Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krasnojarskas “Enisey-STM” eirokausos nedrīkstēs spēlēt mājās

Juris Miņins
Juris Miņins

Krasnojarskas “Enisey-STM” eirokausos nedrīkstēs spēlēt mājās
Uldis Saulīte (ar galvas sargu)
Foto: facebook.com/eniseistm

Krievijas regbija Premjerlīgas vadošā komanda Krasnojarskas “Enisey-STM” ir saņēmusi paziņojumu no Eiropas Izaicinājuma kausa organizētājiem, kurā teikts, ka mājās, Krasnojarskā, viņi savas eirokausu spēles aizvadīt nevarēs.

Krasnojarskas “Enisey-STM” Eiropas Izaicinājuma kausā piedalās jau otro sezonu un pagājušgad viņiem bija ļauts vienu, pirmo, spēli aizvadīt savās mājās, bet divas nākošās gan bija jāaizvada Sočos. Par iemeslu šim lēmumam bija regbija spēlei nelabvēlīgie laikapstākļi, jo jau pirmā mājas spēle tika aizvadīta pie ļoti zemas gaisa temperatūras – mīnus 20 grādi.

Šogad, ņemot vērā iepriekšējās sezonas pieredzi Krasnojarskas komandai jau pašā sākumā tika aizliegts rīkot mājas spēles komanfas faktiskajā mājvietā. Kā papildus argumenti tika minēti Krasnojarskas atrašanās vieta, kas esot pārāk tālu no Rietumeiropas, tādējādi rodas problēmas ar TV translāciju laiku saskaņošanu.

Lai arī “Enisey-STM” komanda bija gatava arī šādam pavērsienam, protams, tas vienības pārstāvjus neiepriecināja, jo pašlaik viņiem ir jāmeklē jauna vieta, kur aizvadīt spēles. Iespējamo variantu sarakstā tiek minētas tādas pilsētas kā Krasnodara, Soči un Maskava.

Jāpiebilst, ka šie ierobežojumi tāpat attiecas arī uz otru Krasnojarskas komandu, “Krasny Yar”, kas šajā sezonā startēs tā sauktajā eirokausu kvalifikācijas turnīrā.

Atgādināsim, ka Krasnojarskas “Enisey-STM” komanda, kuru pārstāv divi Latvijas spēlētāji, Uldis Saulīte un Jurijs Baranovs, Eiropas Izaicinājuma kausā spēlēs vienā grupā ar Francijas Top 14 pārstāvošo Brives komandu (ar viņiem Krasnojarskas regbisti tikās jau pirms gada un uzvaras dalīja uz pusēm), Anglijas Premjerlīgas komandu Vusteras “Warriors”, kā arī ar Pro 12 vienību Ņūportas “Gwent Dragons”.

Krasnojarskas “Enisey-STM” - Konahta

Izmantotie resursi:
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...