Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

A.Laguta un Tarasenko tiek pasaules junioru čempionāta pusfinālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

A.Laguta un Tarasenko tiek pasaules junioru čempionāta pusfinālā
Vadims Tarasenko
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Divi Daugavpils "Lokomotīves" jaunie spīdvejisti Artjoms Laguta un Vadims Tarasenko veiksmīgi aizvadījuši pasaules junioru čempionāta kvalifikācijas sacīkstes, tiekot pusfinālā.

Šodien Pozņanā bija paredzēts aizvadīt Polijas 1. spīdveja līgas sacīkstes starp Daugavpils "Lokomotīvi" un vietējo "PSŽ", taču nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ no šādas idejas nācās atteikties un sacensības pārceltas uz 4. jūniju, tādējādi "Loko" nāksies aizvadīt divas gonkas trīs dienu laikā - abas ar "PSŽ".

Ja "Lokomotīvei" šajā nedēļas nogalē neizdevās paspēkoties ar "PSŽ", pie iespējas salīdzināt savu varējumu ar citiem pasaules jaunajiem braucējiem bija diviem komandas leģionāriem - Vadimam Tarasenko un Artjomam Lagutam. Dalībnieku pulks nebija no tiem spēcīgākajiem, tādēļ Artjoma Lagutas tikšana nākamajā kārtā netika apšaubīta, bet Tarasenko pirmais oficiālais starptautiskais starts tika gaidīts ar lielu interesi.

16 gadus jaunais Tarasenko pārsteidza, pārsteidza labā ziņā, aizvadot ļoti labas sacīkstes. Piecu braucienu summā Vadims savāca 12 punktus, atsevišķos braucienos uzvarot Artjomu Lagutu un Artūru Mročku. Mročka kļuva par atlases uzvarētāju (14 punkti), bet Artjoms palika otrais (13 punkti). Vieta pusfinālā atradīsies arī Tarasenko, kurš savāca trešo labāko punktu summu.

Pusfinālā startēs vēl divi "Lokomotīves" braucēji - Maksims Bogdanovs un Vjačeslavs Giruckis. Viens no fināla posmiem notiks Daugavpilī, tādēļ cerēsim, ka visam "Loko" četriniekam izdosies tikt finālā.

Izmantotie resursi:
latvijasspidvejs.lv

     [+] [-]

, 2010-05-16 20:37, pirms 14 gadiem
Tarasenko tā tik jāturpina!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-16 21:24, pirms 14 gadiem
jaunais talants jāņem līdzi uz nākamo gonku ar Gdaņsku, es domāju,ka viņš nenobrauks sliktāk par dažu labu leģionāri!