Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempioni rallijā turpmāk tiks noskaidroti trīs klasēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas čempioni rallijā turpmāk tiks noskaidroti trīs klasēs
Rallijs "Sarma"
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Latvijas automobiļu federācija (LAF) ir apstiprinājusi 2014. gada Latvijas rallija čempionāta (LRČ) kalendāru un paziņojusi, ka nākošajā sezonā cīņa par Latvijas čempionu tituliem notiks trīs ieskaites grupās.

Par to, ka LRČ kalendārs nākošgad sastāvēs no astoņiem posmiem un divi no tiem notiks ārpus Latvijas robežām, ziņojām jau pagājusājā nedēļā, taču tagad tas ir apstiprināts oficiāli. Sezona iesāksies jau 31. janvārī, kad trīs dienu laikā Eiropas čempionāta sacensību "Rally Liepāja" ietvaros tiks aizvadīti pirmie divi LRČ posmi. Februārī sekos "Sarma", bet vasaras sezona sastāvēs no sacensībām Talsos, Viru (Igaunijā), Zarasi (Lietuvā) un Liepājas apkaimē notiekošo ralliju "Kurzeme". Sezona noslēgsies oktobra otrajā pusē ar Jūrmalā un Cēsīs gaidāmo ralliju "Latvija".

Ir arī citi būtiski jaunumi. Svarīgākais, ka no 2014. gada Latvijas čempioni tiks noskaidroti trīs ieskaites grupās - R5, N4 un R2. Minētajā R5 grupā startēs mašīnas, kas atbilst RRC, R5, R4, S2000, A8 un N4 klases noteikumiem, par N4 titulu sacentīsies atsevišķi šīs klases mašīnu īpašnieki, bet R2 grupā ietilpst N1, N2, N3, A6, A5, R2 un R1 klase.

2014. gadā LRČ posmos vairs netiks izmantota "Rally 2" sistēma, kas avarējušajām vai citādi sacīksti beigušajām ekipāžām ļauj turpināt cīņu, ja tehnisku izdodas savest kārtībā. Atgriezties sacīkstē gan drīkstēs, taču tādā gadījumā tiks liegta iespēja sacensties par ieskaites punktiem. Šīs ekipāžas drīkstēs paturēt vien "Power Stage" ātrumposmos iegūtos punktus.

Jaunumi ir arī attiecībā uz punktu skaitīšanas sistēmu. Visos posmos, izņemot pēdējo, punkti tiks piešķirti pēc sistēmas 15-12-10-8-6-5-4-3-2-1, savukārt sezonas noslēguma sacīkstē jau pēc 25-20-16-13-10-8-6-4-3-2. Divi ātrākie braucēji visos "Power Stage" ātrumposmos saņems 2 punktus par uzvaru un 1 punktu par otro vietu, izņemot ralliju "Latvija", kur uzvarētājs gūs 3 punktus, bet otrās vietas ieguvējs saņems 1,5 punktus. Lai noskaidrotu čempionus katrā klasē, tiks summēti visos posmos izcīnītie punkti un no šīs summas atņemts viens sliktākais rezultāts.

Latvijas kausa izcīņa rallijā tiks aizvadīta divu riteņu piedziņas klasē 2WD un Junioru vērtējumā.

Izmantotie resursi:
LATVIJAS AUTOMOBIĻU FEDERĀCIJA
LRČ