Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"OKartes Autosporta Akadēmijā" šogad pirmo vietu izcīna Jānis Krickis

Juris Grīns
Juris Grīns

"OKartes Autosporta Akadēmijā" šogad pirmo vietu izcīna Jānis Krickis
Jānis Krickis
Foto: autoakademija.lv

Šodien notikušajā "OKartes Autosporta Akadēmijas" (OKAA) stipendijas konkursa finālā uzvaru izcīnīja 16 gadus vecais rīdzinieks Jānis Krickis. Viņš saņems unikālu iespēju ieguldīt 10 000 EUR savas autosportista karjeras attīstībā un pilnveidošanā.

Sākumā cīņu par OKAA Stipendiju attīstībai uzsāka 20 dalībnieki, no kuriem desmit labākie tika izvirzīti finālam.

OKAA trešās sezonas finālā jaunie autosportisti uzstājās ar iepriekš sagatavotām prezentācijām. Tās uzklausīja un vērtēja profesionāla žūrija - uzņēmuma "Latvijas Mobilais Telefons" prezidents Juris Binde, OKAA vadītājs Dainars Dambergs, OKAA padomdevējs un 13 kārtējais Latvijas čempions autorallijā Ivars Caune, kā arī Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) prezidents Jānis Naglis.

Pēc visu desmit dalībnieku prezentāciju uzklausīšanas un žūrijas apspriedes, par uzvarētāju tika paziņots Jānis Krickis. Žūrijas locekļi atzina, ka tieši šis dalībnieks vispārliecinošāk sevi spēja pierādīt kā komunikablu un attīstīties gribošu jauno autosportistu, kā arī atbilstošāko kandidātu OKAA sitpendijai.

Krickis aizvadītajā sezonā startēja Latvijas rallijsprinta čempionātā, bet viņa 2014. gada sezonas mērķis ir spert soli tālāk un jau startēt Latvijas rallija čempionātā. OKAA piešķirto stipendiju attīstībai 10 000 EUR vērtībā Krickis plāno ieguldīt treniņprocesā un tehnikas uzlabošanā.

Sajūtas ir neaprakstāmas," viņš saka. "Biju ļoti uztraucies. Vissatraucošākā bija gaidīšana, ar katru brīdi sirds sitās arvien straujāk. Darīšu visu iespējamo, lai nepieviltu OKAA. Jau tagad tiks uzsākta gatavošanās nākošajai sezonai - jāstrādā gan pie fiziskās sagatavotības, gan komunikācijas prasmēm. Iegūto stipendiju ieguldīšu, lai ievērojami uzlabotu savu tehniku un padarītu to konkurētspējīgāku. Mērķis viennozīmīgi ir augstākais rezultāts - čempiontituls 2WD klasē un cīņa ar vadošajām R2 klases ekipāžām! Es zinu, ka nebūs viegli, bet man piemīt liels gribasspēks, tāpēc uzskatu, ka viss ir iespējams."

Krickis šogad Latvijas rallijsprinta čempionāta klasē "2WD Open" ieņēma ceturto vietu, piekāpjoties Ralfam Sirmacim, Atim Bruņiniekam un Valteram Kļaviņam.

Pārējie deviņi OKAA finālisti šogad bija rallijsprinta pārstāvji Jānis Krickis un Oto Patmalnieks, autokrosisti Beāte Klipa un Jānis Baumanis, drifteri Matīss Skudris un Reinis Frīdbergs, folkreisisti Ivo Gabrāns un Sandis Džeriņš, minirallists Pēteris Dūka un supersprintists Edgars Grīnītis.

2011. gadā par OKAA fināla uzvarētāju kļuva Mārcis Ķenavs, bet 2012. gadā - Emīls Blūms.

Izmantotie resursi:
Autosporta Akadēmija ­ Sākums