Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas blakusvāģu izlase Nāciju kausā izcīna 4. vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas blakusvāģu izlase Nāciju kausā izcīna 4. vietu
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC

Latvijas blakusvāģu motokrosa ekipāžu izlase svētdien Čingoli, Itālijā, Eiropas Nāciju kausā ieņēma 4. vietu, paliekot uzreiz aiz godalgotā trijnieka.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja brāļi Jānis un Lauris Daideri, Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa duets, kā arī 17 gadus vecie dvīņu brāļi Daniels un Bruno Lielbārži.

Sacensības ar kvalifikācijas braucieniem Latvijas ekipāžām sākās sestdien. Daideri, kuri startēja A grupā, uzvarēja startā, bet līderpozīciju līdz finišam nenoturēja un braucienu noslēdza 4. vietā. Arī Rupeika/Liepiņa ekipāžai, startējot B grupā, 4. vieta. C grupā iekļautajiem Lielbāržiem pievīla tehnika, un viņi izstājās.

Pirmajā no svētdien trim paredzētajiem braucieniem uz starta stājās A un B grupas ekipāžas, starp viņiem Rupeiks/Liepiņš un Daideri. Rupeiks finišu sasniedza kā devītais, bet brāļiem Daideriem 24. rezultāts. Uzvarēja Dens Fodens/Raiens Hamprejs (Lielbritānija), otrie un trešie palika Nīderlandes izlasi pārstāvošās Etjēna Baksa/Ondreja Čermāka un Džastina Keubena/Aivars Van Der Viela ekipāžas.

Otrajā braucienā, kurā sacentās B un C grupas ekipāžas, uzvaru izcīnīja Daniels un Bruno Lielbārži, savukārt Māris Rupeiks ar Kasparu Liepiņu atkal ierindojās 9. vietā. Otrie palika Francijas ekipāža Genādijs Avrejs/Nikolā Musē, bet kā trešie finiša līniju šķērsoja Keubens/Van Der Viels.

Noslēdzošajā trešajā braucienā atkal uz strīpas stājās Lielbārži kopā ar Jāņa un Laura Daideru ekipāža. Šoreiz mūsu komandas braucējiem nevienam neizdevās iespraukties labāko trijniekā. Lielbārži izstājās, bet Daideri izcīnīja 11. vietu. Ātrākie šoreiz bija briti Fodens/Hamprejs, otrie – šā gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieki Koens Harmanss/Bens Van Den Bogāts no Nīderlandes, bet trešo pozīciju ieņēma briti Brets Vilkinsons ar Džo Milardu.

Uzvaru šā gada Nāciju kausā izcīnīja Nīderlande, otro vietu guva Lielbritānija, bet trešā palika Francijas izlase. Latviešiem 4. vieta, kas ir vienu pozīciju augstāk kā pērngad. Lietuvas izlases rindās kā līdzbraucējs pārī ar Liutauru Variakoji startēja latvietis Mārtiņš Antons, palīdzot kaimiņvalsts izlasei izcīnīt 11. vietu.

Latvijas izlase Nāciju kausā motokrosā ar blakusvāģiem no 2004. līdz 2012.gadam allaž stājās uz goda pjedestāla (2005. un 2007.gadā pat izcīnītas uzvaras). Pēdējo reizi Latvija pie medaļas Nācijās tika 2018. gadā, iegūstot bronzu.

Turpat Itālijā norisinājās arī Nāciju kauss kvadricikliem, kurā Latvija izcīnīja 14. vietu. Latvijas komandas sastāvā bija Matīss Palēvics, Kārlis Lizanders un Kārlis Neija.

Izmantotie resursi:
https://www.lamsf.lv/latvijas-blaku...

  +2 [+] [-]

, 2023-10-09 16:57, pirms 7 mēnešiem
Zolīds sniegums. Nopietnā līmenī sezonā brauca tikai Lielbārži. Bet viņi teiktu, ka nedaudz pievīla, jo trešajā braucienā izstājās.

     [+] [-]

, 2023-10-09 22:46, pirms 7 mēnešiem
2 izstsāšanās džekiem liedza cīnīties par kko taustāmu. Bet priekš mazajiem bračkām, sezonas beigās uzvarēts brauciens ir tieši tas kas iedos papildus pārliecību nākamajai sezonai.
Cerams nākamgad būs šāds pat sastāvs. Izturību čaļiem.

     [+] [-]

, 2023-10-09 22:50, pirms 7 mēnešiem
Par kvadiem neviena vārda.
Tā kā viņi tur nebūtu bijuši.
Kaut gan varbūt labāk lai nepiemin, jo tur veiksmes ziņā nesagāja pilnīgi viss, kas vien varēja nesaiet.
14.vieta no 15 komandām

  +1 [+] [-]

, 2023-10-09 23:00, pirms 7 mēnešiem
Nepamatoti piemirstas blaķenes. Gandrīz sutka pagāja pirms rez ielikšanas. Saprotu, ka sportacentram po, bet nu tomēr.
Liek intervijas ar Serģi un Rasmani, bet tagad bračkas viņu vietā.
Tas ka nebūs 20+k trases malā, tas skaidrs, bet viņi ir tikai sākumā.
Nemīžat. Viņi vēl teiks savu vārdu

     [+] [-]

, 2023-10-10 09:32, pirms 7 mēnešiem
sikais33 rakstīja: 2 izstsāšanās džekiem liedza cīnīties par kko taustāmu. Bet priekš mazajiem bračkām, sezonas beigās uzvarēts brauciens ir tieši tas kas iedos papildus pārliecību nākamajai sezonai.
Cerams nākamgad būs šāds pat sastāvs. Izturību čaļiem.
Atkal tehnika pievīla. Šosezon pārāk bieži. Lieta, kuru noteikti ir jāuzlabo.

     [+] [-]

, 2023-10-10 10:28, pirms 7 mēnešiem
Par NEZ drifta čempionātu nedēļas nogalē Biķerniekos vēl jo projām raksts nav parādījies, diezgan bēdīgi.