Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžejs Ļebedevs un "Kalēji" brauks finālā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžejs Ļebedevs un "Kalēji" brauks finālā
Andžejs Ļebedevs un "Smederna" finālā.

Latvijas spīdveja izlases kapteiņa Andžeja Ļebedeva pārstāvētā Eskilstūnas komanda "Smederna" iekļuva Zviedrijas Bauhaus-Ligan čempionāta finālā un centīsies atgūt čempiones titulu. Pusfināla atbildes mačā "Kalēji" savā mototrekā ar 48:41 pārspēja "Rospiggarna Hallstavik" komandu un divu maču summā uzvarēja ar 5 punktu pārsvaru. Andžejs Ļebedevs ar 11 punktiem bija rezultatīvākais savā komandā.

Dienu iepriekš Halstavikā tika piedzīvots zaudējums ar 44:46 un atbildes mačā varēja novērtēt, cik svarīgas bija 5:1 uzvaras abos pēdējos braucienos, kas ļāva zaudēt tikai ar divu punktu starpību. Pusfināla atbildes mača sākumā likās, ka "Kalējiem" nebūs lielu grūtību uzvarēt vismaz ar triju punktu pārsvaru un iekļūt finālā - pēc sešiem braucieniem "Smederna" panāca jau desmit punktu pārsvaru (23:13; Ļebedevs un Gļebs Čugunovs savu braucienu uzvarēja ar 4:2).

Taču trešajā braucienu sērijā mājinieki zaudēja vienu no saviem līderiem Pontusu Aspgrenu - vācietis Kais Hukenbeks izraisīja kritienu, pēc kura zviedrs vairs nespēja maču turpināt. Tas it kā īpaši neietekmēja mača gaitu, jo pēc desmit braucieniem "Smederna" bija vadībā ar 36:24, taču nākamajā braucienā Aspgrena aizstājējs Joels Klings nokavēja ierasties uz startu, bet Johaness Starks veica pāragru startu un viesi mierīgi nobrauca četrus apļus, lai gūtu 5:0 uzvaru. Rezultāts kļuva 36:29 un vēl atlika četri braucieni.

Kacpera Vorinas un Čugunova 5:1 uzvara nākamajā braucienā nomierināja vietējos līdzjutējus, tad gan vēl bija 1:5, taču pēdējos divos braucienos "Kalēji" kontrolēja situāciju (3:3) un iekļuva finālā - 48:41 mačā un 92:87 divu maču summā.
Andžejs Ļebedevs un Kacpers Vorina atveda pa 11 punktiem un bija rezultatīvākie savā komandā.

Finālā Eskilstūnas "Smederna" tiksies ar Molillas komandu "Dackarna", kas abos pusfinālmačos pārspēja "Vastervik Speedway" komandu. Fināls - 5. un 6. oktobrī.