Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Žirū/Mucenieks cīņu par PČ titulu atsāk ar uzvaru kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Žirū/Mucenieks cīņu par PČ titulu atsāk ar uzvaru kvalifikācijā
Žirū un Mucenieka ekipāža
Foto: WSC Sidecarcross

Šīs nedēļas nogalē Austrijā, Megersas trasē norisinās pasaules čempionāta devītais posms blakusvāģu motokrosā, un šodien jau noslēgušies kvalifikācijas braucieni. Savā grupā uzvaru izdevās izcīnīt Valentīnam Žirū un Elvijam Muceniekam, kuriem pēdējie posmi nav bijuši no veiksmīgākajiem.

A grupā uzvarētāju laurus plūca Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, kuri finišā par 18 sekundēm apsteidza sezonas līderus un iepriekšējā posma uzvarētājus Etjēnu Baksu un Nikolā Musē. No uzvarētājiem atpaliekot 48 sekundes, drošu trešo vietu guva Marvina Vanlušena un Haralda Kurpnieka duets. Viņi sezonas kopvērtējumā pēc desmit posmiem ir piektie.

Tikmēr neveiksmīga šī kvalifikācija izvērtās pasaules čempionāta septītajā pozīcijā esošajai Jāņa Daidera un Kaspara Stupeļa ekipāžai, kas izstājās jau otrajā aplī. Vēlāk tā izgāja uz starta pēdējās cerības braucienā, kur spēja izcīnīt uzvaru, tuvākos sekotājus pārspējot par nedaudz vairāk nekā sekundi. Līdz ar to latvieši varēs piedalīties finālsacensībās.

Savukārt B grupā visai pārliecinošu uzvaru izcīnīja Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks, kuri pēc vairākiem ne tik spožiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā šobrīd ieņem otro pozīciju un līderiem zaudē 20 punktus. Deficīts gan nav tik liels, lai nebūtu atgūstams, un svētdien finālbraucienos viņiem būs iespēja ieņemt izdevīgas starta pozīcijas.

Savā kvalifikācijas braucienā Žirū/Mucenieks par deviņām sekundēm pārspēja Tomasa un Ondreja Čermaku ekipāžu, kamēr 13 sekundes vēlāk finišēja un trešo pozīciju guva Julians Veldmans un Bens van den Bogārts.

Kristofa Santermansa un Laura Daidera ekipāža pilota traumas dēļ šajā posmā nepiedalās.

Finālbraucieni Megersas trasē notiks svētdien.

Austrijas PČ posma kvalifikācija

A grupas brauciens:

VietaEkipāžaRezultāts
1.Vilemsens/Bakss13 apļi
2.Bakss/Musē+18.097
3.Vanlušens/Kurpnieks+48.105
4.Van Vervens/Van der Puttens+56.337
5.Vilkinsons/Čemberleins+59.928
Nef.Daiders/Stupelis+12 apļi

B grupas brauciens:

VietaEkipāžaRezultāts
1.Žirū/Mucenieks12 apļi
2.Čermaks/Čermaks+9.968
3.Veldmans/Van der Bogārts+13.831
4.Dīrkenss/Rostingts+23.036
5.Brauns/Milards+24.479