Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Saints” dramatiskā cīņā atstāj “All Pinks” ārpus Čempionu kausa

Juris Miņins
Juris Miņins

“Saints” dramatiskā cīņā atstāj “All Pinks” ārpus Čempionu kausa
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā tika aizvadīta 2017./2018. gada sezonas Eiropas regbija Čempionu kausa kvalifikācijas turnīra finālspēle, kurā ar minimālu pārsvaru, 23:22, uzvaru pār Parīzes “Stade Francais” svinēja Northemptonas “Saints”.

Čempionu kausa kvalifikācijas turnīrs ir četru komandu sacensības, kurās noskaidrojas pēdējā veiksmīgā komanda, kas kvalificējas gaidāmās sezonas Eiropas prestižākajam starptautiskajam klubu turnīram. Pats turnīrs tiek izspēlēts pēc divpakāpju “play-off” sistēmas, proti, komandas spēlē pusfinālus un finālu, zaudētāju vienībām automātiski “izkrītot” uz Izaicinājuma kausu.

Šajā gadā Top 14 čempionātu pārstāvēja “Stade Francais” komanda, Anglijas Premjerlīgu – Northemptonas “Saints”, bet Pro12 turnīrs tika pārstāvēts ar Konahtas un Kārdifas “Blues” vienībām. Līdz finālam gan Pro12 pārstāvji netika, tādēļ par pēdējo ceļazīmi uz Čempionu kausu cīnījās Anglijas un Francijas komandas.

Spēli aktīvāk sāka Top 14 pārstāvji, jo jau ceturtajā minūtē Vaisea Vuidarvuvalu guva piezemējumu, bet viņa piemēram sekoja Džonatans Sinzels un Džibrils Kamarā, kas ļāva “All Pinks” lielajā pārtraukumā iet ar ievērojamu pārsvaru – 22:9. Northempotnas komandas labā visus punktus guva Henriks Malinders.

Nevar teikt, ka otrajā puslaikā francūžiem klājās slikti, jo, lai arī pašā tā sākumā viņi palika mazākumā uz 10 minūtēm, kuru laikā arī zaudēja septiņus punktus, puslaika vidū “Saints” divreiz pārkāpa noteikumus un palika 13 vīru sastāvā uz deviņām minūtēm, taču pēc šī soda izciešanas pilnā sastāvā angļi neturpināja spēli, jo viens no sodiem, kuru nopelnīja komandas kapteinis Toms Vūds, tika novērtēts ar sarkano kartīti.

Līdz ar to, “Stade Francais” spēles izskaņu aizvadīja ar skaitlisko pārsvaru un arī pārsvaru rezultātā, taču, kā tas nereti gadās, tā bija mānīga situācija, jo Ašī Tuala atrada ceļu uz francūžu ieskaites zonu, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam, bet Malinders raidīja bumbu vārtos, panākot 23:22.

Spēles izskaņā Premjerlīgas komanda vēl varēja palielināt savu pārsvaru, jo viņiem tika piešķirts soda sitiens, taču tas tika raidīts garām vārtiem. Iznākumu gan šī epizode nemainīja un Northemptonas “Saints” ieguva tiesības nākamsezon spēlēt spēcīgāko Eiropas regbija klubu sabiedrībā.

Jāpiebilst, ka “Stade Francais” komanda šajā sezonā uzvarēja Izaicinājuma kausā, taču kvalifikācija Čempionu kausam notiek balstoties uz sniegumu vietējā čempionātā, kurā viņiem tik labi vis negāja, tāpēc arī nākamsezon “All Pinks” spēlēs pēc spēka otrajā Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā.