Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbistu pārstāvētā “Enisey-STM” tiek pie pirmā eirokausu titula

Juris Miņins
Juris Miņins

Latvijas regbistu pārstāvētā “Enisey-STM” tiek pie pirmā eirokausu titula
Krasnojarskas "Enisey-STM"
Foto: AP/Scanpix

Latvijas regbistu Ulda Saulītes un Jurija Baranova pārstāvētā Krasnojarskas “Enisey-STM” vakardien Edinburgā ar 36:8 pārspēja citu Krasnojarskas komandu “Krasny Yar” un tādējādi triumfēja pirmajā “Continental Shield” izcīņā.

“Continental Shield” ir samērā jauns turnīrs, precīzāk, šādā formātā tas tiek izspēlēts pirmo gadu. Tam pamatā ir Eiropas izaicinājuma kausa kvalifikācijas turnīrs, pēc kura divas komandas kvalificējās nākošās sezonas čempionātam, taču šogad Eiropas profesionālā regbija vadība izdomāja, ka šīs divas veiksmīgākās komandas varētu aizvadīt arī finālmaču un tādā veidā tika izveidots jauns eirokausu turnīrs.

Pirmajā sezonā finālā tikās divas savstarpēji labi zināmas vienības, jo kvalifikācijas turnīrā veiksmīgākas izrādījās abas labākās Krievijas vienības – Krasnojarskas “Enisey-STM” un šīs pašas pilsētas komanda “Krasny Yar”.

Edinburgā notiekošajā finālā pārsteigumi izpalika un “Enisey-STM”, kas ir gan pašreizējie Krievijas čempioni, gan eirokausos pieredzi jau guvusi vienība, svinēja uzvaru ar 36:8.

Uldis Saulīte šajā spēlē gāja savas komandas sākumsastāvā, bet Jurijs Baranovs netika ierakstīts spēles pieteikumā.