Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Saracens” sagalabā čempionu titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

“Saracens” sagalabā čempionu titulu
Londonas "Saracens"
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā Londonas “Saracens” ar 28:17 pārspēja Klermonas komandu, tādējādi otro gadu pēc kārtas triumfējot Eiropas regbija čempionu kausā.

Eiropas regbija Čempionu kausa izcīņā šajā sezonā Edinburgas “Murrayfield” arēnā tikās Anglijas Premjerlīgas komanda Londonas “Saracens”, kas turnīrā triumfēja pirms gada, kā arī Francijas Top 14 čempionātu pārstāvošā Klermona, kas ir šī turnīra viena no favorītkomandām.

Spēle izvērtās patiešām aizraujoša un fināla cienīga, jo, lai arī spēles sākumā angļu klubs panāca pārsvaru 12:0, franči spēja atspēlēties un spēles 53. minūtē rezultāta stapību klermonieši samazināja līdz minimumam – 14:15.

Pēc tam sekoja Ouvena Farela un Morgana Paras soda sitieni, taču mača atrisinājums pienāca jau spēles noslēguma desmitminūtē, kad Londonas klubs spēja gūt piezemējumu un nostiprināt savu vadību arī ar diviem precīziem sitieniem pa vārtiem.

Uzvarētāju labā piezemējumus guva Kriss Eštons, Džordžs Kruiss un Alekss Gūds, bet zaudētāju rindās izcēlās Remī Lamerā un Niks Abandenons.

Jāpiebilst, ka Klermonas komandai pēdējo piecu sezonu laikā šis ir jau trešais Eiropas Čempionu kausa finālmačs, taču vēl ne reizi viņiem nav izdevies uzvarēt Eiropas prestižākajās klubu regbija sacensībās. Pēdējais lielais panākums eirokausos viņiem ir datējams ar 2007. gadu, kad “zili-dzeltenie” triumfēja Eiropas Izaicinājuma kausā.

Savukārt Londonas komandai šis bija trešais Eiropas Čempionu kausa fināls četru gadu laikā un otrā uzvara turnīrā pēc kārtas.