Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieks: "Pirmajā braucienā mums uzbrauca virsū, otrajā - trāpīja ar akmeni"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieks: "Pirmajā braucienā mums uzbrauca virsū, otrajā - trāpīja ar akmeni"
Elvijs Mucenieks un Jans Hendrikss
Foto: Luc Vanderaa

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Pasaules čempionāta blakusvāģiem 3. posms. Uz saulaino Spāniju bija ieradušās mazāk ekipāžas, kvalifikācijas braucienus aizvadot tikai vienā grupā. Ar neizdevušos startu un cīņu no 12. pozīcijas pirmajā braucienā, un konkurentu kļūdu otrajā braucienā, Elvija Mucenieka un Jana Hendriksa ekipāžai dienas beigās pirmoreiz sezonā vieta uz pjedestāla.

Šī bija pirmā reize, kad Elvijs Mucenieks piedalās sacensībās Spānijas trasē. Sestdien kvalifikācijas braucieni tika aizvadīti tikai vienā grupā, jo nebija pāri 30 ekipāžām. Kvalifikācijā Janam un Elvijam izdevās uzrādīt 4. ātrāko apļa laiku, kas deva labu vietu starta izvēlei svētdienas finālbraucieniem.

Elvijs stāsta, ka trase bija ātra, daudz viltīgu lēcienu un asu līkumu. Cīņa šajā trasē esot bijusi visnotaļ interesanta un sarežģita. „Svētdien pirmajā braucienā mums uzbrauca virsū angļu ekipāža kā rezultātā neizdevās starts. Jau otrajā līkumā virsū uzbrauca vēl viena ekipāža un cīņu turpināt nācās no 12. vietas ar sabrāztu muguru. Ātrums bija labs un finišējām 4. vietā.

Otrajā braucienā starts labāks un cīņu sākām kopā ar līderiem. Vēlāk izrādījās, ka trasē kļūdījās un krita pasaules čempioni, ko diemžēl nepamanīja Stupeļa un Baksa ekipāža, uzbraucot viņiem virsū. Tā mēs aizbraucām līdz otrajai pozīcijai, paspējot dabūt ar lielu akmeni pa ceļgalu, kas tagad ir diezgan sapampis un zils. Bet tāds nu ir sports.”

Dienas kopvērtējumā izcīnīta 2. vieta un pirmoreiz sezonā vieta uz pjedestāla. Pašlaik Elvijs ir atgriezies Beļģijā un gatavojas Vācijas čempionātam, kas norisināsies jau nākamnedēļ.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99