Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Česnokova kļūst par pasaules čempioni simtlauciņu dambretē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Česnokova kļūst par pasaules čempioni simtlauciņu dambretē
Jeļena Česnokova. Foto: dambrete.lv

Latvijas dambretiste Jeļena Česnokova nedēļas nogalē Polijā kļuva par pasaules čempioni simtlauciņu dambretē sacensībās ar ātrās dambretes kontroli (rapidā), ziņo Latvijas Dambretes federācija (LDF).

Iepriekš ziņojām, ka lielisku panākumu guvusi Latvijas pārstāve Jeļena Česnkova, kura izcīnījusi uzvaru Pasaules kausa posmā dambretē, kas no 4. līdz 9. decembrim norisinājās Polijā. Tikpat pārliecinoši un sekmīgi Česnokova startēja arī svētdien turpat Polijā notikušajā pasaules čempionātā, izcīnot zelta medaļu.

Latvijas pārstāve sacensībās ar ātrās dambretes kontroli (rapidā) izcīnīja trīs uzvaras un četras partijas noslēdza neizšķirti, sakrājot desmit punktus un nodrošinot čempiontitulu. Otrajā vietā aiz Česnokovas arī ar desmit punktiem sekoja Nīderlandes dambretiste Darja Tkačenko, kamēr labāko trijnieku ar deviņiem punktiem noslēdza 2023.gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja poliete Natālija Sadovska. Tikmēr pasaules čempione Viktorija Motričko arī ar deviņiem punktiem turnīru noslēdza ceturtajā vietā.

Jeļenas Česnokovas trenere ir daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva, kura sekmīgi trenē jauniešus Rīgas Bolderājas Jaunajā pamatskolā. Pateicoties viņas lielajam ieguldītajam darbam Latvijai tagad ir jauna pasaules čempione 100 lauciņu dambretē. Līdz šim tieši ātrajā dambretē sievietēm Latvijai bija viena bronzas medaļa, ko 2018.gadā ieguva Zoja Golubeva

Savukārt vīriešu konkurencē Guntis Valneris, kurš Pasaules kausā bija ieguvis 4. vietu, teicami cīnījās arī pasaules čempionātā ātrajā dambretē, izcīnot 13 punktus un iegūstot dalītu otro līdz sesto vietu. Tomēr papildu kritēriji ierindoja mūsu lielmeistaru piektajā vietā, liedzot ieņemt vietu uz goda pjedestāla. Labi cīnījās arī mūsu dambretisti Raimonds Vipulis un Gunārs Gribuška, kuri ar divpadsmit iegūtajiem punktiem izcīnīja attiecīgi devīto un divpadsmito vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija

  +1 [+] [-]

, 2023-12-11 01:39, pirms 5 mēnešiem
Vai šiem sportistiem pienākas prēmija par pasaules čempiona titulu?

     [+] [-]

, 2023-12-11 07:20, pirms 5 mēnešiem
Te ar saitēm uz rezultātu tabulu:

https://dambreteszinas.lv/2023/12/1...

     [+] [-]

, 2023-12-11 08:13, pirms 5 mēnešiem
gircc rakstīja: Vai šiem sportistiem pienākas prēmija par pasaules čempiona titulu?
Es baigi šaubos par iespēju šo informāciju izmantot savā labā.