Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Stade Francais” uzvar Izaicinājuma kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

“Stade Francais” uzvar Izaicinājuma kausā
Parīzes "Stade Francais"
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā Edinburgas “Murrayfield” arēnā tika izspēlēta Eiropas regbija Izaicinājuma kausa finālspēle, kurā Parīzes “Stade Francais” ar 25:17 pārspēja Glosteras vienību.

Jāsaka, ka abas komandas šīs sezonas savos nacionālajos čempionātos šajā sezonā nespēja parādīt labāko sniegumu un abām vienībām spēle Izaicinājuma kausa finālā bija laba iespēja iegūt kaut ko labu no šīs sezonas. Turklāt, uzvarētājkomandai pavērās iespēja spēlēt izslēgšanas mačos par iespēju nākošsezon spēlēt Čempionu kausā.

Lai arī mača ievadā Glostera spēlēja veiksmīgāk, jo, galvenokārt Džona Meja pārtvertajai un piezemētajai bumbai, spēja iegūt 10 punktu pārsvaru, pārtraukumā komandas devās pie neizšķirta rezultāta, jo Parīzes vienībai vajadzēja vien 10 minūtes lai rezultātu izlīdzināt. Tas nozīmēja, ka mača liktenis tiks noskaidrots otrajās 40 minūtēs.

Tiesa, otrais puslaiks tika aizvadīts pēc pretēja scenārija, jo no sākuma 15 punktus guva Francijas regbisti, bet tad viņus ķert rokā mēģināja Anglijas komanda, tiesa, šoreiz nesekmīgi.

Līdz ar to četrpadsmitkārtējie Francijas čempioni Parīzes “Stade Francais” kļuva par Izaicinājuma kausa ieguvējiem. Šis ir viņu pirmais panākums eirokausos, lai gan līdz šim četras reizes viņi ir spēlējuši kā Čempionu kausa, tā Izaicinājuma kausa finālā.

Jāpiebilst, ka šodien Edinburgā notiks vēl divi eirokausu fināli, No sākuma par “Continental Shield” cīnīsies Krasnojarskas komandas - “Enisei-STM” un “Krasny Yar”, bet vakarā, 19:00 pēc Latvijas laika, Londonas “Saracens” un Klermonas duelī noskaidrosies šīs sezonas spēcīgākais Eiropas regbija klubs.

Eiropas Izaicinājuma kauss, uzvarētāji

SezonaUzvarētājsFinālists
2016/2017Stade FrancaisGlostera
2015/2016MonpeljēHarlequin
2014/2015GlosteraEdinburga