Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Igaunijas rallijā no latviešiem pēc pirmās dienas visaugstāk Svilis

Juris Grīns
Juris Grīns

Igaunijas rallijā no latviešiem pēc pirmās dienas visaugstāk Svilis
Rallija līderis Georgs Gross ar WRC auto
Foto: rallyestonia.com

Piektdien tika aizvadīta "Rally Estonia" pirmā sacensību diena, pēc kuras par līderi ir kļuvis pašmāju braucējs Georgs Gross ar "Ford Focus RS WRC 08" automobili. Savukārt no latviešu pilotiem visaugstāk atrodas Mārtiņš Svilis, kurš ieņem 12. pozīciju.

"Rally Estonia" pirmajā dienā bija jāveic trīs ātrumposmi. Pirmajos divos Georgs Gross sasniedza labākos rezultātus, kamēr pilsētas ātrumposmā viņam otrā vieta, bet uzvara citam igaunim Karlam Krūdam, kurš startē ar jauno "R5" klases "Ford Fiesta" automobili. Absolūtajā ieskaitē pēc pirmās dienas "dopiem" Krūda gan tikai ceturtais, kamēr otro vietu ieņem krievu braucējs Aleksejs Lukjaņuks ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), bet trešais ir Egons Kaurs ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Lukjaņuks no Grosa šobrīd atpaliek 13,2 sekundes - Latvijas komandas ASRT pārstāvis laiku zaudēja pirmajā ātrumposmā, kad trasē noķēra Jazīdu Al-Radžī, kurš savam auto bija nolauzis riteni. Kāds lidojošs akmenis pārsita Lukjaņuka spēkratam priekšējo stiklu, līdz ar to viņš zaudēja vērtīgas sekundes. Kaurs seko 6,7 sekundes aiz Lukjaņuka.

Sākotnēji visaugstāk no Latvijas braucējiem atradās Jānis Vorobjovs ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kurš pēc otrā "dopa" bija piektais absolūti un trešais "N4" klasē, tomēr pilsētas ātrumposmā pēc viena no tramplīniem tika pārsists mašīnas eļļas radiators, kā dēļ no sacensībām nācās izstāties.

"Rally Estonia" reizē ir arī Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posms. Šajā ieskaitē pēc pirmās dienas absolūtajā ieskaitē pārliecinošs līderis ir Lukjaņuks, kurš jau par 27,9 sekundēm apsteidz igauņu braucēju Timmu Korgi ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), savukārt trešo vietu ieņem zem Latvijas karoga startējošais krievs Vasīlijs Grjazins ("Ford Fiesta S2000"). Vērtējot katru klasi atsevišķi, "N4" līderis ir Lukjaņuks, "A+" kategorijā pirmais ir Mārtiņš Svilis ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), "R4" vadībā atrodas Grjazins, bet "R2" klasē pirmo vietu ieņem Ralfs Sirmacis ("Ford Fiesta R2").

Tāpat šis ir viens no vēsturisko auto Eiropas čempionāta posmiem. Šeit pārliecinošā vadībā atrodas pazīstamais WRC pilots Jāri-Mati Latvala, kurš startē ar leģendāro "Audi Quattro".

Šodien sportisti veiks vēl sešus ātrumposmus, bet tie, kas startē tikai LRČ ieskaitē - četrus.

"Rally Estonia" rezultāti pēc 1. dienas

VietaPilotsMašīnaRezultāts
1.Georg GrossFord Focus RS WRC 0821:21.7
2.Aleksei LukjanukMitsubishi Lancer Evo IX+13.2
3.Egon KaurMitsubishi Lancer Evo X+19.9
4.Karl KruudaFord Fiesta R5+23.9
5.Martin KangurFord Fiesta R5+34.3
6.Rainer AusMitsubishi Lancer Evo IX+37.8
7.Timmu KorgeMitsubishi Lancer Evo IX+41.1
8.Vasili GrjazinFord Fiesta S2000+58.8
9.Raul JeetsMitsubishi Lancer Evo X+59.7
10.Markus AbramMitsubishi Lancer Evo X+1:03.8
............