Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Krosno "Vilki" un Andžejs Ļebedevs raksta vēsturi

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Krosno "Vilki" un Andžejs Ļebedevs raksta vēsturi
Vadībā Vāclavs Miliks un Andžejs Ļebedevs (pa kreisi sarkanā ķiverē).

Nelielajā Polijas pilsētā Krosno (apmēram 46 tūkstoši iedzīvotāju) spīdvejs ir jau 73 gadus, taču tikai šosezon Krosno komanda "Cellfast Wilki" debitē Polijas spīdveja Ekstralīgā, kas ir spēcīgākā klubu spīdveja līga pasaulē. Pirmais un tāpēc vēsturiskais Ekstralīgas mačs pārpildītajā Krosno mototrekā (7000 skatītāju) beidzās ar "Vilku" uzvaru un ar 7 punktiem to sekmēja arī komandas kapteinis Andžejs Ļebedevs.

Krosno "Cellfat Wilki" ar 50:40 pārspēja Toruņas komandu "Apator". Mačs mājiniekiem sākās slikti - 1:5 pirmajā braucienā, taču tad sekoja trīs uzvaras pēc kārtas un pēc pirmās braucienu sērijas jau bija 15:9 mājinieku labā. Andžejs Ļebedevs pārī ar Kžištofu Kaspžaku atveda savā braucienā uzvaru ar 4:2 (Ļebedevs finišēja trešais). Viesiem trīs reizes izdevās samazināt rezultāta starpību līdz diviem punktiem, lielisks bija viņu līderis Emīls Saifutdinovs (16 punkti un mototreka rekords pēdējā 15. braucienā), taču "Vilki" bija spēcīgāki tieši kā komanda.

Mača likteni lielā mērā izšķīra "Vilku" uzvaras 10. un 11. braucienā ar 5:1 - summā jau 38:28, bet punktu atlikušajām šaubām 13. braucienā pielika čehs Vāclavs Miliks un Andžejs Ļebedevs - uzvara ar 4:2 un pirms diviem pēdējiem braucieniem 44:34. Miliks ar Ļebedevu varēja uzvarēt arī ar 5:1, viņi lieliski startēja un četrus apļus neļāva Saifutdinovam šķirt "Vilku" pāri, taču pēdējā līkumā Ļebedeva motocikla aizmugurējā riepa sāka kļūt mīksta un Saifutdinovs pašpēja iespraukties starp abiem mājinieku spīdvejistiem.

Ļebedeva rēķinā divas otrās un trīs trešās vietas, kas kopā deva 7 punktus. Par "Vilku" kā komandas uzvaru liecina arī Krosno komandas spīdvejistu sakrātie punkti - 12 punktu austrālietim Džeisonam Doilam, 11 punktu Kaspžakam, pa 8 punktiem Milikam un Kžištofam Sadurskim, 7 punkti Ļebedevam un 4 punkti Denisam Zielinskmi. Salīdzinājumam - Toruņas komandā 16 punktus atveda Saifutdinovs, bet bez viņa vairāk par 5 punktiem vēl bija tikai Patrikam Dudekam (8) un Pāvelam Pžedpeļskim (7).