Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kostigovs un Kolodinskis - Daugavpilī, Ļebedevs un Mihailovs - Debrecenā, Gusts un Ansviesulis - Mirekā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kostigovs un Kolodinskis - Daugavpilī, Ļebedevs un Mihailovs - Debrecenā, Gusts un Ansviesulis - Mirekā
Jevgeņijs Kostigovs jauno sezonu uzsāka sekmīgi un cer iekļūt starp SEC fināla pretendentiem.

Sestdien un pirmdien seši Latvijas spīdvejisti aizvadīs Eiropas spīdveja čempionāta (SEC) pusfinālsacensības. 29. aprīlī Daugavpilī startēs Jevgeņijs Kostigovs un Daniils Kolodinskis, savukārt 1. maijā Debrecenā (Ungārija) brauks Andžejs Ļebedevs un Oļegs Mihailovs, bet Mirekas mototrekā Austrijā - Francis Gusts un Ričards Ansviesulis.

No skatītāju ieinteresētības viedokļa laikam būtu tikai loģiski, ja Daugavpilī startētu Andžejs Ļebedevs, taču pirmām kārtām jāņem vērā pašu braucēju intereses - svētdien Ļebedevam ir Polijas Ekstralīgas mačs Krosno (ar Grudzjoncas komandu) un no Debrecenas līdz Krosno ir daudz tuvāk nekā no Daugavpils. Tiesa, diezin vai skatītāju interese pēc "Optibet Lokomotīve" uzvaras iepriekšājā mačā pār Gņezno "Start" būs tāpēc mazinājusies, jo gan Kostigovs, gan Kolodinskis bija starp galvenajiem uzvaras kaldinātājiem. Viņiem abiem, starp citu, uzreiz pēc mača nāksies doties uz Žešuvu, kur svētdien "Loko" aizvadīs Polijas 2. līgas čempionāta maču.

No Daugavpils pusfinālā SEC fināla pretendentu sacesībās iekļūs tikai četri labākie un spēkošanās solās būs ļoti spraiga, jo uz četrām pirmajām vietām reāli pretendē vismaz divtik spīdvejistu. Abu mūsu motobraucēji lielākie konkurenti būs viņu kluba biedrs anglis Stīvens Vorals un pagājušās sezonas "Loko" braucējs arī anglis Adams Eliss, vēl viens bijušais "Loko" pārstāvis, viens no komandas līderiem 2015. gada sezonā (uzvara 1. līgas čempionātā!) Antonio Lindbeks no Zviedrijas (3 uzvaras un 12 pjedestāli GP posmos), Zviedrijas čempions Olivers Bertzons, dānis Fredriks Jakobsens, kurš teicami brauca Daugavpilī 2018. gada junioru pasaules čempionāta finālposmā un komandu čempionāta finālā (dāņi uzvarēja), 2014. gada pasaules junioru vicečempions polis Kacpers Vorina, vēsturē jaunākais Vācijas čempions 18 gadus vecais Noriks Blēdorns, ceturtās vietas ieguvējs pagājušā gada Dānijas čempionātā Andreass Līagers un čehs Daniels Klima, kurš pērn Daugavpilī uzvarēja junioru pasaules čempionāta pusfinālā.

Sacensību sākums plkst. 15. Kostigovam būs 3. starta numurs un savā pirmajā braucienā viņš tiksies ar Vitāliju Lisaku no Ukrainas, Voralu un Elisu, savukārt Kolodinskim būs 7. numurs un viņš savā pirmajā braucienā tiksies ar Berntzonu, Vorinu un norvēģi Glenu Moi.

Pirmdien Debrecenā startēs 2017. gada Eiropas čempions Andžejs Ļebedevs un Oļegs Mihailovs. Viņu galvenie konkurenti būs poļi Jaroslavs Hampels un Šimons Vozņaks, čehi Vāclavs Miliks un Eduards Krčmaržs, dānis Nīlss Kristians Iversens, zviedrs Jakobs Torsels un francūzis Dāvids Bellego, taču pārsteigumus var sagaidīt no vēl 2-3 spīdvejistiem. Mihailovam būs 1. starta numurs un pirmajā braucienā viņš tiksies ar slovāku Jakubu Valkoviču, Vozņaku un ungāru Norbertu Magoši. Ļebedevam būs 9. numurs un viņš savā pirmajā braucienā tiksies ar Marko Ļevišinu no Ukrainas, savu kluba biedru Krosno komandā Miliku un somu Timi Salonenu.

Pirmdien Mirekas mototrekā Austrijā startēs abi Rīgas spīdveja audzēkņi un vēl juniori Francis Gusts un Ričards Ansviesulis. Spēcīgu konkurentu netrūks arī viņiem - vācietis Kais Hukenbeks, dāņi Mihaels Jepsens Jensens un Rasmuss Jensens, polis Mateušs Cierņaks (pašreizējais junioru pasaules čempions), bijušais "Loko" braucējs un viens no komandas līderiem soms Timoi Lahti, čehs Petrs Hlupāčs un francūzis Dimitrijs Beržē. Plus vēl 2-3, kas var pārsteigt vai vismaz atņemt punktus favorītiem.