Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallija sezonu ar uzvaru noslēdz igaunis Sīms Plangi

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas rallija sezonu ar uzvaru noslēdz igaunis Sīms Plangi
Sīms Plangi rallijā "Latvija 2013"
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Ar igauņu pilota Sīma Plangi uzvaru šodien noslēdzās Latvijas rallija sezonas pēdējās sacensības rallijs "Latvija 2013".

Latvijas komandu ASRT pārstāvošais Plangi vadību pārņēma jau pēc pirmā sestdienas ātrumposma, taču tad viņam garām pasteidzās soms Jāri Ketomā, kurš sākotnēji tika nosaukts par šo sacensību galveno favorītu. Pirmo dienu Ketomā noslēdza vadībā, kamēr Plangi uz to brīdi viņam zaudēja 9,1 sekundi. Atpaliekot nepilnas 20 sekundes no līdera, kā trešais rallija pirmo dienu, kurā bija jāveic četri ātrumposmi, pabeidza Jānis Vorobjovs.

Otrajā dienā sportisti veica vēl sešus ātrumposmus. Plangi vadību izdevās atgūt pēc svētdienas otrā "dopa", kad Ketomā 18 km laikā pazaudēja vairāk kā 12 sekundes. Septītajā sacensību ātrumposmā Ketomā atkal uzvarēja, taču pirmo vietu atgūt neizdevās un tobrīd viņš atradās tikai 0,9 sekundes priekšā Plangi. Drāma sekoja astotajā ātrumposmā, kam bija noteikts "power stage" statuss un iespēja tikt pie papildus punktiem. Ketomā šajā "dopā" avarēja un tādā veidā izšķīra rallija likteni.

Atlikušajā sacensību daļā Plangi atlika nosargāt vadību no Vorobjova, kurš divu ātrumposmu laikā 16 sekunžu deficītu samazināja līdz 3 sekundēm, taču ar to bija par maz, lai uzvarētu. Trešo vietu izcīnīja cits Latvijas pārstāvis Jānis Feldmanis, kuram tas bija pirmais rallijs pēc ilgāka pārtraukuma. Feldmanim uzvara R4 ieskaitē, lai gan tas viņam bija pirmais grants rallijs sezonā. Vasīlijs Grjazins, kurš bija viens no favorītiem uz uzvaru šajā ieskaitē, avarēja astotajā ātrumposmā.

A+ klasē par uzvarētāju kļuva Aleksandrs Grīva, kuram septītā vieta absolūti. R2 klasē pa to laiku uzvara Kristapam Feldmanim, kurš par 20,6 sekundēm apsteidza Mārci Ķenavu. Trešo vietu R2 klasē guva šī gada čempions Ralfs Sirmacis, kurš iepriekš pamanījās uzmest kūleni.

2WD vērtējumā uzvarēja soms Marko Ūtela, kamēr latviešu favorīts Andis Neikšāns avarēja sestajā ātrumposmā, tobrīd atrodities pārliecinošā vadībā.

Rallija "Latvija 2013" rezultāti

VietaPilotsMašīnaKlaseRezultāts
1.Sīms PlangiMitsubishi Lancer EVO XN458:23.49
2.Jānis VorobjovsMitsubishi Lancer EVO XN4+3.74
3.Jānis FeldmanisMitsubishi Lancer EVOR4+48.63
4.Kaspars KoitlaMitsubishi Lancer EVO IXN4+50.95
5.Rauls JētssMitsubishi Lancer EVO XN4+2:10.01
6.Staņislavs TravņikovsMitsubishi Lancer EVO IXN4+3:05.24
7.Aleksandrs GrīvaMitsubishi Lancer EVO VIIA++3:44.25
8.Tarass KravčenkoMitsubishi Lancer EVO XN4+4:29.38
9.Aleksandrs MihailovsMitsubishi Lancer EVO XR4+4:42.50
10.Rolands MēnesisMitsubishi Lancer EVO XR4+5:06.32

Izmantotie resursi:
LRČ

  +1 [+] [-]

, 2013-09-22 17:37, pirms 11 gadiem
Šķiet, ka interesantākais šīsezonas posms, nu lai gan nebija WRC vāģu, bet intriga laba!!! Un tik daudz avāriju sen nav bijis...