Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Poļiem visas medaļas, Francis Gusts - finālā un desmitniekā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Poļiem visas medaļas, Francis Gusts - finālā un desmitniekā
Francis Gusts

Pasaules čempionātā spīdvejā junioriem jeb GP2 seriālā kopvērtējumā visas trīs vietas ieņēma poļu spīdvejisti, bet Mateušs Cierņaks kļuva tikai par trešo, kuram izdevās iegūt titulu divus gadus pēc kārtas. Francis Gusts pēdējā posmā iekļuva finālā un finišēja 4. vietā, bet kopvērtējumā viņam 10. vieta.

Mateuša Cierņaka pārsvars pār tuvāko sekotāju un savu tautieti Bartlomeju Kovaļski pirms pēdējā posmā Vojensas mototrekā Dānijā bija 10 punkti, taču līderis un pagājušā gada čempions varēja palikt arī bez titula. Viss it kā gāja labi - Cierņaks ieguva 10 punktus un iekļuva pusfinālā, bet tur - pāragrs starts un diskvalifikācija. Līdz ar to par čempionu varēja kļūt Kovaļskis, taču viņam vajadzēja iekļūt finālā un uzvarēt tajā. Finālā netika arī Kovaļskis - trešā vieta pusfinālā, kurā uzvarēja Francis Gusts.

Līdz ar to Cierņaks varēja sākt saņemt apsveikumus, bet Kovaļskis vēl nebija drošs par otro vietu un sudraba medaļu, jo viņu varēja apsteigt tautietis Damjans Ratajčaks. Tā arī notika - Ratajčaks finālā finišēja pirmais un kopvērtējumā ieguva sudraba medaļu. Poļu junioriem viss pjedestāls pasaules čempionātā ir trešo reizi vēsturē.

Francis Gusts uzvarēja pirmajos divos braucienos, tad finišēja ceturtais un trešais, bet pēdējā pamatsacensību braucienā izstājās motocikla defekta dēļ. Labi, ka ar 7 punktiem pietika, lai tiktu pusfinālā. Savā pusfinālā, startējis no ārmalas, Gusts uzvarēja un iekļuva finālā. Finālā viņš atkal izvēlējās dzelteno ķiveri un startu no ceturtā celiņa, taču šoreiz tas tik labs nesanāca. Ceturtā vieta.

Francis piedalījās divos no trim finālposmiem (pirmajā nestartēja savainojuma dēļ), bet tomēr GP2 kopvērtējumā ieņēma 10. vietu, kas - tāpat kā iekļūšana finālā Vojensā - tikai vēlreiz pierāda viņa piederību pasaules labākajiem junioriem. Arī nākamajā sezonā Gusts vēl būs juniors, jācer, ka iztiks bez savainojumiem un tad varēs pilnvērtīgi paspēkoties par krietni augstāku vietu... Pagaidām Gusta labākais sasniegums junioru pasaules čempionātos ir 6. vieta kopvērtējumā 2021. gadā.