Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Eizāns: "Motokrosu vajadzētu rīkot kopā arī ar lietuviešiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Apvienotajā Latvijas un Igaunijas kvadriciklu un blakusvāģu sacensību posmā Viļakā nedēļas nogalē tikās 115 sportisti, kas ir šīs sezonas rekords. Sacensību organizators Ēriks Eizāns uzskata, ka nākotnē vajadzētu rīkot sacīkstes kopā arī ar Lietuvu un veicināt Baltijas mēroga motokrosa rīkošanu.

Latvijas čempionāta piektais posms kvadricikliem un blakusvāģiem tika atklāt ar Latgalei piestāvošu šarmu - pirms sacensībām trasi un sportistus iesvētīja priesteris. Daudziem par pārsteigumu, tas bija kas vairāk par cilvēku pieņemto stereotipu – mācītājs un baznīca. Priesteris dalījās iespaidos ar savu pieredzi sportistu iesvētīšanā un vēlēja veiksmi.

Jau vēstījām, ka Q PRO klasē uzvaru "Baltā Brieža" trasē guva igaunis Matins Filatovs, bet ātrākie no B/V klases sportistiem bija Jānis Daiders un Kaspars Stupelis, kas ir arī pasaules elites braucēji. Savukārt komandu kopvērtējumā uzvaras lauri komandai "Motokruīzs", kas uzvaras gaviles baudīja mājās, otrajā vietā "X99/ Slīterāni", bet pirmo trijnieku noslēdza "X-Kross" komanda.

Ēriks Eizāns, MK "Motokruīzs" valdes loceklis: "Uzskatu, ka, lai attīstītu motokrosu un nodrošinātu sportistu skaitu sacensībās, ir nepieciešams organizēt ar kaimiņiem kopīgus posmus. Ne tikai apvienotos Latvijas un Igaunijas posmus, bet vajadzētu arī vienoties ar Lietuvu un organizēt Baltijas čempionātus, tad būtu gan pašiem sportistiem cīņas, gan skatītājiem interesanti – pilnas starta barjeras ar sportistiem.

Esmu gandarīts, jo visas brīvdienas un arī šodien saņemu pateicības vārdus par trases tehnisko sagatavošanu, komplimentus par organizēšanu - tas sniedz spēku un dod gandarījumu neapstāties. Protams, ļoti lepojos ar savu dēlu Lauri Eizānu, kurš pirmo reizi brauca divās kvadriciklu ieskaitēs un turējās godam. Liels paldies atbalstītājiem, kas ļāva sarūpēt dāvanas sportistiem un tos pārsteigt.”

Q amatieru cīņā uzvarēja Valērijs Kuzmins, Q Dāmas klasē pirmo vietu guva Undīne Ulmane, kas lieliski cīnījās arī ar vīriešiem un uzrādīja lieliskus rezultātus arī Q Hobby klasē, kur pirmais bija Dāvis Ciršs. Q Veterānu klasē no 12 sportistiem ātrākais izrādījās Arnis Pūle. Q100 klasē starp 11 jaunajiem sportistiem pirmajā vietā Kristiāns Jānis Sondors, Q200 uzvara Ivanam Triasovam, Q50 starp deviņiem dalībniekiem ātrākais bija Kārlis Straubergs, kamēr Markuss Gazarovs uzvarēja Q50 Rūķi klasē, bet Q 70 uzvara Markusam Augustovskim.

Izmantotie resursi:
Jaunumi