Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Gustam astoņi punkti Dānijā, Juhno - otrā vieta Čehijā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Gustam astoņi punkti Dānijā, Juhno - otrā vieta Čehijā
Francis Gusts

Otro maču Dānijas spīdveja Superlīgā šosezon aizvadīja Francis Gusts un atveda "GKS Liga" komandas labā astoņus punktus, bet Artjoms Juhno ieņēma otro vietu šīs sezonas "Nice Cup" sacensību pirmajā posmā Čehijā.

"GKS Liga" jeb Grīnstedas komanda savā mototrekā ar 36:48 zaudēja titula īpašniecei Vojensas komandai "Sonderjylland Elite Speedway". Viesi ar pirmo braucienu izvirzījās vadībā (5:1) un mājiniekiem tikai vienreiz izdevās panākt neizšķirtu - vispirms 4:2 uzvaru atveda Francis Gusts (finišēja trešais) un Patriks Hansens, bet tad arī vācietis Kais Hukenbeks un Kenets Bjerre un rezultāts kļuva 9:9. Viesi izšķirīgo pārsvaru guvav 9. un 10. braucienā - divas pēc kārtas 5:1 uzvaras. Gusta rēķinā vēl bija divas otrās vietas un divas ceturtās vietas, kā arī viena uzvara - summā 8 punkti.

Jau desmito sezonu risinās "Nice Cup" junioru sacensības un šosezon pirmais to posms bija Pardubices mototrekā Čehijā. Tajā sekmīgi startēja jaunākais no Daugavpils "Optibet Lokomotīve" junioriem Artjoms Juhno - 18 gadus vecais daugavpilietis finālbraucienā finišēja otrais. Sacensībās piedalījās 24 jaunie spīdvejisti un tāpēc vispirms notika sacensības divās grupās, bet tad divi labākie no katras grupas tikās finālbraucienā. Juhno savā grupā uzvarēja visos trijos braucienos, bet finālā finišēja otrais starp diviem Polijas Ekstralīgas kluba Grudzjoncas GKM junioriem - uzvarēja Jans Przanovskis, bet trešais bija Kevins Malkevičs.