Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

2017. gadā Latvija atkal varētu tikt pārstāvēta Dakaras rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

2017. gadā Latvija atkal varētu tikt pārstāvēta Dakaras rallijā
Alvis Lecis
Foto: facebook.com/dutchrallypress

Motosportists Alvis Lecis, kurš nesen ar izcīnītu uzvaru savā klasē atgriezās no Ēģiptē notikušā piecu dienu rallijreida "Pharaons Rally", par mērķi izvirzījis startu Dakarā, turklāt tas varētu īstenoties visai drīz.

Alvis Lecis ar enduro motosacīkstēm sācis nodarboties pavisam nesen un uzskatāms par amatieri, tomēr sportists atzīst, ka vienmēr sapņojis par došanos tuksnesī un piedalīšanos pasaules labākajos rallijreidos. Vienu no sapņiem viņš piepildīja pagājušajā nedēļā, aizvadot Pasaules kausa posmu "Pharaon Rally", kur tika gūta astotā vieta absolūtajā vērtējumā, kā arī uzvara "Open" klasē.

"Tikai nesen sāku braukt ar enduro mocīti un regulāri piedalīties sacensībās," stāsta Alvis Lecis. "Bet doma par tuksnesi nekad nav pazudusi. Jau pirms diviem gadiem sīkāk pētīju iespējas un sacensības, kas notiek Āfrikas kontinentā. Bet lielākais solis uz priekšu tika veikts, kad iepazinos ar itāli Stefano Kjusi, kurš dzīvo Jelgavā un bieži piedalās tieši šādos rallijreidos. Viņš arī bija 2014. gada "Pharaons Rally" uzvarētājs "Open" klasē."

Kopā ar Kjusi abi startēja šī gada sacensībās. Itālis bija "Open" klases līderis, kad pēdējā rallijreida dienā izstājās degvielas inžektora kļūmes dēļ, ļaujot uzvaru debijas reizē izcīnīt Lecim.

Lai gan ir skaidrs, ka līdz startam Dakaras rallijā vēl ir jāgūst pieredze, Alvis Lecis to ir gatavs darīt un jau domā par nākamajām sacensībām. Starts Dakarā par realitāti varētu kļūt jau 2017. gadā.

"Vienmēr esmu sekojis līdzi Dakaras rallijiem un vienmēr ir bijusi vēlme to arī pamēģināt pašam," stāsta Lecis. "Mans galvenais mērķis noteikti ir Dakara, taču, kad tas varētu būt, vēl īsti nezinu. Varbūt jau 2017. gadā, bet līdz tam vēl tāls ceļš. Noteikti gribētu izmēģināt arī citus rallijreidus tepat Āfrikas kontinentā."

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro - Krāsains...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-05-21 21:48, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Miljonars?
nē, miljonās startē tikai par sponsoru un valsts naudu

     [+] [-]

, 2015-05-25 19:33, pirms 9 gadiem
Noteikti gribētu izmēģināt arī citus rallijreidus tepat Āfrikas kontinentā. Kautkas te neiet kopā!