Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francis Gusts starp pretendentiem uz medaļām

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francis Gusts starp pretendentiem uz medaļām
Vai Francis Gusts būs starp junioru pasaules čempionāta līderiem arī pirms pēdējā posma? Atbilde būs šovakar.

Krosno mototrekā Polijā sestdien tiks aizvadīts junioru pasaules čempionāta otrais finālposms spīdvejā. Pirmo reizi vēsturē finālā ir iekļuvuši trīs Latvijas spīdvejisti un viens no viņiem - Francis Gusts - pēc pirmā posma ir starp pretendentiem uz medaļām. Vai viņš paliks starp tiem arī pēc sacensībām Krosno?

Šā gada U19 Eiropas čempions un U19 Eiropas čempions pāriem (kopā ar Ernestu Matjušonoku un Ričardu Ansviesuli) Francis Gusts pirmajā finālposma ieņem 5. vietu, taču patiesībā ir ceturtais - talantīgais 17 gadus vecais vācietis Noriks Blēdorns, kurš pašreiz ir ceturtais, pirmajā posmā bija mājinieku jeb treka pārstāvis un nākamajos posmos nepiedalīsies.

Līderis ar 20 punktiem (šosezon rēķina kopā nevis posmos iegūtos punktus, kas būtu objektīvāk, bet gan piešķir punktus par posmā iegūto vietu - 20, 18, 16, 14, 12 un tad ik par punktu mazāk par katru nākamo vietu) ir dānis Madss Hansens, 18 punkti ir polim Viktoram Lampartam, 16 - polim Jakubam Miškovjakam, 14 - jau minētajam Blēdornam, 12 - Gustam, 11 - zviedram Aleksanderam Voentinam, 10 - Markam Karionam no Krievijas, 9 - polim Mateušam Švidņickim, 8 - vēl vienam mūsu junioram Daniilam Kolodinskim un 7 - čeham Petram Hlupačam. Ernests Matjušonoks ar 5 punktiem ieņem 12. vietu.

Izsvītrojot Blēdornu, starp pretendentiem uz godalgām paliek vismaz 7-8 spīdvejisti. Labākie poļu juniori ar šā gada Polijas junioru čempionu Švidņicki priekšgalā (lieliski aizvada sezonas beigas) cer savā mototrekā ne tikai uzvarēt (turklāt Švidņickis 2019. gada sezonā "viesa" statusā brauca Krosno komandā), bet arī iegūt līderpozīciju pirms pēdējā posma 1. oktobrī Pardubicē (Čehija). Treka pārstāvja lomā startēs Mateušs Cierņaks, kurš var atņemt punktus jebkuram.

Jācer, ka mūsējie ir aprunājušies par Krosno mototreka niansēm (atkarībā no tā, kā tas tiks sagatavots) ar Andžeju Ļebedevu, kurš ir viens no "Cellfast Wilki" komandas līderiem un cīnās ar to par iekļūšanu Polijas spīdveja Ekstralīgā.

Gan Matjušonoks, gan Kolodinskis centīsies tikt augstāk un viņi var atņemt punktus jebkuram, līdz ar to palīdzēdami ar Gustam. Skaidrs, ka Francim vispirms pašam jānobrauc sekmīgi un jātiek vismaz sešiniekā, lai starp medaļu pretendentiem paliktu arī pirms pēdējā posma. Atrašanās starp līderiem nedrīks radīt papildus spiedienu, jo Gustam šī ir tikai otrā sezona lielajā (500 kub.cm) spīdvejā, viņš jau ir kļuvis par U19 Eiropas čempionu un U21 vecuma grupā drīkstēs startēt vēl trīs sezonas, taču - no otras puses - jau var kaut ko (medaļu) iegūt jau tagad, tad neko nevajag atlikt uz vēlāku laiku.

Sacensību sākums Krosno sestdien plkst. 20 pēc Latvijas laika. Gusts sāks sacensības 2. braucienā, kurā tiksies ar Lampartu, ukraini Marko Ļevišinu un čehu Janu Kvehu (arī ir viens no favorītiem, taču pirmajā posmā piedzīvoja kritienu un savainojuma dēļ nevarēja sacensības turpināt), Matjušonoks 3. braucienā tiksies ar Voentinu, Miškovjaku un vācieti Lukasu Baumanu, bet Kolodinskis 4. braucienā tiksies ar Hansenu, austrālieti Metjū Gilmoru un francūzi Stīvenu Gorē.