Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Eiropas jauniešu čempionātā dambretē Latvijas sportistiem trīs godalgas

Rolands Eliņš

Eiropas jauniešu čempionātā dambretē Latvijas sportistiem trīs godalgas
Foto: mme2019.warcaby.pl

Šodien Polijas galvaspilsētā Varšavā ar trīs godalgām latviešiem noslēdzies 21. Eiropas jauniešu čempionāts 100 lauciņu dambretē. Izcilās dambretistes Zojas Golubevas audzēkņi ieguva sudraba un bronzas medaļas.

U-19 grupā meitenēm Latvijas dambretiste Jeļena Česnokova izcīnīja sudraba medaļu, tikai par vienu punktu piekāpjoties Baltkrievijas sportistei. Tādējādi Česnokova jau otro gadu pēc kārtas uz Eiropas čempionāta pjedestāla, pievienojot 2018.gada zelta medaļai šī gada sudrabu.

U-19 grupā zēniem Gunārs Gribuška pēc pirmajām kārtām bija pārliecinošā vadībā, tomēr finiša taisnē vairāki nospēlēti neizšķirti, rezultātā bronzas medaļa. Arī Gribuškam otro gadu pēc kārtas Eiropas čempionātu medaļas, pagāšgad zelts U-16 grupā. Abu sportistu trenere ir Latvijas dambretes lielmeistare Zoja Golubeva, kura par pasaules čempioni dambretē ir kļuvusi 16 reizes.

U-13 grupā pirmo reizi Eiropas sudrabu ieguva Latvijas jaunais dambretists Klāvs Norenbergs, kurš bija pārliecinošs līderis jau no pirmās turnīra kārtas, tomēr pēdējās 2 kārtās izcīnīti neizšķirti, un iegūta 2.vieta. U-13 zēnu grupā par titulu cīnījās rekordliels skaits dalībnieku – 34 jaunie dambretisti no 11 valstīm. Īpaši vērts pieminēt Klāva Norenberga treneri Kārli Ozolu, kura audzēkņi jau vairākus gadus ir starp medaļniekiem sacensībās gan Latvijas, gan starptautiskā mērogā.

Eiropas čempionāta pamatturnīrs norisinājās deviņās kārtās. Pēc pamatturnīra beigām 8. un 9.augustā tiks aizvadīti turnīri ar samazinātu laika kontroli - Eiropas čempionāti jauniešiem "Ātrajā dambretē" un "Ātrspēlē”.

Vairāk par Eiropas čempionātu un citiem dambretes notikumiem ar Latvijas sportistu
piedalīšanos var lasīt Latvijas Dambretes Federācijas mājas lapā Latvijas Dambretes Federācija