Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Divi Andžeji, divi - čempioni

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Divi Andžeji, divi - čempioni
Andžejs Ļebedevs trešo reizi kļuva par Latvijas čempionu spīdvejā.

Par Latvijas čempioniem spīdvejā šogad kļuva divi Andžeji un zviedrs Noels. Andžejs Ļebedevs trešo reizi karjerā ieguva Latvijas čempiona titulu, bet viņa vārdabrālis Andžejs Smuļkevičs kļuva par vēsturē pirmo Latvijas čempionu spīdvejā 125 kub.cm klasē. Savukārt zviedrs Noels Vālkvists kļuva par Latvijas čempionu starp junioriem.

"Mazajā spīdvejā" pavisam piedalījās 12 braucēji, viņi sacentās pēc 13 braucienu tabulas un veica nevis četrus, bet trīs apļus. Diemžēl apslima un nepiedalījās Kristiāns Mūrnieks un sanāca, ka bija pa sešiem jaunajiem spīdvejistiem no Daugavpils un no Rīgas. Visos četros braucienos pārliecinoši uzvarēja un par pirmo čempionu 125 kub.cm klasē kļuva Andžejs Smuļkevičs (Rīgas "Auseklis"), otrais bija viņa komandas biedrs Otto Varkalis (nodarbojas arī ar ūdensmotosportu), bet trešais Daugavpils "Lokomotīves" pārstāvis Ņikita Konfederats.

Savukārt Latvijas atklātais čempionāts, kas bija jau Latvijas 44. čempionāts spīdvejā, bija viens no interesantākajiem pēdējos gados. Tikai dažos braucienos spīdvejisti jau diezgan ātri izretojās un ne par vienu vietu nenotika spēkošanās, bet lielākā daļa braucienu aizritēja aizraujošā ciņā ar apdzīšanām. Andžejs Ļebedevs vēl iepriekšējā vakarā Bidgoščā piedalījās Eiropas čempionāta trešajā finālposmā, tikai pēc plkst. 23 pēc Latvijas laika viņam beidzās sacensības, taču tas viņam nekļuva par šķērsli ierasties uz Latvijas čempionātu un - uzvarēt tajā. ļebedevs ieguva 15 no 15 iespējamajiem punktiem, taču tas nebūt nenozīmē, ka viņam tā bija "pastaiga". Nācās paspēkoties gan ar Daniilu Kolodinski un Jevgeņiju Kostigovu, gan ar pagājušā gada čempionu Ķastu Puodžuku, kuru Andžejs apsteidza tikai trešajā aplī, gan ar poli Jakubu Jamrugu. Pirmo reizi Andžejs Ļebedevs par Latvijas čempionu kļuva 2013. gadā, otro reizi - 2019. gadā, bet tagad ieguva trešo titulu.

Otro vietu ieņēma polis Jakubs Jamrugs - 13 punkti, bet trešais ar 12 punktiem bija Ķasts Puodžuks. Puodžuka rēķinā tagad ir 12 medaļas Latvijas čempionātos (četras reizes bija čempions) un tas ir rekords.

Junioru konkurencē spēkošanās par titulu izvērtās starp pagājušā gada čempionu Ričardu Ansviesuli un 19 gadus veco zviedru Noelu Vālkvistu. Abi savā starpā tikās 18. braucienā un abu rēķinā tad bija pa 7 punktiem. Braucienā uzvarēja Puodžuks, otrais bija Kolodinskis, bet trešais finišēja Vālkvists un līdz ar to nodrošināja sev titulu junioru konkurencē. Ja nākamsezon Polijas 2. līgas čempionātā viens no junioriem drīkstēs būt ārzemnieks, tad ir liela varbūitība, ka Vālkvists papildinās "Loko" rindas. Papildbraucienā par 3. vietu junioru konkurencē Artjoms Juhno pārspēja poli Bartošu Glogovski (piedzīvoja kritienu).