Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kurzemes rallijam pieteikta jau otrā WRC mašīna

Juris Grīns
Juris Grīns

Kurzemes rallijam pieteikta jau otrā WRC mašīna
Matiasa Kāles "Skoda Octavia WRC"
Foto: ewrc.cz

Tuvojoties Kurzemes rallijam, kas būs Latvijas čempionāta priekšpēdējais posms, sacensībām pieteikta jau otrā WRC mašīna.

Ar "Ford Focus RS WRC 08" rallijā startēs igaunis Georgs Gross, kurš Latvijā notiekošajās sacīkstēs redzams ik pa laikam. Šogad gan viņš vēl pie mums nav viesojies, bet pērn piedalījās rallijā "Madona", kur guva uzvaru absolūtajā ieskaitē. Savukārt 2011. gadā ar šo auto Gross kļuva par Latvijas čempionu A+ klasē, absolūtajā ieskaitē uzvarot četros posmos, bet pārējos divos finišējot otrajā vietā.

Vēl pirms tam dalībai rallijā "Kurzeme 2013" ar "Skoda Octavia WRC" pieteicās Vācijas rallists Matiass Kāle. Šis sportists Latvijā iepriekš nav braucis, taču var lepoties ar milzīgu pieredzi Vācijā, Čehijā un citās valstīs notiekošajās sacīkstēs. Kāle ir piedalījies arī astoņos pasaules čempionāta posmos, 1999. gadā Jaunzēlandē izcīnot septīto, bet Portugālē - astoto vietu. Eiropas rallija čempionātā Kālem ir pat 13 uzvaras, bet Vācijas čempionātā šis braucējs izcīnījis septiņus titulus.

Tā kā šis būs arī Igaunijas čempionāta posms, dalībai sacensībās pieteikušies daudzi šīs valsts pārstāvji. Uz šo brīdi N4 klasē vien ir apstiprināta 21 ekipāža, ar sportistiem no Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Ukrainas. To vidū ir tādi mums zināmi piloti kā Ots Tanaks, Rolands Murakas, Rauls Jētss, Sīms Plangi, Egons Kaurs, Rainers Auss un Aivis Egle. Uz starta redzēsim arī pieredzējušo Viktoru Ļebedevu, kurš LRČ nebija braucis kopš pērnā gada rallija "Sarma".

15 ekipāžas piereģistrējušās A+ klasē, kur pašmāju rallija zvaigzne Mārtiņš Svilis ar savu "Mitsubishi Lancer EVO VIII" mēģinās mēroties spēkiem ar WRC tehnikas pārstāvjiem Grosu un Kāli. Kopumā šobrīd dalībnieku sarakstā redzamas 74 ekipāžas, taču nav šaubu, ka šis skaitlis pieaugs līdz trīsciparu skaitlim un pieteiksies vēl vairākas ekipāžas, kas varētu pacīnīties par uzvaru.

Rallijs "Kurzeme 2013" notiks 30. un 31. augustā.

Izmantotie resursi:
eWRC-results.com - archive and online results...
LRČ

     [+] [-]

, 2013-08-23 14:28, pirms 11 gadiem
Kā tad palika ar to vācieti, kas braukšot ar Latvijas rallijos vēl neredzēto Škoda Octavia WRC?

     [+] [-]

, 2013-08-23 18:08, pirms 11 gadiem
guntis86 rakstīja: Kā tad palika ar to vācieti, kas braukšot ar Latvijas rallijos vēl neredzēto Škoda Octavia WRC?
Sportacentrs atkal gļuko, lūk, Kāle darbībā ar Octavia WRC https://www.youtube.com/watch?v=ctn...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja