Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Saulītes vadīti, “Enisey-STM” Izaicinājuma kausu sāk ar uzvaru

Saulītes vadīti, “Enisey-STM” Izaicinājuma kausu sāk ar uzvaru
Foto: facebook.com/eniseistm

Vakardien savu pirmo spēli Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā aizvadīja Krasnojarskas “Wnisey-STM”, kuriem pretī stājās Vusteras “Warriors”. Krievijas regbija komanda izcīnīja smagu uzvaru ar 19:12.

Pirmā Krasnojarskas komandas spēle Izaicinājuma kausā tika aizvadīta Maskavā, jo turnīra organizētāji aizliedza “Enisey-STM” vienībai spēlēt savās mājās, pamatojot to ar lielu riksu uz sliktiem laikapstākļiem, kā arī lielo laika starpību ar Rietumeiropas valstīm, kur, protams, dzīvo lielākā televīzijas auditorijas daļa.

Tāpat ir jāpiebilst, ka Vusteras komanda uz Maskavu bija atbraukusi ne tajā labākajā sastāvā, faktiski spēlei pret Krasnojarskas komandu viņi bija izlikuši savu otro sastāvu, par ko gan vēlāk bija spiesti nožēlot. Anglijas Premjerlīgas komandas rezervisti gan spēlēja ļoti labi un faktiski arī viņiem bija iespējas uz panākumu, taču pieļautās kļūdas un neprecizitātes liedza viņiem cerēt uz labāku rezultātu.

Spēles pirmajā puslaikā, tā pašā sākumā, “Enisey-STM” realizēja gan soda sitienu, gan arī, izmantoja savu fizisko pārspēku un iestūma bumbu ieskaites zonā, panākot 10:0. Tiesa, 11. mača minūtē Džošs Eliots kopā ar saviem kolēģiem izrāvās straujā pretuzbrukumā, ko Krasnojarskas komanda vairs nespēja apturēt, samazinot rezultāta starpību.

Varēja cerēt, ka, ja jau mača sākums ir padevies tik rezultatīvs, tā turpinājums būs ne mazāk aktīvs. Aktivitātes ziņā viss bija tieši tā kā prognozēts, bet rezultativitāte gan piekliboja.

Tālākā mača gaita parādīja, ka komandas būs priecīgas par jebkādu punktu guvumu, taču mājnieki visu laiku atradās vadībā un to nevienā brīdī tā arī nezaudēja. Mazliet vairāk kā 10 minūtes līdz mača beigām Krasnojarskas komanda saņēma dzelteno kartīti, kas, protams, sarežģīja viņiem spēlēšanu, taču Ramils Gaisins realizēja dropsitienu, kas ļāva “Enisey-STM” uzelpot.

Tiesa, spēles beigās Vusteras komandai bija labas iespējas izraut vismaz neizšķirtu, taču atkal tika pārkāpti noteikumi un iespējas palika neizmantotas.

Krasnojarskas “Enisey-STM” komandas kapteinis, Latvijas regbists Jurijs Baranovs šajā spēlē nepiedalījās, taču vienību cīņā veda neviens cits kā otrs Latvijas izlases spēlētājs, Uldis Saulīte, kurš laukumā pavadīja visu maču.

Eiropas regbija Izaicinājuma kauss, 1. kārta

MājniekiViesiRezultāts
“Harlequin”“Stade Francais”43:21
GrenobleLiona13:39
“Ospreys”Ņūkāslas “Falcons”45:0
Ņūportas Gventas “Dragons”Brive37:16
BristoleKārdifas “Blues”20:33
Timišoaras “Saracens”Edinburga17:59
“Enisey-STM”Vusteras “Warriors”19:12
TrevīzoLarošela10:41
BajonaGlostera27:47
PoBāta22:25

Izmantotie resursi:
Challenge Cup Live : European Rugby Challenge...


No kreisās: U.Strautmanis (preses konferences vadītājs), E.Šefanovskis, E>Kralliša, M.Rullis, E.Ščavinsks. Foto: Agnis Melderis.

RK "Livonia" regbisti ir "izsalkuši" un apņēmušies atgūt titulus

Viena no vadošā Baltijas regbija kluba “Livonia” visa līmeņa komandas pirms sezonas ir labi sagatavojušās, lai jau šajā sezonā papildinātu kluba kausu galeriju. Galvenais komandas mērķis – atgūt Latvijas čempionu “dēli” klasiskajā regbijā vīriešiem.

Rīt sāksies Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien regbijā-7 sievietēm

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2024. gada Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem un regbijā-7 sievietēm. Vīriešiem pirmā spēle paredzēta jau rīt, 26. aprīlī, Rīgas Tehniskās koledžas stadionā, bet turpat sestdien, 27. aprīlī, pirmo Latvijas čempionāta posmu aizvadīs sievietes.
Pirmo četru vietu ieguvējas. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Latvijas čempionāta 1. posmā regbijā U16 jauniešiem godalgas izcīna Baldone, Eleja un "Livonia"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas regbija čempionāta pirmajā posmā U16 jauniešiem pagājušā gada vicečempioni RK “Livonia/Rīga” spēlētāji izcīnīja trešo vietu, esot ļoti tuvu otrajai vietai, jo spraigā cīņā ar divu punktu starpību piekāpās pagājušā gada čempioniem Elejai. Par posma uzvarētājiem kļuva progresu parādījušie Baldones/ĶNSS regbisti.