Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dakaras rallija organizatori likvidē kvadriciklu klasi

Juris Grīns
Juris Grīns

Dakaras rallija organizatori likvidē kvadriciklu klasi
Foto: Dakar.com

Dakaras rallija organizatori pieņēmuši lēmumu no 2025. gada vairs neiekļaut sacensībās kvadriciklu klasi, kuras popularitāte starp dalībniekiem pēdējos gados strauji kritusies.

Kvadricikli Dakaras rallijā varēja piedalīties vairāk nekā trīs desmitgades. Tagad uzsvar tiks likts uz motociklu kategoriju, kas savukārt iemanto arvien lielāku popularitāti un garantē spraigas cīņas ik gadu.

Pērn Dakaras rallijā startēja 19 kvadriciklu braucēji, šogad vairs tikai desmit, no kuriem finišu sasniedza septiņi. Daļēji tas izskaidrojams ar striktajiem noteikumiem attiecībā uz dalībnieku pieredzi. Otro reizi karjerā par uzvarētāju kļuva argentīnietis Manuels Anduhars. Starp dalībniekiem bija arī divi lietuvieši - ceturto vietu guva Laisvids Kancjus, bet piektajā vietā ierindojās Antans Kanopkins.

Apsīkusi arī ražotāju interese par kvadriciklu kategoriju. Vienīgais ražotājs, kas vēl startēja ar pilnu rūpnīcas programmu, bija "CFMoto".

Līdz 2009. gada kvadricikli bija motociklu kategorijas apakšgrupa. Kopš 2009. gada, kad šī kļuva par neatkarīgu ieskaiti, visvairāk uzvaras, trīs, izcīnījuši argentīnietis Markoss Patronelli un čīlietis Ingasio Kasale. Pa divām uzvarām ir jau pieminētajam Anduharam, tāpat viņa tautietim Alehandro Patronelli un francūzim Aleksandram Žirū.

Izmantotie resursi:
advpulse.com

     [+] [-]

, 2024-04-08 19:06, pirms 3 nedēļām
Ir laiks iekļaut skrējriteņu klasi sacensībās!!!