Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvijā grib rīkot pasaules orientēšanās čempionātu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijā grib rīkot pasaules orientēšanās čempionātu
Edgars Bertuks
Foto: Aija Skrastiņa, lof.lv

Latvijas Orientēšanās federācija (LOF) ir sagatavojusi un iesniegusi pieteikumu 2018.gada pasaules orientēšanās čempionāta rīkošanai. Plānots, ka sprinta sacensības notiks Rīgā, bet meža distances norisināsies Siguldā, informē mūsu federācija.

Kā zināms, LOF prezidenta amatā Pētera Apiņa vietā stājies Viesturs Tamužs. Federācijas vadība uzskata, ka ir īstais brīdis rīkot augstākā līmeņa orientēšanās sacensībās Latvijā: sportiskie panākumi visās disciplīnās sasnieguši jaunas virsotnes, organizēto sacensību kvalitāte arī pēdējos gados ir augusi pamatīgi.

Pēdējo gadu labākais Latvijas orientierists Edgars Bertuks (29) pirms pāris gadiem izcīnīja pasaules čempiona titulu vidējā distancē (2012).

2018.gada pasaules čempionāts tā rīkošanas tiesību piešķiršanas gadījumā sekos čempionātam Igaunijā gadu iepriekš, un šis periods var kalpot kā iedvesmas avots un sportiskais mērķis veselai sportistu paaudzei. Tiek izvirzīts mērķis - 2020. gadā būt nozīmīgākajam tautas sporta veidam.

Ar pieteikumu var iepazīties ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Orientēšanās sports | Latvijas Orientēšanās...