Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallijsprinta čempionātā priekšlaicīgi triumfē Bergmaņu ekipāža

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas rallijsprinta čempionātā priekšlaicīgi triumfē Bergmaņu ekipāža
Bergmaņu ekipāža rallijsprintā "Viduslatvija 2013"
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Edijs Bergmanis kopā ar stūrmani Kārli Bergmani pēc aizvadītās nedēļas nogalē Jēkabpilī notikušā rallijsprinta "Viduslatvija 2013" kļuvuši par Latvijas čempioniem.

Jau ziņojām, ka sacensību absolūtajā ieskaitē Edija Bergmaņa ekipāža ierindojās trešajā vietā, piekāpjoties tikai spēcīgajiem rallistiem Mārtiņam Svilim un Jānim Vorobjovam, kuri rallijsprinta ieskaitē par punktiem necīnās. Līdz ar to sezonas kopvērtējumā Bergmanis ir sakrājis jau 65 punktus un divus posmus pirms sezonas beigām jau par 25,5 punktiem apsteidz tuvāko sekotāju Ali Jansonu.

"Uz ralliju braucām ar domu, ka galvenais ir "braukt ar prātu", jo no iepriekšējām sezonām mums ir pieredze, ka kopvērtējumā lielākās problēmas rada situācijas ar muļķīgām kļūdām," pēc izcīnītā titula sacīja Edijs Bergmanis.

Viņš turpina: "Pats rallijs bija pietiekami sarežģīts, jo trase bija ļoti ātra, un atsevišķās šaurās meža vietās kļūdas netiktu piedotas. Pēc piektā ātrumposma, kuru jutām, ka nenobraucām īpaši veiksmīgi, ar bažām raudzījāmies rezultātu tabulā uz konkurentu laikiem. Tomēr sekoja liels pārsteigums, ka abi spēcīgākie konkurenti ir izstājušies."

Nākamajās divās sacensībās, rallijos "Kurzeme" un "Latvija", Bergmaņu ekipāža startēsm Latvijas rallija čempionāta ieskaitē, ļaujot cīņu par otro vietu rallijsprinta "4WD Open" klasē atrisināt starp Ali Jansona, Elvisa Hermaņa un Ginta Bremzes ekipāžam.

LČ rallijsprintā kopvērtējums "4WD Open" klasē pēc 5. posma

VietaPilotsPosmiUzvarasPunkti
1.Edijs Bergmanis5265
2.Ali Jansons4139.5
3.Elviss Hermanis3233
4.Gints Bremze5-30.5
5.Jānis Muižnieks4-22.5
6.Raimonds Rozentāls3-19.5
7.Andris Ustups2-18
8.Aigars Bajārs3-16
9.Mārtiņš Skakauskis1-4.5
10.Viktors Lazda4-1.5

Izmantotie resursi:
4rati « 4rati
rjteam.lv