlermonaChiefsMansteraScarlets
2.LarošelaSaracensLeinsteraRacing 92Tulona
3.UlsteraOspreysMonpeljēTigersBāta
4.HarlequinSaintsWarriorsKastraBenetton

Izmantotie resursi:
epcrugby.com