Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieka ekipāža tuvojas līderiem, Daiders un Stupelis izcīna piekto vietu

Rolands Eliņš

Mucenieka ekipāža tuvojas līderiem, Daiders un Stupelis izcīna piekto vietu
Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks
Foto: Fimsidecarcross.com

Megersas trasē Austrijā aizvadīts pasaules čempionāta posms motokrosā blakusvāģu klasē. Kantētājs Elvijs Mucenieks ekipāžā ar Valentīnu Žirū izcīnīja otro vietu, kamēr Jānis Daiders un Kaspars Stupelis pirms došanās uz Latvijas posmus Stelpē savāca piekto lielāko punktu summu, neskatoties uz to, ka braucienos finišēja attiecīgi devītajā un septītajā vietā.

Latviju Austrijas posmā pārstāvēja četri sportisti – Elvijs Mucenieks, kurš kopā ar Valentīnu Žirū vakar uzvarēja kvalifikācijā, Haralds Kurpnieks ekipāžā ar beļģi Vanlušenu, kā arī Jānis Daiders un Kaspars Stupelis, kuru ekipāža savā kvalifikācijas braucienā vakar nefinišēja, taču pēc tam pēdējās cerības braucienā izdevās izcīnīt tiesības piedalīties šodienas pamatsacensībās.

Pamatsacensības gan aizkavējās, jo pirms starta vairāki sportisti izteica iebildumus par trases stāvokli, proti, viena vieta trasē tika uzskatīta pārāk bīstama. Sacensību organizētāji vērā ņēma iebildumus un centās veikt izmaiņas trasē, kas prasīja labu laiciņu. Jāpiezīmē, ka sacensības norisinājās ļoti karstā laikā.

Pirmajā braucienā visai pārliecinošu uzvaru svinēja Žirū un Mucenieks, sezonas kopvērtējuma vicelīderi, kuri par vairāk nekā pusminūti finišā apsteidza Danielu Vilemsenu un Robiju Baksu, kamēr kopvērtējuma līderis Etjēns Bakss un Nikolā Musē bija trešie. Ceturtā vieta Kurpnieka ekipāžai, kamēr Daiders ar Stupeli finišēja devītie, atpaliekot vien 15 sekundes no piektās vietas.

Otrajā braucienā Žirū un Mucenieks tomēr piekāpās Vilemsenam un Baksam, finišā zaudējot piecas sekundes. Tas liedza uzvaru visā posmā, jo, lai arī punktu skaits abām ekipāžām vienāds, Vilemsens un Bakss uzvarēja, jo ieguva augstāku vietu otrajā braucienā. Taču Žirū un Muceniekam izdevies par septiņiem punktiem samazināt kopvērtējuma līderu pārsvaru. Nu Bakss un Musē ir vairs tikai 13 punktus priekšā Latvijas un Francijas ekipāžai.

Otrajā braucienā nestartēja Kurpnieka ekipāža, kamēr Daiders un Stupelis ieguva septīto vietu. Lai arī Daiders un Stupelis nevienā braucienā neiekļuva sešiniekā, viņu rezultāti izrādījās daudz stabilāki nekā vairākiem konkurentiem, un Latvijas ekipāža posma kopvērtējumā ieņēma piekto vietu.

Nākamais posms paredzēts Stelpē, Latvijā. Tā būs otrā reize šosezon, kad blakusvāģu motokrosa elite viesojas Latvijā, jo jūnijā jau tika aizvadīts posms Ķegumā.

Austrijas “Grand Prix”

V.SportistiValsts1. braucienā2. braucienāPunkti kopā
1.D. Vilemsens/R. BakssNīderlande2.1.47
2.V. Žirū/E. MucenieksFrancija-Latvija1.2.47
3.E. Bakss/N. MusēNīderlande-Francija3.3.40
4.T. Čermāks/O. ČermāksČehija5.4.34
5.J. Daiders/K. StupelisLatvija9.7.26
6.G. van Vervens/Z. van der PutensNīderlande7.9.26
11.M. Vanlunšens/ H. KurpnieksBeļģija-Latvija4.-18

PČ kopvērtējums

V.EkipāžaValstsPunkti
1.E. Bakss/N. MusēNīderlande-Francija364
2.V. Žirū/ E. MucenieksFrancija-Latvija351
3.D. Vilemsens/R. BakssNīderlande337
4.S. Brauns/Dž. MilārdsLielbritānija262
5.M. Vanlunšens/ H. KurpnieksBeļģija-Latvija245
6.J. Daiders/K. StupelisLatvija236
17.K. Santermans/ L.DaidersBeļģija-Latvija79

Izmantotie resursi:
Sidecar Motocross Racing - WorldWide
https://www.fimsidecarcross.com/new...

  +1 [+] [-]

, 2017-07-30 22:10, pirms 7 gadiem
trakais Vilīts, "izmāca" jaunos ,ka prieks ,kaut arī fizuhas vairs nav tādas kā jaunībā un tas arī ir saprotams savā vecumā
būtu ideāli ja šogad čempi paņemtu Vilis