Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Grīva: "Lauzicas rallijā trasē nācās apdzīt piecas mašīnas, vienu aizķērām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Grīva: "Lauzicas rallijā trasē nācās apdzīt piecas mašīnas, vienu aizķērām"
Grīva/Veilands Lauzicas rallijā
Foto: rallye-magazin.de

Latviešu rallija pilots Aleksandrs Grīva pēc Vācijā aizvadītā Lauzicas rallija, kurš gan pabeigts ar izstāšanos, stāsta, ka vienā no ātrumposmiem pat nācies apdzīt piecus konkurentus, vienu no kuriem pat bija jāaizķer, lai pabīdītu nost no ceļa.

Jau vēstījām, ka Lauzicas rallijā, kas bija Vācijas čempionāta pēdējais posms un vienīgais grants seguma posms sezonā, uzvarēja norvēģu pilots Anderss Grondāls, bet otro vietu izcīnīja Jānis Vorobjovs. Pie uzvaras visticamāk būtu ticis Mārtiņš Svilis, ja vien nesaņemtu 7 minūšu sodu par pāragru ierašanos laika kontrolē. Vēl uz starta izgāja Edijs Bergmanis, Gints Bremze un Aleksandrs Grīva.

"Uz ralliju braucām ar mērķi cīnīties par rezultātu," stāsta Grīva. "Tas mums arī lieliski izdevās, jo jau pirmajā dienā pēc aizvadītiem četriem nakts ātrumposmiem bijām devītie absolūti un trešie savā klasē. Otro dienu iesākām lieliski, piektajā ātrumposmā uzrādot sesto laiku absolūti, tādejādi jau pakāpjoties uz otro vietu klasē un septīto absolūti."

No 65 startējušajām ekipāžām izstājās 25, tostarp Grīva, kuram arī pirms tam bija daudz piedzīvojumu ar tehniku.

Viņš turpina: "Diemžēl, sestajā ātrumposmā mums izslēdzās starpasu aktīvais diferenciālis un pūta garām izplūdes kolektors, kas neļāva turbīnei uzpumpēt vajadzīgo spiedienu - braucām ar mazu turbo spiedienu. Pēc SS6 bija tikai 20 minūšu servisa zona - tajā nebija iespējams sataisīt starpasu differenciāli un vienīgais, kas mums atlika bija pilnībā atslēgt differenciāli un turpināt braukt bez tā. Neskatoties uz to, mums vienalga izdevās uzrādīt pietiekami labu laiku SS7. Tad sekoja SS8 ātrumposms, kurā pēc viena no līkumiem noslāpa auto. 30 minūtes meklējām vainu un paspējām jau "tviterī" noziņot, ka esam izstājušies, kad pēkšņi atradām vainu - vibrācijas dēļ pie vadības bloka bija izlecis lielais konektors. Lecām iekšā auto un turpinājām braukt. Pa ceļam gan bija jāapdzen piecas automašīnas, no kurām viena pat bija "maigi" jāuzstumj, lai mūs pamanītu un palaistu garām. Pēc tam īsi pirms finiša atvērās motora pārsegs - vibrācijas dēļ atleca viens no stiprinājumiem, savukārt otrs vairs nespēja noturēt slodzi. Pēc SS8 ātrumposma laika kontrolē ieradāmies ar 7 minūšu kavējumu par ko saņēmām 1 minūtes un 20 sekunžu sodu.

Izstāšanos ekipāža, kuras stūrmanis ir Jānis Veilands, piedzīvoja nākamajā ātrumposmā: "Diemžēl, devītajā ātrumposmā mūs piemeklēja tehniska ķibele, kurai mēs jau vairs nevarējām stāties pretī - radās eļļas noplūde, lai nenobeigtu motoru stājāmies malā un sacensības mums bija beigušās."

Grīvas/Veilanda ekipāžas piedzīvojumi Lauzicas rallijā:

Lauzicas rallija rezultāti

VietaPilotsMašīnaRezultāts
1.Anders GrondalSubaru Impreza STi N161:40:09.5
2.Jānis VorobjovsMitsubishi Lancer Evo X+22.0
3.Hermann Gassner jr.Mitsubishi Lancer Evo X+1:09.9
4.Armin KremerŠkoda Fabia S2000+1:46.8
5.Hermann GassnerMitsubishi Lancer Evo X+3:55.1
6.Saku VierimaaMitsubishi Lancer Evi IX+5:09.1
7.Edijs BergmanisMitsubishi Lancer Evo+5:32.2
8.Grzegorz DulMitsubishi Lancer Evo IX+5:39.5
9.Mārtiņš SvilisMitsubishi Lancer Evo VIII+6:35.5
10.Raphael RamonatMitsubishi Lancer Evo+9:43.1
............
13.Gints BremzeMitsubishi Lancer Evo+11:22.9
-Aleksandrs GrīvaMitsubishi Lancer Evo VIIIzstājās

Izmantotie resursi:
S.B.C. Rallija Komanda

  +1 [+] [-]

, 2013-10-16 18:26, pirms 11 gadiem
mārtiņš malacis-vorobjovam 47sek iekabināja!sodi arii debili-7min par to,ka par ātru ieradies!

     [+] [-]

, 2013-10-16 23:01, pirms 11 gadiem
champion rakstīja: mārtiņš malacis-vorobjovam 47sek iekabināja!sodi arii debili-7min par to,ka par ātru ieradies!
Svilis malacis, bet tas sods ir pareizs. Starp dopiem mašīnas brauc pēc CSDD noteikumiem, ierodies par ātru, tātad pārkāpi ātrumu.