Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Tehniskas problēmas neļauj Stupeļa ekipāžai pacīnīties par uzvaru Holandē

Juris Grīns
Juris Grīns

Tehniskas problēmas neļauj Stupeļa ekipāžai pacīnīties par uzvaru Holandē
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis. Foto: Albert Schreuder

Viena no pasaules čempionāta spēcīgākajām blakusvāģu ekipāžām Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis svētdien aizvadīja sacensības Nīderlandē, kur, pēc izcīnītās uzvaras pirmajā braucienā, otrajā tika piedzīvota izstāšanās tehnisku problēmu dēļ.

Holandes čempionāta pirmo posmu nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ atcēla, bet otrais norisinājās nedēļu iepriekš, 17. martā. Toreiz Baksa/Stupeļa duets nostartēja ļoti veiksmīgi, pirmajā braucienā finišējot visiem priekšā, otrajā izcīnot trešo vietu, kas summā deva uzvaru. Trešais posms norisinājās Varsveldes trasē un cīņā devās daudzas no spēcīgākajām pasaules čempionātā startējošajām ekipāžām.

Pēc pirmā finālbrauciena starta Bakss ar Stupeli atradās sestajā pozīcijā, bet ātrums bija labs un pirmo apli sportisti noslēdza kā ceturtie, bet ceturtajā aplī bija jau otrie. Sacensību otrajā daļā izdevās apdzīt arī Danielu Vilemsenu un Luku Rostingtu, kuri atradās vadībā kopš starta. Trešie finišēja Julians Veldmans ar Glenu Jansenu.

Diemžēl jau otrā brauciena sākumā, uzsākot cīņu par vadošajām pozīcijām, Stupeļa kantētajam motociklam radās tehniskas problēmas, kā dēļ sacensības nebija iespējams turpināt. Kā uzvarētāji finiša līniju šķērsoja Vilemsens/Rostingts, otro vietu šoreiz guva pašreizējie pasaules čempioni Marvins Vanlušens un Bens van den Bogārts, kamēr Veldmanam/Jansenam atkal trešā vieta.

Posma summā Vilemsens pirmais, Vanlušens otrais, bet Veldmans - trešais. Bakss ar Stupeli, kuri otrajā braucienā palika bez punktiem, tikai devītie. Tikmēr sezonas kopvērtējumā viņi atkrituši no pirmās uz ceturto vietu, priekšā palaižot Vilemsena, Vanlušena un Velmana ekipāžas.

Holandes čempionāta ceturtais no septiņiem plānotajiem posmiem notiks 26. maijā Halles trasē.

Posma rezultāti

1., Vilemsens/Rostingts, 47
2., Vanlušens/Van den Bogārts, 40
3., Veldmans/Jansens, 40
4., Žirū/Hallers, 32
5., Hermanss/Musē, 31
6., Van Vervens/Beunks, 30
7., Brauns/Čemberleins, 27
8., Vilkinsons/Hamfrijs, 26
9., Bakss/Stupelis, 25
10., Brauns/Milārds, 22

Sezonas kopvērtējums

1., Vilemsens/Rostingts, 91
2., Vanlušens/Van den Bogārts,76
3., Veldmans/Jansens, 76
4., Bakss/Stupelis, 70
5., Hermanss/Musē, 56
6., Vilkinsons/Hamfrijs, 53
7., Van Vervens/Beunks, 48
8., Brauns/Čemberleins, 41
9., Brauns/Milārds, 41
10., Kopss/Lambrehtss, 34