Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Sirmais kļūst par Latvijas čempionu orientēšanās vidējā distancē

Sirmais kļūst par Latvijas čempionu orientēšanās vidējā distancē
Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Viesītes apkārtnē notika Latvijas čempionāts orientēšanās sportā vidējā distancē un stafetēs. Vidējā distancē par čempionu kļuva Mārtiņš Sirmais (IK "Auseklis"). Sieviešu elites rezultāti tika anulēti nenovietota kontrolpunkta dēļ. Stafetē par čempioniem kļuva OK "Alūksne-Ape" orientieristi un "Ozona" orientieristes.

Vidējā distance

Vidējā distancē Mārtiņs Sirmais izcīnīja uzvaru ļoti pārliecinoši, 6,4 kilometrus garo distanci veicot pa 32:46 (32 minūtes un 46 sekundes) un tuvāko sekotāju apsteidzot par 2:19. Sirmajam tā bija atgriešanās sacensību apritē pēc sezonas pirmajā pusē piedzīvotajām veselības problēmām. Otrajā vietā ierindojās Edgars Bertuks, kurš tikai par trīs sekundēm apsteidza savu OK "Alūksne-Ape" komandas biedru un iepriekšējo čempionu Lauri Sildu, kuram šoreiz bronzas medaļa. Sieviešu elitē diemžēl organizatoru kļūmes dēļ nācās anulēt rezultātus - distancē nebija novietots viens no kontrolpunktiem.

Stafete

Otrajā sacensību dienā notika stafetes sacensības, kas pēdējos gados iegūst arvien lielāku prestižu. Lai cīnītos par uzvaru, Latvijas klubi pat piesaista ārzemju sportistus. Tā šoreiz vadošo komandu sastāvos startēja sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Somijas.

Vīriešu elitē pirmajā etapā vadībā savu komandu OK "Azimuts/SmBJSS" izvirzīja Artjoms Rekuņenko, bet viņam turpat aiz muguras stafeti nodeva arī Jānis Kūms (OK "Alūksne-Ape"). IK "Auseklis" pirmā etapa veicējs Mikus Puriņš stafeti nodeva piektajā vietā, 1:12 aiz līderu dueta.

Otrajā etapā Lauri Silds izvirzīja vadībā OK "Alūksne-Ape", bet viņam pietuvojās IK "Auseklis" pārstāvis Jānis Tamužs, paceļot savu komandu uz otro vietu, 44 sekundes aiz līderiem. Turpat netālu, tikai 55 sekundes aiz līdera, OK "Azimuts/SmBJSS" komandu pēdējā etapā trešajā pozīcijā raidīja Artūrs Pauliņš.

Pēdējā etapā bija skaidrs, ka pirmās trīs vietas sadalīs Edgars Bertuks (OK "Alūksne-Ape"), Mārtiņš Sirmais (IK "Auseklis") un Viļus Aleļūns (OK "Azimuts/SmBJSS"), kuri visi distancē devās minūtes ietvaros. Intrigu vienkārši atrisināja Edgars Bertuks, kuram izdevās gandrīz ideāls skrējiens un ātrums bija galvas tiesu pārāks par visiem citiem stafetes dalībniekiem. Bertuks savai komandai jau piekto reizi nodrošināja LČ zelta medaļas stafetē. Aleļūns apsteidza Sirmo un izcīnīja Smiltenes komandai sudrabu otro gadu pēc kārtas. Sirmais, kaut gan distancē pieļāva vairākas kļūdas, saglabāja Rīgas klubam IK "Auseklis" bronzas medaļas - pirmās kopš 2009. gada.
Sieviešu elites stafetes izšķirošie notikumi klātesošajiem paliks prātā vēl ilgu laiku.

Pirmajā etapā "Ozons" komandu vadībā izvirzīja Līga Ārniece. Piecas minūtes vēlāk sekoja "Mežmalas MTB/Madona" komandas Elīna Kārkliņa, bet vēl trīs minūtes atpalika "CPSS/Meridiāns/Pārgauja" orientieriste Marta Jansona. Taču lielās atšķirības pēc pirmā etapa neliedza situācijai mainīties. Kristīne Bertuka ("CPSS/Meridiāns/Pārgauja") noķēra un apsteidza Madaru Brici ("Ozons") par septiņām sekundēm un Agnesi Dadzīti ("Mežmalas MTB/Madona") par 4:32.

Pēdējā etapā distancē praktiski reizē devās Sandra Grosberga ("CPSS/Meridiāns/Pārgauja") un Elizabete Blūmentāle ("Ozons"). Lai gan distances sākumdaļā abas sportistes izkliedes dēļ pašķīrās, turpinājuma atkal nonāca viena otras redzes lokā un finišam tuvojas kopā. Līdzjutēji jau bija noskaņojušies ieraudzīt dramatisku cīņu par čempionu titulu finiša taisnē, taču jaunās sportistes izlēma finišēt reizē. Šāds notikumu pavērsiens raisīja dažādas izjūtas klātesošajos, un pat tika iesniegta sūdzība ar lūgumu abas komandas diskvalificēt nesportiskas rīcības dēļ. Žūrija lēma tā nerīkoties, bet izteikt brīdinājumu abām sportistēm. Pēc finiša līnijas tiesnešu lēmuma pirmā vieta un čempionu tituls tika "Ozons" orientieristēm, bet sudraba medaļas - "CPSS/Meridiāns/Pārgauja" orientieristēm. Trešo vietu pēdējā etapā "Mežmalas MTB/Madona" komandai saglabāja Elīna Svilpe.

Šosezon atlicis vēl viens Latvijas čempionāts - pagarinātajā jeb maratona distancē 27. septembrī Alūksnē.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests

     [+] [-]

, 2014-09-08 23:15, pirms 10 gadiem
Lori labi nostartēja Č U D A R S